На зададени 20 степени во собата е 20 или 21, климата ептен ретко гаси, скоро никогаш, не сум приметил и да прави дефрост, можеби касно навечер, си дува нон-стоп и кога ја постига температурата само ја регулира потрошувачката на помалку, паѓа на пример од 380 на 320 но не гаси.@gigovit
Колку ти е температурата во собата кога ја местиш 20-21 на климата ?
што соба ќе беше таа без греење 22с кај мене сабајле 13 кажуваше термометаротМислев да не ти е 23-24 у собата пошо ладно ми се гледа тоа 20-21...ја климва цела нок да ја оставам да не работи сабајле 22 ке биде у собава која е над 50м2 а не дека има некоја изолација плус 2 надворешни зида се.
Не ти мрзненадворешната на овие -3 ? Имам една Фуего неинвертер и мрзне обавезно после 30мин работа, лани ко да не правеше така ке мора да викам да ја проверат мада фреонот и беше Ок на монтажа ама вентилот беше разјаден од што е селена неколку пати.што соба ќе беше таа без греење 22с кај мене сабајле 13 кажуваше термометарот
инаку овие денови ќе ја пробам пак климата за инает на ванлок чекам само да падне -5 да видам дали ќе дува пак на 54с внатрешната
Vivax acp-12ch35gek, temperatura 21,5 stepen ,20 m2 sever, najdolu vo zgrada, 2 nadvoresni zida, od nikade nikoj ne gree, ostanatite sobi 10 stepeni bez greenje, 8,8 kwh za 24 sati (za 5.12.2013), prethodnite denovi nesto pomalku. Od 6 - 22 casot okolu 7,5 kwh.Почна веќе поозбилно зимата па да пишам за мојата потрошувачка. Климата работи нон-стоп 24 часа без исклучување никакво, температура 20-21 степен зададени, повремено краткотрајно проветрување и ја отчитувам потрошувачката во 19.00. Денес покажа најмногу потрошувачка од 10.3кв за 24 часа (од 19 вчера до 19ч денес) поради доста студената вечер, вчера имаше 9.4кв, а завчера 8.5кв. Куќа со класична фасада без изолација, стара двојна дрвена столарија зрела за замена и то.
Пишете и вие мерењата кој ги прави, посебно со обични клими па да видиме стварно каква е состојбата и дали вреди да се купува инвертер. Јас лично сум задоволен од оваа потрошувачка и ја сметам за економична во однос на термо печки, грејалки, радијатори па дури и дрва. И да кажам само греам 25кв. со 13-ка, а климата е секогаш уклучена во втора брзина, како што може да забележам потрошувачката варира само од надворешната температура, како што паѓа надвор температурата така се качува потрошувачката и обратно, од 320 до 480 вати отприлика.
Во оваа ситуација, најнапед одмрзнете го.Denes povtorno inverterot ni zamrzna . Zosto se slucuva toa?
Toshiba Suzumi Plus RAS-B13N3KV2-E grejam 25m2 klimata postavena na19 stepeni temperatura na soba od 21 do 22 bez nikakva izolacija samo so termopan prozor vrati nonstop raboti i gree ko luda@gigovit
Aj da ne listame kazi koja klima i koja kvadratura grees
@biszkopt_pl
Sto inverter e???
Bi ve zamolil site poradi toa sto ima mnogu clenovi ne mozeme da zapomneme sekoj koja klima ja ima i koja kvadratura ja gree/ladi, pa bi bilo dobro vo postovite da go napisat povtorno za da ne listame nazad.
Fala
Jas ne sum voopsto iskusen, no stom imas problem javuvaj se vo servis koj ti ja montiral i kazi im go problemot. A pretpostavuvam i nova e klimata.Koristime LG, model m12 sk nsb/ua3 so 3,80kW 12400Btu. Zagrevame povrsina ok. 40-45m2 (vkupnata povrsina e ok.60m2), nova zgrada, so dobra izolacija. Ovaa ni e prva godina so inverter zatoa ni trebaat soveti od poiskusni korisnici . Fala odnapred!