- Член од
- 21 декември 2012
- Мислења
- 924
- Поени од реакции
- 452
Кога видов дека Омер бег бистри политика, морав да дојдам во темава...
Ако, убоо си напраил. Ти поседи, а ја отидов да гледам фудбал.
Кога видов дека Омер бег бистри политика, морав да дојдам во темава...
А од друга страна имаш човек кој изјавува - „И да го смените името, ние никогаш нема да го признаеме вашето ново име. Вие и понатаму за нас ќе останете Република Македонија.“ и единствен светски лидер кој се извинил за неправдата направена во 1912 г.Моите ставови се плод на здрав разум. Не можам да сакам некој што сака да ме убие. Не можам да поддржам некој што финансира луѓе што сакаат да ме избркаат од дома. Не можам да прескочам дека тој има урлано на митинг „Џамиите се нашите касарни, куполите се наши шлемови, минарињата се наши бајонети, а верниците се наши војници“, затоа што ќе сме имале економски интерес од тоа.
Тоа нема да ме направи ништо подобар од потурците кои си ја продале верата. Нема поздраворазумна постапка од тоа да сакаш да си го заштитиш постоењето.
Ердоган не е радикал, бидејќи посетил многу цркви, неговата жена и неговиот заменик (вице-премиер) заедно во Египет посетија коптска црква каде во знак на почит запалија свеќа. Ердоган не е радикал бидејќи врати земјиште на Асирската (Сириска правослана црква) во Турција. Ердоган ако беше радикал ќе дозволеше да биде извршен атентат на вселенскиот патријарх Вартоломеј и немаше да го спречи тоа!Патријархот Вартоломеј Први за време на денешната литургија и‘ се заблагодари на турската влада за дозволата за одржување на богослужбите. Тој го увери турското население дека собраните верници имаат добри намери. Турските националисти во изминатите денови протестираа против православната богослужба во манастирот. Тие ја обвинуваат владата на премиерот Реџеп Таип Ердоган за предавство. Литургијата во Сумела го отвора патот за ново раѓање на византиското царство, гласат теориите на заговор.
http://www.dw.de/историски-момент-за-грците-и-за-турците/a-5912754
Што ви е наредна цел? Куманово? Турција не држела на картата... Немам ни бугарски ни српски, ама побрзо би имал било кој од тие два, отколку турски. Тука се разликуваме ние рисјаните, од вас потурците.
Ердоган сака Република Македонија, со премиер муслиман. Ердоган сака да ја користи Република Македонија како монета за поткусурување при решавањето на статусот на Северен Кипар.
Вие и Албанците. Најавтохтони. Од Косовската битка наваму. Ама комунистите се криви, не сте вие. Само си користите.Пред одење:
- Ние потуриците имаме само еден пасош и тоа Македонски. Ние потуриците не сме никаков микс од блгарско, српски вошки кои се удираат во гради како најголеми патриоти. Дури ние потуриците имаме валидно право да ја наследиме оваа држава, бидејќи сме автохтони, оригинални и доста жилави.... За разлика од вас доселените срби, бугари и власи.
И воопшто не ме чуди дека кога ќе згусти, прв ќе му ја киднеш со резервниот пасош кој генерациски го чуваш под јорганот.
Мислиш дека коа ќе згусти, кафирите ќе фатат магла во Бугарија, како на пример Муслиманите што фатија магла во Турска, коа пеесетите им згусти под Ранковиќ? Коа оџите им викаа по џамиите: "Бегајте у Турска, ова е кафирска земја"И воопшто не ме чуди дека кога ќе згусти, прв ќе му ја киднеш со резервниот пасош кој генерациски го чуваш под јорганот.
Исламот ти дозволува да гледаш фудбал?Ако, убоо си напраил. Ти поседи, а ја отидов да гледам фудбал.
Чекај чекај малце полека. Дали јас тебе грешно те сфатив или ти тврдиш дека сите муслимани вклучително и Македонците со исламска веросиповест ни се непријатели. Дали ти со цел ум еден ист народ го делиш по верска основа?Да, многу едноставно е да заклучиш дека на некој на кој џамиите му се касарни не може да ми биде пријател. Тоа на кому и колку ќе му трае соработката нема врска со тоа дали го сакам или не Ердоган. Побрзо Египет ќе стане хомоген на Исламот, отколку Турција. Затоа што Турците никаде не оставија пријатели.
На САД, Израел и Арабија не му се сојузници, туку пиони. Ние не можеме да бидеме турски сојузник, туку турски пион. А тоа бар јас лично не сакам да бидеме, по било која логика. Торбешите сакаат, затоа и овој од АлКаеда се јави на темава.
Владе, кој е градоначалник на Струга?Чекај чекај малце полека. Дали јас тебе грешно те сфатив или ти тврдиш дека сите муслимани вклучително и Македонците со исламска веросиповест ни се непријатели. Дали ти со цел ум еден ист народ го делиш по верска основа?
Јас пак ке ти го повторам прашањето.Владе, кој е градоначалник на Струга?
Фала на советот, ама добро знам кој бил Ердоган пред да биде премиер. Е сега, ако Ердоган сакал да направи така како што ти напиша во првиот статус тогаш поткрепи со некоја негова изјава или дело, зошто не за џабе рекле делата ја даваат вистинската слика.Ердоган сака Република Македонија, со премиер муслиман. Ердоган сака да ја користи Република Македонија како монета за поткусурување при решавањето на статусот на Северен Кипар.
За неговиот радикализам, провери само за што има лежено во затвор, која партија е предходник на АКП од Ердоган и кој е неговиот политички ментор пред да стане премиер.
Жилави биле.Дури ние потуриците имаме валидно право да ја наследиме оваа држава, бидејќи сме автохтони, оригинални и доста жилави.... За разлика од вас доселените срби, бугари и власи.
Џабе дискутираме Владе. Ти тврдиш дека Ердоган не е исламист, дека јас ги делам торбешите од македонското национално ткиво, дека за тоа што тие избраа Албанец за градоначалник веројатно јас сум крив... Стварно е џабе.Јас пак ке ти го повторам прашањето.
Дали ти еден ист народ го делиш на верска основа?
Немојте бре луѓе со вакви коментари ќе се радува гркчето Realen..