Насилства во Македонија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
И не само на денот .
Екстремистите го користат секој ден.
Да расчистиме не сите само нај запалените.
Има и поштен народ и мегу нив.
Тој Поштен народ кој го споменуваш, не пропушта да излезе на улица, на форум, во медиуми, да брани некој како обвинетите за воени злосторства или муџахедините од Смилковско.
Каква разлика за родителот на детенце масакрирано за најголем празник -Велигден (само затоа што не е Муслиманче), прави тоа дали станува збор за извршител или за подржувач?

Парадигма брат не се мачи.
Ај не заебавај сеа и ти, со такви сложени зборови.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
И низ ГТЦ денеска видов млади деца со кечиња на глава, сега читав и со знамиња замотани шетале други.. незнам мене ова ми е некако ми е сумњиво како намерно да сакаат да исценираат некаков конфликт, плус и полиција еден куп имаше
Не е некоја провокација.
Денес им е ден на знамето.
Они бајаги си го почитуваат и слават празникот и цели недели вложуваат во украсувања, а на Бит пазар одамна се продаваат балони со знамето, огромни знамиња и разни други тракатанци :)
Од сите краеви на Скопје одат воглавно пред Скендербег, каде што низ годиниве им беше централната прослава.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
зошто ги ставате во ист кош албанците местното население од МК со дојденците косовари - и секаде пишувате “албанците“ ?????? Тие се сосема различни и проблеми не прават староседелците со нив се живее убаво, проблематичните се дојденците-раберете веќе еднаш
И дајте ,почнете да ги разграичувате оти се различни ко ден и ноќ

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Тој Поштен народ кој го споменуваш, не пропушта да излезе на улица, на форум, во медиуми, да брани некој како обвинетите за воени злосторства или муџахедините од Смилковско.
Каква разлика за родителот на детенце масакрирано за најголем празник -Велигден (само затоа што не е Муслиманче), прави тоа дали станува збор за извршител или за подржувач?

Ај не заебавај сеа и ти, со такви сложени зборови.
извини нема повеке.

За второт си немал колега или некој познат .
Јас имам колега од факултет и ти велам не се сите Македонцомрзачи.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Ти одговорив дека не би требало да биде - кога би биле Албанците она што не се.
и никој не ги напдна овие.

А ако се сложиме дека не е:
- Тогаш зошто изедоа ќутек Македонците за иста работа. Дотолку пострашно што тие не ни одеа во албански населби, туку само поминуваа кај камени и покрај библиотеката?
- Тогаш зошто кога би бил обратен случај - ете на некој кој својот живот не го вреднува му текнало, на пример, да се прошета со македонско знаме, на неколку стотини метри од Гордиот Букефал, јавнат од воин - тој би изел неверојатен ќутек?
Има примери каде албанците се тепани, ако сакаш слики ќе ставам кои сигурно не се од Косово....

Јас лично не сум ги видел ни двете овие ситуации, затоа не можам да кажам што како... не е можно според твоја перспектива да заклучиме било што, затоа што не си реален... и броењето, колку повеќе или помалку тепа не е важно, важно е дека треба да се престане... вин овникот треба да се бара таму каде иницираат или не инвестираат да се запира овој тренд, треба да има казни и за родителите...

Сум бил жртва на напад од македонци, веќе здосадив неколку пати сум напишал, но и сум бил сведок на напад врз македонци од страна на албанци, и на двете случаеви лошо се чувствував, знаеш ја имав тоа силно чувство дека ова не е во ред и да сакаш со се сила да престане....

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Сабајле, идам со 12ка на факултет и од лева страна онака ми падна во очи имаше црвено "знаме" големо спуштено на ѕидот на Кале, со двоглад орел и врз него пишуваше нешто на албански појма немам што.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Да се разбереме Puno, мене лично, воопшто не ми смета албанскиот национален симбол.

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Сабајле, идам со 12ка на факултет и од лева страна онака ми падна во очи имаше црвено "знаме" големо спуштено на ѕидот на Кале, со двоглад орел и врз него пишуваше нешто на албански појма немам што.

да не имаат некој празник денес? ја у двојка начекав неколку со знаменца на грб обесени, и еден со шалче гољема шкиперија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
да не имаат некој празник денес? ја у двојка начекав неколку со знаменца на грб обесени, и еден со шалче гољема шкиперија
денот на знамето им е денес. Ден кога си потпивнуваат и малце аљкољ, нАли ;)

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
денот на знамето им е денес. Ден кога си потпивнуваат и малце аљкољ, нАли ;)

а вака информативно , колку пати годишно имаат ден на знамето/нацијата/државата/азбуката/грбот? o_O

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
На постојката кај Сити мол едно дете завиткано во албанско знаме влезе во 64А. Демек шо сега ќе провоцирам? Копиљак, метро и жилет беше најмногу шо му давам прва година гимназија.
Едно? Овде цели конвои со коли пешки, пукање, петарди...абе ко да го ослободиле Скопје. Како ни е нам овде, као (у ствари што као) да живееме во друга држава. Се будиш со знамиња на соседна држава, се враќаш од работа со свирки и знамиња на соседна држава. Де јуре живееш во своја држава, дефакто живееш во соседна држава...и се така до границата Вардар.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Едно? Овде цели конвои со коли пешки, пукање, петарди...абе ко да го ослободиле Скопје. Како ни е нам овде, као (у ствари што као) да живееме во друга држава. Се будиш со знамиња на соседна држава, се враќаш од работа со свирки и знамиња на соседна држава. Де јуре живееш во своја држава, дефакто живееш во соседна држава...и се така до границата Вардар.

Ednas godisno. Za sekoj praznik.
--- надополнето: 28 ноември 2013 во 21:26 ---
Lani orkite napravija masovno drkanje za 100 godini nezavisnost. Stavaa fotki kako sekoe semejstvo nezavisno koja drzava zivee si zakacuva mutiran orel. So taa razlika sto samo ovde i na Kosovo orkite si palea so puski i pistoli.

Pogresen citat. Mislev da go citiram altair.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
http://www.mkd.mk/makedonija/skopje/albancite-marshiraa-po-povod-godishninata-na-albanskoto-zname-i-nezavisnost#1
Овојпат и вон границата марширале. Интересно :)

Кажувам веќе неколку години по ред. Денот на знамето е единствениот ден кога ќе видиш дека во Скопје има и АлбанКи, а не само машки припадници на оваа националност :icon_mrgr:

И пак ќе кажам, каде ги кријат, каде искачаат? :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom