Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Вратите се голем фејл.

Па и не е многу,кога ќе помислиш дека еден поголем споменик толку чинеше.Овде сепак се работи за зафат.

Фејл на векот.

Цуки,не е многу у споредба со спомениците.Сепак раскопување на цел плоштад правење фонтана и ставање коцка влече пари.По мене спомениците имаа неразумни цени,превисоки.
--- надополнето: 4 декември 2013 во 19:36 ---
Универзалната сала ќе биде налик јајце :vozbud:

http://www.alfa.mk/News.aspx?id=67420#.Up91zyeE4uA

Имаа неразумни превисоки цени, ама јебига биднаа, па затоа сеа фонтанава за два и пол милиона е практично џабе. Видиш имало копање многу, а тоа кошта. И онака властодршциве од копачот подалеку не гледаат.

Сликички....јајце надвор, а внатре нешто друго - кој ташак единствена форма кога не може да се доживее и внатре.....кој колку сфаќа архитектура јбг, а и ќе ја изведат вака кога ќе си го видам тилот - мада да не испадне само дека хејтам - ете НЕ Е БАРОК - идемо даље, подобро е....иако еден дечко со психо-ментални пречки во развојот има нешто друго да каже :facepalm:

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Може да почувствувате главоболка откако ќе ја прочитате реченицава!
Архитектот и претседател на Комисијата Вангел Божиновски соопшти дека на конкурсот се пријавиле автори со разновидни размислувања: - Драго ми е што доби признание и можност за натамошна реализација едно барокно решение, кое барокот го третира на специфичен начин, во рамките на еден модерен израз... На проектот му претстои сериозна работа понатаму за да може да се доведе во фаза на изведба, рече Божиновски.

Skopje 2014, ke dojde Skopje 2015 pa ke nikne Ajfelova Kula na plostad, pa Barokot ke prerasne vo neorenesansa, pa pa pa..
Definitivno ni fali Ajfelova kula na plostad i toa povisoka od onaa vo Pariz, strancija.

1471873_10152054797577044_1279663673_n.jpg

http://libertas.mk/филип-со-рака-поздрав-праќа-александа/

2014та на прагот стига
На Скопје споменик му се дига
Градот нов пак никне
Плачко во дупка пак се пикне
На Скопје 2014 ќе се свикне
Па ура тој ќе викне
:D

А шо сега им пречи на овие? А тоа што ќе има споменици на Албанци што немаат допирна точка со Скопје и општо со Македонија не се бунат.
http://grid.mk/read/news/506346059/5385796/grad-skopje-se-ogradi-od-car-dushan АЛСАТ-М

Не смеат да го љутат коaлицискиот партнер. Класична дефиниција за pussies.

Камо вака Македонците да излезеа и за Тодор Александров и за се.

Не знам што да очекувам од ваква вест со извичник и прашалник на крај. Ќе видиме утре што ќе биде, а може се` да биде. Од собрани 5-6 души, до палење автобуси.

Не знам што да очекувам од ваква вест со извичник и прашалник на крај. Ќе видиме утре што ќе биде, а може се` да биде. Од собрани 5-6 души, до палење автобуси.

Не бе и тоа ќе биде "намештаљка од Белград и Српски радикални структури во Македонија". Нормално на Македонците и Албанците кога ќе нема да им биде како што треба, секогаш си бараат друг да им биде крив за нивни к*рци-палци.

1.15 е дека позади овој протест се муџахедините од “Разбуди се’’ со домашната резидент поддрша од неизбежните Распеани Скопјани и слично .

Нека седи Душан, зошто да не седи, си има Срби во државава кои плаќаат данок и Скопје 2014 го финансираат како и остатокот од нас- пациентите. Кога сите си добија свој споменик зошто Србите не би добиле.

Нека седи, ако ништо друго за инат на инцестните и небањатите деца од Ла Кања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom