РК Вардар - РК Металург | Борис Трајковски, 24.11.2013 - 18:00 |

• Креатор на темата Креатор на темата dagau
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Искрено и не очекувам поддршка од навивачки групи бидејќи ќе нема со кој да се тепаат , доволно е да присуствуваат обичните навивачи во поголем број а верувам дека ракометарките ги освоија срцата на сите .

сва среќа многу ги има обичните навивачи па неможат од навивачките групи место да фатат:свиркам:
Тие се луѓето што идат било официјално или не официјално...

Prvo, nema da se krieme tuka kako nekoj od drugiov tabor i ke cestitame pobeda na protivnikot kao sto e red. Ne navlagam u toa dali bile ili ne bile namesteni. Ke se osvrnam malce samo na incidentot koga bese frleno stolce. Do takov incidwent dojde pred se zatoa sto vo nasive sali takozvanoto obezbeduvanje ( momcite u zeleni elecinja) ne se pravo obezbeduvanje tuku pravi picinja. Kao da gi zabole kurot za toa sto se tamo postaveni. Na poluvreme Manki ( bivsi clen na komiti, ne znam dali e uste, vecno izdrogirana i nacukana facka) mu se stai u faca na tipcevo( koe treba da bide obezbeduvanje) abe mame mu iznaeba, go pljukase i se po red, a ovoj se prai kao ne go glea, kao najispickan. Posle u vtoro poluvreme dojde incidentot. Debilot se simna do reklamite, pocna,prvo da,se zakanuva neso na teren, pa pocna da mava so upaljaci, a za celo toa vreme batevo( citaj obezbeduvanje) go gleda kao poparen, kao mu vika neso, ni za fakanje i trganje nanazad ni da pomisli poso neli tuka e odma manki i nekoja druga ekipica,koja ke mu skokne pa nornalno se usral u gaki obezbeduvacot!! Tipov glea ne glea deka obezbeduvanje isto ko da nema, si zema fino lepo stolce si go frli na teren i normalno samo u negovoto selsko mozoce ispadna fraer takozvani ultras( na majka mu pickata nit znael nit nekogas ke znae sto e ultras) i karil nekoj poen ,utre u skolo retardiranite drugarcinja ke go slavat.Mi se zgadi koa go vidov toa, stvarno selski poteg do nemajkade. Sto e najtragicno posle toa ko picica si se kaci gore, pa use,go krijat pa pa. I posle toa od gore use pak gadjase. Znaci ne znam na tie okolu nego nego kako ne im dojde da mu ja skrsat glaata! Da se nadevame deka zaradi kurtonov nema da ne kaznat so prazna sala i deka ke mozeme da pomogneme vo pobeda protiv Dinamo, i plasman ponatamu sto bese i glavna cel sezonava.
и сега поради тој будала, сигурно ке добиеме казна од ЕХФ. или празна сала или во пари.
Камо срека да поминеме само со парична казна.............
треба да се најде овој будала и казната од ЕХФ он да ја плати ( било парична казна, било за празна сала 6000 карти х 100 ден = 600,000 ден. или 10,000 евра) па друг пат пак нека фрла.

Да не ги набројувам сеа, такви прикаски кажувајте си таму кога се збирате пред утакмица и мислите по кој да фрлите со стол. Се надевам ЕХФ ќе ги казни без публика да играат.

И не ме цитирај испод част ми е навивач на таква багра од клуб да ме цитира!

Не може по еден човек да осудиш цела публика.Башка тој што го фрли столот не ни беше со Комити туку беше на долната трибина во прв ред.Сите се бунеа за тој потег.Искрено не знам што се деси ама стварно ќе е штета ако настрада клубот ради него.

Јас сакам само да не се договрени и да изиграат 2 за 2, поубаво вардар нека ги изгбуи двете утакмици, ама барем да изиграат со срце и до последен атом да се борат за скеоја топка.
Со местење утакмици сигруно нема да му се помогне на макеоднскиот ракомет. Затоа или две победи или два пораза за Вардар прифаќам , друго ништо и ќе биде според мене наместено.

Да си се само цитирам, и да даде господ макеоднскиот ракомет во што е најбрзо време заедно со ваа усрана држава и народ да ја дочека судбината на една Победа во фудбалот, едноставно да не постои.

Не може по еден човек да осудиш цела публика.Башка тој што го фрли столот не ни беше со Комити туку беше на долната трибина во прв ред.Сите се бунеа за тој потег.Искрено не знам што се деси ама стварно ќе е штета ако настрада клубот ради него.
Дечкото не спаѓа во онаа група на безмозочни навивачи, не знам што чума го зададе да го направи тој потег.

За тие што не знаете, столицата ја фрли кон Ванчо Димовски, затоа што Ванета го опцу нешто. Имаа вербален дуел, по што не знам кој ѓавол го зададе типов да фрли со стол :tapp:

Навивачки бевме мизерија затоа што освен еден, сите други воџи ни беа уапсени пред утакмица заради некаков инцидент што се случил пред нашиот влез. Порано бев влезен, али од тоа што можев да видам, паднало гаѓање со шишиња и камења со полицијата. Денес бевме без команда на трибина, си пееше кој што му дојде ;)

За утакмицата повеќе во фан клуб Вардар.
Не се согласувам дека мечот беше наместен. Едноставно моментална инспирација во второто полувреме од страна на РАДЕ МИЈАТОВИЌ.
Немој да се лажете дека ако не победиле со поголема разлика, Металург биле појаки. Не знам како сакате некој да ве сфати сериозно, кога ако изгубите ве нема никаде, ќутите како пизсди, а ако тепате одма само констатирате дека сте биле појаки и чудо ќе било ако во иднина ве тепаме.
Врска нема, во моментите кога го решивте мечот ви направивме 6 зицери, а клуб со сериозна одбрана тоа не го дозволува. Ама имавте среќа што го имавте Раде. Денес со таковб голман и Барса ќе ја победевте.
Едноставно направи Самс неколку грешки во одбрана, плус Раде и тоа беше тоа, до крај мечот беше само рутина.
Чудно како ништо не кажавте пред 10 дена, пола од вас се криеа, ги одбегнуваа темниве, тие што пишуваа викаа дека била местена, а денес одма констатираа дека биле СВЕТЛОСНИ ГОСДИНИ ПРЕД НАС.
И ако првиот дуел бил наместен како што викавте, тогаш логично ќе беше и вториов да биде а? Или сега не е пошто победивте? Ниедна не беше местена, тоа е тоа.

@Јунајтед друже бар тебе те поштувам, не треси глупости жити се. Не сме биле тим за ЛШ. Играме во најтешка група, и освен на денешниот меч НИЕДНАШ НЕ БЕВМЕ ПОСРАМОТЕНИ. За тим составен пред 6 МЕСЕЦИ, не знам што сте очекувале вие.
Јас од тимот сум ПРЕЗАДОВОЛЕН и ние имаме простор за напредок, за разлика од Металург чии главни играчи се со една нога во гроб, а пари за замени тешко да имаат.
Допрва ќе се надоградува нашиот тим, сега се сменуваат улогите.
Во 2009 ние ви земавме титула ама БЕВМЕ КЛУБ БЕЗ ИДНИНА, само со моментална инспирација, а се знаеше дека вие ќе почнете со владеење. Жалам што ќе ви кажам, ама од идна година стапува на сцена целосна наша доминација. Mark my words :)

И честито победа ко за крај :D

вардар нема тренер, дур самосенко не донесе тренер кадарен за ова ракометно име и овој тим со кој располагаат, ќе се дешаваат вакви калакурници на терен ко денес, со тренер достоен за тимов, односно Вујо, таков пад у игра никад немаше да се деси и тоа во период кога се одлепија и имаа основа за уште еден рутински триумф.
Глеам тајмаут денес и што да видам, срамота, незнам зашто се чека за повлекување на тој потег од страна на русинов, или вака ќе ја тера дур не дое ноќнава мора за остали. :D

Не кажувај гачки ? Нели треба да си помагаме еден на друг,заедно сме исти бла бла бла.Сам себе убијал кисс

Заедно сме исти и треба да си помагаме, не значи дека треба да се прават местенки во меѓусебни натпревари (ако воопшто ги имало). Ако не ја гледаш разликата, сигурно нема да ти ја објаснувам, пошо имам попаметни работи во животот.

Заедно сме исти и треба да си помагаме, не значи дека треба да се прават местенки во меѓусебни натпревари (ако воопшто ги имало). Ако не ја гледаш разликата, сигурно нема да ти ја објаснувам, пошо имам попаметни работи во животот.

Дрска си ,штета што сама се побиваш во една иста реченица.Тие „местенки“ ако постојат , во случајов за прв пат во мојот живот во оваа ебана татковина се ПОЗИТИВНИ.Ако не ја гледаш разликата,ќе ти објаснам зошто сум лудо заљубен во тебе.

Дрска си ,штета што сама се побиваш во една иста реченица.Тие „местенки“ ако постојат , во случајов за прв пат во мојот живот во оваа ебана татковина се ПОЗИТИВНИ.Ако не ја гледаш разликата,ќе ти објаснам зошто сум лудо заљубен во тебе.

Воопшто не сум дрска, одговарам онака како што ти ми се обрати. Јас на сосема друг начин ги гледам местенките. Не ги сакам, не ги почитувам и искрено се надевам дека немало договарања. Како гледач, како љубител на спортот генерално, сакам да гледам натпревари со адреналин, конкуренција и борбеност, а не со местења. Јебига, секој со своето гледиште во животот.

incident-shuki_resize1.jpg

Воопшто не сум дрска, одговарам онака како што ти ми се обрати. Јас на сосема друг начин ги гледам местенките. Не ги сакам, не ги почитувам и искрено се надевам дека немало договарања. Како гледач, како љубител на спортот генерално, сакам да гледам натпревари со адреналин, конкуренција и борбеност, а не со местења. Јебига, секој со своето гледиште во животот.

Не гледај спорт тогаш доколку ги мразиш односно те одвратуваат местенките.Се согласувам со твоето мислење , но реалноста е друга и затоа ти реков и да ги имало како што кажа ти , мило ми е што за прв пат се во наша корист.Јебига,полудуваммммм

вардар нема тренер, дур самосенко не донесе тренер кадарен за ова ракометно име и овој тим со кој располагаат, ќе се дешаваат вакви калакурници на терен ко денес, со тренер достоен за тимов, односно Вујо, таков пад у игра никад немаше да се деси и тоа во период кога се одлепија и имаа основа за уште еден рутински триумф.
Глеам тајмаут денес и што да видам, срамота, незнам зашто се чека за повлекување на тој потег од страна на русинов, или вака ќе ја тера дур не дое ноќнава мора за остали. :D

Јас во еден пост по отпуштањето на Кастратовиќ најавив дека русот ќе глуми тренер некој тука присутни на форумов луд ме направиа. Секоја чест за парите кои ги вложува и наместо да донесе тренер, а тој да си грицка семки од ложа и да реди победи сака да изиграва медиумска звезда демек тој сеа тактики ќе кажува. Денес беше одржана права лекција на терен и ова треба само да биде повод за да се биде на момент самокритичен и да се признае дека вака клуб не се води. За навивањето нема ни да зборам, тежок блам зачинет со кретеноид кој само му наштети на клубот без разлика која и да била причината. Се на се ИДИОТИЗАМ!

Е чичко Лино нема да дозволи да се изиграт 2 утакмици со ред слаби, ги спушти сега под 20 гола...
На првата Вугринец и Мојсо ако не работеа сега беа носители на играта!
Вардарци катастрофа, само Дибиров му делеше иако не беше нај нај како шо изигра на претходната, другото слабо, Карачиќ, Алекс чорба...
Кај Металург, Гробари Југ најдобар, исто и Вугринец одлично изигра, и тие двата ја напраја разликата, заедно 16 гола!
Станиќ се гледа од авион дека е вон форма, ама зато тука е Раде Мијатовиќ кој второто полувреме го избрани маестрално!
Самс го прими сега, нема знаење чоекот за да е тренер, џабе глуми некој филм, вика тајм аут и од 60 секунди кажа само - "Сега играме 6-0 одбрана" и то беше се, Доне веќе е 13 прасе нема шо да кажва поќе :D

Искрено мислам дека имаше тука договор 2 за 2, уште кога падна ждребот за да играат заедно уште тогаш падна договор мислам, наравно нема да го знаете тоа вие навивачите ама го знаат Самсоненко и Минчо, како и да е во една ваква ситуација секако дека губитник е Вардар!
Иако ја изиграв 1, ептен ми беше сумлива, арно напиша некој погоре, главна утакмица беше првата кој тепа таму тепа, па на оваа се знаеше дека ќе ја добие другата екипа...
Чудно Вардар 6 гола даде во цело второ :pos:
Како да не се залагаа доволно играчите, јас сум сигурен дека во случај да паднат овие екипи во наредната фаза со испаѓање дека Вардар нема шанси да изигра меч со под 20 постигнати гола...

Не гледај спорт тогаш доколку ги мразиш односно те одвратуваат местенките.Се согласувам со твоето мислење , но реалноста е друга и затоа ти реков и да ги имало како што кажа ти , мило ми е што за прв пат се во наша корист.Јебига,полудуваммммм

Тоа што реалноста е таква каква што е, не значи дека автоматски треба да ми се допаѓа и да се согласувам со неа.
Кај Металург, Гробари Југ најдобар,

:pos::pos:

Ме изнасмеа...:pos:

Го убија човеков денес и со скандирање и со транспарентот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom