Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Cestitooo!!!

5 pobeda bo niza , bez primen gol 5 mecevi , e ovaa e sampionska EKIPA!!!

Toa e. Koga vikaf podobro asamoa cm a makirzio lef bek ete sepoise gleda deka e taka ttreaba edna da gi stai pd pocetok da vidi malce ok

Ако некој сеуште не ја знае разликата помеѓу класа играч и просечен играч во форма требало да го гледа Тевез денеска. Цела утакмица го нема, една му ја местат и оп со мн мн прецизен шут-голче :)

Ах да, и уште нешто. El Rey Leon :)

Уште против Наполи приметив дека Асамоа е одличен и е вратен во форма. Рутина денес, знаев дека ќе победиме и на 0-0 едноставно тоа е Јувентус. Огромна е разликата и се воочува на теренот кога играат напаѓачи како Тевез и Љоренте. Така си личи, два гола, двата постигнати од напаѓачи. 100 пати имам напишано на овие страници дека одбраната и непримањето голови е клучно за освојување титула. Мене искрено уште ми тежат тие 4 примени во Фиренца, па може да се каже дека сум задоволен со тоа што 5 натпревари по ред во Сериа А не примаме гол, ама сакам уште. Приспособливоста на играчите уште еднаш дојде до израз и секоја му чест на Видал што игра на таква позиција, која против послаб тим како што е Ливорно може без проблем да ја игра.

Доста за денес затоа што овие победи се без дискусија па не треба да се трошиме многу. Во среда се помалку од 3-0 и тоа со убедлива игра ќе го сметам за неуспех.

Paolo De Ceglie - Official Fan Page
Almeno fino a domani sera... Salutate la capolista!!!
:pos:

P.S. Маркизио исто така имаше одлична утакмица колку само топки пресече и колку дуели доби. Се на се одлично од страна на тимот во Make-shift варијанта

_e4df37b1600d771741118a773602f343.gif

touched.gif

DeviAngel напиша:
Antonio Conte praised Arturo Vidal’s performance as a centre-back against Livorno and joked “it might be his best role!”

Fernando Llorente and Carlos Tevez got the second half goals in a 2-0 victory at the Stadio Picchi, putting Juve temporarily top of the table.

“It’s certainly an interesting run of results. The lads are doing something great, even if we are only in Week 13,” the Coach told Sky Sport Italia.

“We’re laying the foundations for the future, but Roma and Napoli are also going very strong and will be up there.

“I liked the performance today, as in this type of game after Real Madrid, Napoli and international duty, a tiny bit of arrogance or complacency can sneak in, but they resisted that.

“We risked hardly anything at the back and earned a very important victory. It’s tough against a team that defends with 10 men and focuses on the counter-attack. At half-time we discussed what wasn’t working and did a lot better to find space after the break.”

Vidal played as a centre-back because Leonardo Bonucci, Angelo Ogbonna, Andrea Barzagli and Stephan Lichtsteiner were all unavailable.

“He made me angry at the end with a slightly complacent move, but overall he did brilliantly. It might even be his best role! That’ll solve my problem of having so many great midfielders, I’ll just play Vidal at the back!”

Now Juventus go into the Champions League clash with FC Copenhagen on Wednesday, a tie they absolutely must win.

“It is in our hands and that is the most important thing. If we do well, then we’ll go forward, but if we don’t then it means we’ll have to improve. The team wants to continue this Champions League experience and well do anything to achieve that.”

Conte had a message for Livorno captain Andrea Luci, who this week revealed his six-year-old son is suffering from a rare genetic disease.

“I spoke with Andrea and told him all of us who are fathers know what it means. I already knew him well, as he played at Juventus in the youth team when I was there and I had wanted to take him to Arezzo. We are close to Andrea and hope for the best for him and his family.”

Аман колку го тупите со Маркисио... треба банови да почнат да се делат за тоа веќе.
Имаше 2-3 шута на гол, пар пресечени топки кои беа потенцијална опасност и спречи контра после еден наш корнер. Незнам шо повеќе треба да направи.

Денес иначе рутински изработивме се.Одбраната и вака изротирана,без 2 стандарни у неа одлично изигра посебно Видал ,малтене без грешка.
У глобала сите беа одлични,али Нандо е играчиште, поим за target man , референтма точка во тимот станува. Од времето на Трезеге ни фалеше онаков голгетер.

Вака до крај да претиснеме може на паузата да бидеме на врвот на табелата,ако не и уште ова коло, Рома ако не се лажам традиционално игра тешко со Каљари.

Како и да е оваа е таа шампионска форма , ова се бара од еден фаворит и најсериозен претендент за Скудетото.

И овој скор мислам дека е најдобар(со Конте на клупата, дали е и вкупно не сум сигурен ) 34 бода после 13 одиграни кола.

Победи...........Нерешени........Изгубени
......11................... 01..................... 01

А замислете на почетокот на сезоната не бевме во форма...
--- надополнето: 24 ноември 2013 во 21:00 ---

Koj ne:) Tevez ne u forma,grd bil,zdebelen itn. Isto i za Lorente
Никој не ни се сомневаше во него .Јас бев убеден дека Љренте ке покаже многу во Јувентус и ете го во ова утакмица даде гол и намети еден....супер за него .
п.с Кога веке го спомна изгледот нели ти личеше Тевез на вахабист со пуштена брада и избричени мустаки хахаах (малку шала )

За Љоренте имаше повеќе скептици, дури и јас бев еден од нив во некоја блага форма. Сепак јас чекам играчот прво да добие шанса и тоа како што треба неколку натпревари по ред стартер за да го оценам.

Додека за Тевез уште кога дознав дека го купивме некако бев убеден и сигурен дека одлично ќе се снајде. Дури и го оправдував доделувањето на бројот 10 на него, нешто што наиде на отпор кај повеќете навивачи.

П.С Нека ми е честито 2000от пост :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom