Assassin's Creed IV: Black Flag

• Креатор на темата Креатор на темата RockMaster
  • Време на започнување Време на започнување
Ја имате на замунда од Reloaded. Најзадоволен од оптимизацијата. Доста подобро работи, за разлика од 3ката. Графиката исто ми е значително подобрена и ќе пуштам плус инфо, да поминам некој дел.

Да бидам искраен, јас од оптимизацијата сум разочаран, а и по интернетов има доста статии кои тврдат дека играта не е оптимизирана. Мислам дека и еден од позначајните луѓе во Ubisoft изјавил дека "не е оптимизирана бидејки PC гејмерите не се грижат за оптимизација"

Веќе 6 саати отепав денес на играва, не најдов никаков проблем со оптимизацијата, за разлика од тројката. Оваа вистина изгледа супер, далеку подобра е од тројката и се гледа дека Убисофт вистина се потрудиле да направат нешто повеќе од посран порт.

Да бидам искраен, јас од оптимизацијата сум разочаран, а и по интернетов има доста статии кои тврдат дека играта не е оптимизирана. Мислам дека и еден од позначајните луѓе во Ubisoft изјавил дека "не е оптимизирана бидејки PC гејмерите не се грижат за оптимизација"

Незнам што си прочитал. Јас на истиов лап топ ги играв и 3ката и сега 4ката и можам да кажам дека далеку подобро „оди“ 4ката него ли 3ката. Далеку. Ептен задоволен сум

Веќе 6 саати отепав денес на играва, не најдов никаков проблем со оптимизацијата, за разлика од тројката. Оваа вистина изгледа супер, далеку подобра е од тројката и се гледа дека Убисофт вистина се потрудиле да направат нешто повеќе од посран порт.

Да, да.. потполно се согласувам. AC4 > AC3

Со тројката немав никакви проблеми, али со оваа, уште на сам почеток имав Frame Rate падови. Сите сетинзи ми се до макс и на оваа и на тројката, на тројката немав никакви проблеми. Не е битно, ова е само мое искуство со играта

Може негде да се провери колку време сум играл? Најверојатно со оваа ке го надминам рекордот што го направив на скарим :D
So..many..things..to..do

Ептен долга е главната приказна, ми се свиѓа тоа. Тоа сајд мисиите не ги играм баш многу многу, кога стигнам. Ми останаа уште пола од камењата на Маите и уште еден клуч и сеа не сум сигурен кај беше клучот. :D Треба да прошетам по островите. Иначе има багови играта као... убивам стражар од грмушка, а на пет метри има друг кој го гледа тоа... исто ко да не го гледа. :D

Ја поиграв прееска малце. Ми фати око, ќе ми прави друштво деновиве.

.. според досега одиграното. Најдобрата AC ever. Што се тиче мене.

гг!

This.

Не да е долга играта, има уште еден месец да ја играм. Плус, споредните мисии не ја следат формулата оди таму, убиј го него од претходните игри, туку сите се различни сега. А имаш и ковчези да наоѓаш, Animus fragments, бродви да напаѓаш...

Јас скоро цела недела ја играм а немам поминато можи ни 20 % од главната мисија. Ќе тргнам кон маркерот, нешто друго ќе ми го одземе вниманието и саати ќе поминат дури да ми текни да ја продолжам главната мисија.

This.

Не да е долга играта, има уште еден месец да ја играм. Плус, споредните мисии не ја следат формулата оди таму, убиј го него од претходните игри, туку сите се различни сега. А имаш и ковчези да наоѓаш, Animus fragments, бродви да напаѓаш...

Јас скоро цела недела ја играм а немам поминато можи ни 20 % од главната мисија. Ќе тргнам кон маркерот, нешто друго ќе ми го одземе вниманието и саати ќе поминат дури да ми текни да ја продолжам главната мисија.

Само што ја завршив. Јас ја играв горе-доле стрикно кон главните мисии.. многу малце „забегував“ по острови и други бродови (а, веќе недела дена мерачки си ја играм и имаше моменти кога сакав, а воедно уживав во тоа да нема крај). 10/10 за долгометражната приказна. Можам само да кажам дека сите делови што ги имам одиграно, од првиот до 4-от, со се сите експанзии.. вредеа, за овој дел. Стварно вредеа. Огромно браво.. дојде момент, кога бев разочаран од играва и кога излезе Black Flag, мислев дека ќе е уште поголема утка, бродови-модови.. не сакав дури да ја почнам!

Страшно ме изненадија. Уште еднаш ќе кажам. Браво. Ја завршив главната приказна.. веруј и ти ќе завршиш и ќе сфатиш дека, тек почнува играта.

AC4 - дефинитивно меѓу најдобрите игри во 2013 кои ги имам одиграно.

ygutagag.jpg

Убаво си се прошетав прво, па сега на ред се мисиите. Супер е засега, позитивно ме изненади.

Борбите со бродови се :cuc:
Извришив неколку мисии,па сега ограбувам бродови.Добро е тоа што играта ја направиле на Карибите да сменат малку.Графиката е одлична.И да,далеку подобра и поинтересна е од тројката.Пофалби :)

Борбите со бродови се :cuc:
Извришив неколку мисии,па сега ограбувам бродови.Добро е тоа што играта ја направиле на Карибите да сменат малку.Графиката е одлична.И да,далеку подобра и поинтересна е од тројката.Пофалби :)

Играва ја играм само ради бродовите! Фантастично, мада уште во тројката беа интересни. Засега ми се исти на квалитет мене.
А многу го мразев серијалот, посебно првите делови..

Гледам долга и интересна била, а баш мислев тапа ќе биде. Не ми се одврзува ќесето за нова конфигурација, ама мора да ја изиграм чисто бидејки сум фанбој на серијалот, пошто за мене АС заврши со крајот на Ецио.

Малце ме разнежни на крајот со песната играва хахахахаха :facepalm:, сепак досега најдобра од целиот серијал ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom