Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Така ви се чинит, Јувентус е фаворит, најјакиот тим во Италија и шампион, сите очи, камери, и све друго е свртено накај нив па сигурно ќе "фатат" нешто што (не)било офсајд, гол, пенал, аут.....
Иначе да застаните да ги гледате сите утакмици во Италија или каде било на друго место ќе видите дека и на Киево-Катанија, Чезена-Цитадела, Маинц-Аусбург, ВБА-КПР, Елче-Сосиедад имат судиски грешки на големо. ;)

не зафркавај, покрај Јувентус и кај другите поголеми тимови се свртени сите очи, сите медиуми и цела јавност, можеби нема да се се чуе или примети некоја судиска грешка кога играат Сасуоло и Ливорно и никому нема да му биде гајле, но кога играат Јуве,Интер,Милан,Рома,Наполи,Фиорентина, Лацио па и други ништо не останува незабележано .. кога Рома победи незнам кој тим со 1-0, веднаш се јави тука фан како слушнал, прочитал или видел од некаде како против Рома не бил досуден пенал, а потоа испадна дека играчот врз кој бил направен стартот бил во офсајд и пола од членовите кои пишуваат тукаа беа информирани за случката .. така да, тоа не ти држи вода дека Јуве оти е шампион ради тоа секоја ситница се преиспитува кога тие играат ..

Јас некогаш и кога се случило судиска грешка во корист на Јуве не ја рачунам доколку знам дека во тој меч и без таа грешка Јуве би победил многу лесно;)

.......Јас некогаш и кога се случило судиска грешка во корист на Јуве не ја рачунам доколку знам дека во тој меч и без таа грешка Јуве би победил многу лесно;)

Mуабетот ми е дека судиите грешат и во корист на слаби екипи и во корист на јаки екипи и тоа скоро секое коло, ама вие обрнувате внимание само на грешките во корист на Јуве.
Така беше и пред 3 години кога Милан беше актуелен шампион, така беше и пред тоа, долго време сум овде и знам како одат работите, и веќе престанав да обрнувам внимание затоа што едни исти муабети се вртат.

Mуабетот ми е дека судиите грешат и во корист на слаби екипи и во корист на јаки екипи и тоа скоро секое коло, ама вие обрнувате внимание само на грешките во корист на Јуве.
Така беше и пред 3 години кога Милан беше актуелен шампион, така беше и пред тоа, долго време сум овде и знам како одат работите, и веќе престанав да обрнувам внимание затоа што едни исти муабети се вртат.

баш лани актуелни беа судиските грешки во корист на Милан, кога за миланезите имаше еден куп пенали само за да стигнат до ЛШ, ете ти пример кога шампионот не е во главна улога кога се во прашање грешките на судиите:)

баш лани актуелни беа судиските грешки во корист на Милан, кога за миланезите имаше еден куп пенали само за да стигнат до ЛШ, ете ти пример кога шампионот не е во главна улога кога се во прашање грешките на судиите:)

Ти викам јас еден ист муабет се вртит овдека....

13 победи од 15 утакмици,40 бода од можни 45 бода, 7 победи по ред без примен гол а они ми зборат за судиите,со кој памет.

13 победи од 15 утакмици,40 бода од можни 45 бода, 7 победи по ред без примен гол а они ми зборат за судиите,со кој памет.

никој не ги спомна судиите, вие сами ја отворивте темата со судиите :)

никој не ги спомна судиите, вие сами ја отворивте темата со судиите :)

На заебанција беше тоа,Вучиниќ играше со рака не Барзаљи ама смешно е цело време да зборите за тоа како судиите му помагале на Јуве. Тука се пишува само кога ќе згреши судијата а кога Јуве ќе тепа заслужено мртва е темава никој ништо не пишува.Нешто и интерашиве ми се у депресија:)

WTF се дешава со Милан .... Го видов вториов гол и можам да кажам дека преочајна е одбраната на милан, дури поочајна и на онаа од Интер од лани што им беше ...

абе точно е дека сте најак тим во Италија, но покрај тоа што сте јаки, зошто испаѓа дека добивате најголема судиска помош? или зошто грешките на судиите одат во ваша корист ?
Значи не мораш да бидеш ироничен, никој не кажа дека не сте заслужено на првото место;)

всушност ти имаш право да не заебаваш, ти беше тој кој го обели образот на вашиот тим, како беше она, во која позиција требаше да биде сликата на судијата за да даде знак за офсајд или играта да продолжи ?? дај стави ги сликите:pos::pos: .. па тогаш сите ние јавно тука да ви се извиниме што го заборавивме твојот пост со судијата и неговата положба на рака:D

:pos::pos:

Еве ме и немам многу време, ( сори @Scirea ;) ) ама да ти се надоврзам. Целосно не си разбрал за што станува муабет во врска со сликите кои ги постирав за тоа како судијата сигнализира офсајд на неговата страна, како на центарот а како на другата страна. Така да ќе го оставам тоа на страна оти очигледно не ти оди со судиските правила и начини на судење.

Иронија ретко користам, ама морав заради муабетите кои се јавија после Јуве-Наполи.

Е сега одговори ми ти мене едно. Како тоа секогаш му помагаат судиите на Јуве, а со Ливорно на 0-0 резултат не досудија чист пенал за намерна игра со рака?

Се разбира ти не го знаеш тоа поради тоа што никој не го споменува и поради тоа што Јуве победи на тој натпревар. За вчера раката на Вучинич немаше врска од пенал како прво поради што беше крајно ненамерна и дали и му ја допре.

Поздрав сега.

Еве ме и немам многу време, ( сори @Scirea ;) ) ама да ти се надоврзам. Целосно не си разбрал за што станува муабет во врска со сликите кои ги постирав за тоа како судијата сигнализира офсајд на неговата страна, како на центарот а како на другата страна. Така да ќе го оставам тоа на страна оти очигледно не ти оди со судиските правила и начини на судење.

Иронија ретко користам, ама морав заради муабетите кои се јавија после Јуве-Наполи.

Е сега одговори ми ти мене едно. Како тоа секогаш му помагаат судиите на Јуве, а со Ливорно на 0-0 резултат не досудија чист пенал за намерна игра со рака?

Се разбира ти не го знаеш тоа поради тоа што никој не го споменува и поради тоа што Јуве победи на тој натпревар. За вчера раката на Вучинич немаше врска од пенал како прво поради што беше крајно ненамерна и дали и му ја допре.

Поздрав сега.

Ko прво и прво беше прашањето дали играше Вучинич или тој од Болоња.. Пошто јас од репетициите ич не видов дека е Вучко, цело време ми стоеше како овоој од Болоња да ирга (дека нели и двајцата се држеа за раце и топката одозгора ги тресна по рака, т,е едниот од нив)..

Кај ги турив Милан на Last standing man , пусти јас, абе Сасуоло ги фатив да не изгубат против Рома, а сега овие килавиве ме ребраат со еден од најслабите во лигата ...
--- надополнето: 7 декември 2013 во 19:42 ---
Марио ако не ме спаси - нема кој :P Каква голчина даде еј !

Мене ми е навистина жал за Милан , Селтик у гости 3-0 го тепаш губиш од Ливорно.. не ги сваќам стварно.. ќе дојде сега Ајакс и пак ќе тепа Милан... а стварно ми е глупо без Милан во првите 4 на табела...

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom