РК Вардар - РК Металург | Борис Трајковски, 24.11.2013 - 18:00 |

• Креатор на темата Креатор на темата dagau
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ама Ушко е инат. А што пишуваше на транспарентот.

Нешто беше у смисол: Науче-та Мојсковски-от - не е срамота ако не те фатат дебилу!

Можда сум и грешка, некој од Комитите нека ме поправи, подалеку бев јас, али нешто беше у тој смисол. Пола транспарент беше црвено-жолт, другиот дел беше црно-бел (нели, дека Гробари)

Само кажувам дека нон-стоп скандираа за него.

Пирати скандираат: Мојсо е еден, Комити им враќаат: Мојсо е беден.

Тоа што реалноста е таква каква што е, не значи дека автоматски треба да ми се допаѓа и да се согласувам со неа.
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 00:38 ---

:pos::pos:

Ме изнасмеа...:pos:

Го убија човеков денес и со скандирање и со транспарентот.

Повторно сонце се утепа самата.Се бориш за некои си свои идеали , дали во истите спаѓа дека еден македонски репрезентативец и амбасадор на спортот во Македонија и пошироко треба да се појави на трибина кај истите кои што тебе те вреѓаат до 7мо колено и те нарекуваат јужна бановина ?

Повторно сонце се утепа самата.Се бориш за некои си свои идеали , дали во истите спаѓа дека еден македонски репрезентативец и амбасадор на спортот во Македонија и пошироко треба да се појави на трибина кај истите кои што тебе те вреѓаат до 7мо колено и те нарекуваат јужна бановина ?

А бе што реков сега? Ме рчкаш, ми ставаш зборови на тастатура кои не сум ги ни рекла. У кој момент јас некаде оправдав тоа што се случило? Само констатирав факт, а тоа е дека нон-стоп се скандираше за Мојсо, каде тука виде оправдување јас не знам.

mkd-89905.jpg

mkd-89907.jpg

А бе што реков сега? Ме рчкаш, ми ставаш зборови на тастатура кои не сум ги ни рекла. У кој момент јас некаде оправдав тоа што се случило? Само констатирав факт, а тоа е дека нон-стоп се скандираше за Мојсо, каде тука виде оправдување јас не знам.

Мразиш местенки,го браниш и се мокриш на мојсо кога настапува за репрезентација,го испљука тој доле што фрлил стол ,ги изругавте сите комити со другарчињава за ДА БИДЕТЕ ИН ВО ЕВРОПА.Тоа ме натера мене да си поиграм малце со тебе , но очигледно не ја прифаќаш оваа игра односно не знаеш да читаш меѓу редови па сега ќе бидам директен и ќе заминам малце подалеку од темава зошто вие ( сите што ги ругате хулиганиве и сељациве наречени Комити) сте ограничени.

Прво и основно не го оправдувам фактот дека некој смее да фрла столици на утакмица но тој ПОЕДИНЕЦ не ја претставува цела група бидејќи секој оној што е дел од таа група седи со истоимената , а не во партер.

Второ: Тие сељаци хулигани(сите навивачки групи) ја држат државава и го оневозможуваат „соживотот“,односно го овозможуваат твоето шетање низ скопските улици без превез.Знаеш ли зошто тоа е така ? Зошто секој 2 од нив што го виде на телевизија денес минимум има изедено 1 ќутек од овие 24% , и нашол истомисленици на таа трибина.За него вардар е се , и не бира средства за да ја спаси таа љубов.Додека вие утепани едни почнавте да навивате за Вардар откако СТАНА НЕШТО ВО РАКОМЕТОВ ПАК . Додека истиот тим беше далеку зад металург вие ни на крај памет не ви доаѓаше дека во сабота игра вардар во 18:00 во салата во кале против некој си небитен противник.Ама затоа ти хулиганите се со него и кога бил НИШТО и сега кога е СЕ.Знаеш како викаме ние ХУЛИГАНИТЕ ? Тимот е пролазен(се мислам на ростерот на играчи) , управата е пролазна , но клубот и навивачите секогаш остануваат тука.Е затоа немате право , ниту некогаш ќе имате да кажете збор или пак да ги осудите тие истите како група.Како поединци секогаш можете,но како група не.

Не ми пречи тоа што навиваш за Вардар, не ми пречи што си против местенките, ама ми пречи тоа што сте ограничени и ја осудувате цела група за постапките на еден поединец.Исто така ме радува што почнавте да го пратите спортот во Македонија и да го подржувате, но ме утепува фактот што станавме wanna be Европејци,па се радуваме и се палиме само на успеси.

И за крај, не сум навивач на вардар ниту некој фан,чисто хулиган од другата страна на железничка.

Пред некое време Гоца се пофали дека донеле закон за казнување насилство на спортски терени? Или тоа не важи ако се игра во организација на ЕХФ, ФИБА или УЕФА? :D

Ако од четвртокот и од ова денес не можат да најдат случај за да го применат тој закон ич веќе нека не се појавуваат на телевизија да зборуваат на таа тема.

Овој идиотов од сликата ако не го казнат, следното нешто којзнае што ќе му биде?

Ти дечко, очигледно читаш и гледаш постови кои јас НЕ СУМ ГИ НАПИШАЛА.
Повели, слободно исцитирај ми го мислењето каде ЈАС го БРАНАМ МОЈСО или било што уопште пишувам за него, освен што на Пеце ми беше смешно мислењето каде што напиша Гробари Југ беше најдобар од Металург. Каде во тоа виде БРАНЕЊЕ НА МОЈСО? КАДЕ? Нека ме цитира било кој друг во темава, да ми каже каде било што спомнав за Мојсо. Ништо не реков за него, ама ништо.

Друго, пред да почнеш да ме цитираш, ова беа моите единствени постови за мечот.

Не е мое да коментирам теории на заговор, само ќе кажам честитки за Металург, заслужено беше!
Криво ми е за Вардар ама тоа е тоа. Да сме живи и здрави. Местено, неместено, Вардар играше многу лошо и нема оправдување.

Прво да кажам дека голем мерак ќе ми се направи ако два македонски тима одат понатаму, но морам да кажам дека доколку излезе дека си ги наместиле утакмиците би била стварно разочарана. Мразам местенки, какви и да биле тие, без оглед на тоа дали Вардар (за кој навивам) победил во едната или не.

КОИ ХУЛИГАНИ БРЕ? Каде јас тука зборев за хулигани или каде виде во овие два поста јас да ги ВРЕЃАМ КОМИТИТЕ?

Слободно нека ме цитира Коњаник Сабја, Незапирливи, Комита Ултрас или било кој друг член на Комитите ако виделе нешто навредливо за Комитите во овие два поста.

Јас инцидентот воопшто не го ни спомнав со столчето.

Кога ме влечеш за јазик да зборам, да, одвратно беше тоа што се понашаше човекот и што фрли столче, нит го знам, нит го познавам, ама дебилен му беше потегот. Али никаде ништо не сум рекла за Комити, ако најдеш еден пост каде што ги навредувам те молам да го најдеш и да го постираш тука.

Со различни мислења и со СВЕ МОЖАМ да се справам, ама не и да ми ставаат зборови кои НИКОГАШ не сум ги рекла!!!!!!!!!!!!

И со сета должна почит, ама не можеш ти да ми кажуваш дали да ја напуштам темава или не, иам право да бидам на неа исто ко и сите други!!!!

Ти дечко, очигледно читаш и гледаш постови кои јас НЕ СУМ ГИ НАПИШАЛА.
Повели, слободно исцитирај ми го мислењето каде ЈАС го БРАНАМ МОЈСО или било што уопште пишувам за него, освен што на Пеце ми беше смешно мислењето каде што напиша Гробари Југ беше најдобар од Металург. Каде во тоа виде БРАНЕЊЕ НА МОЈСО? КАДЕ? Нека ме цитира било кој друг во темава, да ми каже каде било што спомнав за Мојсо. Ништо не реков за него, ама ништо.

Друго, пред да почнеш да ме цитираш, ова беа моите единствени постови за мечот.

КОИ ХУЛИГАНИ БРЕ? Каде јас тука зборев за хулигани или каде виде во овие два поста јас да ги ВРЕЃАМ КОМИТИТЕ?

Слободно нека ме цитира Коњаник Сабја, Незапирливи, Комита Ултрас или било кој друг член на Комитите ако виделе нешто навредливо за Комитите во овие два поста.

Јас инцидентот воопшто не го ни спомнав со столчето.

Кога ме влечеш за јазик да зборам, да, одвратно беше тоа што се понашаше човекот и што фрли столче, нит го знам, нит го познавам, ама дебилен му беше потегот. Али никаде ништо не сум рекла за Комити, ако најдеш еден пост каде што ги навредувам те молам да го најдеш и да го постираш тука.

Со различни мислења и со СВЕ МОЖАМ да се справам, ама не и да ми ставаат зборови кои НИКОГАШ не сум ги рекла!!!!!!!!!!!!

И со сета должна почит, ама не можеш ти да ми кажуваш дали да ја напуштам темава или не, иам право да бидам на неа исто ко и сите други!!!!

Препрочитај и погледни што пишува под вие на почетокот од постот и види дали ти се обраќам само на тебе или можеби треба да го цитирам пола форум што пишал тука . Направив генерализација на постовите,а кон тебе беше пренасочено гробарон и new komiti girl,налик нешто на cpg.Смири се и убаво да спиеш , се извинувам предвреме за ова известување што ќе го добиеш сега.

Препрочитај и погледни што пишува под вие на почетокот од постот и види дали ти се обраќам само на тебе или можеби треба да го цитирам пола форум што пишал тука . Направив генерализација на постовите,а кон тебе беше пренасочено гробарон и new komiti girl,налик нешто на cpg.Смири се и убаво да спиеш , се извинувам предвреме за ова известување што ќе го добиеш сега.
Ај падни вечер од кревет за да научиш како да станеш од твоите заблуди во кои што живееш.

Не пратев што сте пишувале претходно на темава, ако може некој да ми каже зошто беше фрлено столчето и кон кој беше упатено?

Еве дечко што ти напиша, а беше насочено кон мене (ко шо тврдиш ти).
Мразиш местенки,го браниш и се мокриш на мојсо кога настапува за репрезентација,го испљука тој доле што фрлил стол ,ги изругавте сите комити со другарчињава за ДА БИДЕТЕ ИН ВО ЕВРОПА.Тоа ме натера мене да си поиграм малце со тебе , но очигледно не ја прифаќаш оваа игра односно не знаеш да читаш меѓу редови па сега ќе бидам директен и ќе заминам малце подалеку од темава зошто вие ( сите што ги ругате хулиганиве и сељациве наречени Комити) сте ограничени.

Не ми пречи тоа што навиваш за Вардар, не ми пречи што си против местенките, ама ми пречи тоа што сте ограничени и ја осудувате цела група за постапките на еден поединец.Исто така ме радува што почнавте да го пратите спортот во Македонија и да го подржувате, но ме утепува фактот што станавме wanna be Европејци,па се радуваме и се палиме само на успеси.

.

Каде бре ти дечко виде јас да ги наречам Комитите хулигани? Никогаш не сум ги нарекла така, баш напротив ги обожавам како навивачка група затоа што знаат да навиваат и за лојалноста спрема Вардар. Кога ќе се деси инцидент ко со столчето, да - коментирам негативно, ама НИКОГАШ спрема навивачката група, туку према поединците (ко кретенот со столчето)

НИКОГАШ, ВО НИЕДНО МИСЛЕЊЕ НЕ СУМ РЕКЛА НИШТО ПРОТИВ КОМИТИТЕ!

Измислуваш реченици и зборови кои никогаш не сум ги напишала и тоа нема да го прифатам!

Истото важи и за Мојсо. Смешното е што ништо не напишав за човекот само се насмеав за Гробари Југ моментот пошо беше смешно и му објаснив на Цитро шо пишуваше на транспарентот.

Ако сакаш да се објаснуваш и да им кажеш нешто на тие што ги вреѓаат Комити, шо го бранат Мојсо или шо генерализираат, бујрум цитирај ги нив, а не да ме цитираш мене, па да излага пред форум дека ја сум ги зборела тие работи што апсолутно нема врска.

Бујрум цитирај ги тие што збореле така и со нив расправај се и дискутирај, а не мене да ме вовлекуваш во дискусија со која јас немам допирна точка.

И не се радувам само на успеси, напротив, во ниедна ситуација не го исплукав Вардар, баш реков дека ми е жал што изгуби, но тоа е тоа.

Ако не се согласуваш со мое мислење, цитирај, не е проблем, ќе дебатираме, ама ќе те замолам да не ми ставаш зборови во уста и да не се обраќаш до други преку мои мислења кои јас не сум ги кажала.

Ги помеша малку брзините :D и се нафрли, а муабетот на @Crazy in Love беше сосема друг, ништо лошо не рече, а ја направи како LetMeSea или сега најново цитронов :icon_mrgr:

Не пратев што сте пишувале претходно на темава, ако може некој да ми каже зошто беше фрлено столчето и кон кој беше упатено?
Лош испад на наш член. Столот го фрли према Ванчо Димовски затоа што имаше некоја вербална расправија со него. Го знам дечкото и не спаѓа во категоријата на дрклиња што глумат хулигани, ама ова денес стварно не му требаше.

Лош испад на наш член. Столот го фрли према Ванчо Димовски затоа што имаше некоја вербална расправија со него. Го знам дечкото и не спаѓа во категоријата на дрклиња што глумат хулигани, ама ова денес стварно не му требаше.

А и Ванчо ептена се изнервира, жар црвен и сета нервоза у топката ја истури коа ја шутна :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom