Наумче Мојсоски

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
И после ќе се чудите зошто македонските спортисти се одкажуваат од репрезентација кога нивното приватно слободно време, изјавите,фотографиите и се остнато кое е ЛИЧНО се става пред тоа што тие направиле носеќи го националиниот дрес....
само напред ... очекувајте Наумче да го направи истото по Перо и Горан, а можеби кога после него ќе останеме без Кире и ред други поради некоја ваква слична приватна работа која е дочекана на ваков начин од патриотите македонци ќе ви текни дека и тие се луѓе и оставете ги да си живеат како сакат додека на терен оставаат срце...
Sto e do mene, uste utre neka se otkaze, samo da ne mu go gledam suratot gnasen pokvaren

тоа што тие направиле носеќи го националиниот дрес....
Па ако не ај само да ги величаме а ? Браво за тоа што го направил, ама како и позитивни критики и коментари има и негативни како овие испади.

За кого сака нека навива, тоа е негово право.

Јас за најголем минус го земам токму она што го додаде Сабја, дека во очи важен меч за неговиот тим, оди шета урла по трибини наместо да тренира, да се одмара. Тоа е се само професионалност не.

Се сложувам во целост.

Иначе да не испадне муабетот како со Антиќ и FYRoM кога го пишале тогаш. Цела држава го исплука па после лелеее Антиќ во НБА па она, ова.. Дежа Ву ми е веќе сё во оваа држава. :notworthy:

Антиќ има Српско потекло ако не се лажам, и мислам дека никогаш не сме го виделе како пее на трибина со Делије.
Пак ќе кажам, не би сметало ако само го следел мечот, ама да оди да НАВИВА КАКО ДЕЛ ОД ГРОБАРИ, да пее песни против други етнички заедници, НЕ ЛИЧИ НА РЕПРЕЗЕНТАТИВЕЦ НА НИТУ ЕДНА ДРЖАВА, па макар и Србин да бил.

И после ќе се чудите зошто македонските спортисти се одкажуваат од репрезентација кога нивното приватно слободно време, изјавите,фотографиите и се остнато кое е ЛИЧНО се става пред тоа што тие направиле носеќи го националиниот дрес....
само напред ... очекувајте Наумче да го направи истото по Перо и Горан, а можеби кога после него ќе останеме без Кире и ред други поради некоја ваква слична приватна работа која е дочекана на ваков начин од патриотите македонци ќе ви текни дека и тие се луѓе и оставете ги да си живеат како сакат додека на терен оставаат срце...

Е што направи де го шлепаше престап цела своја кариера во репрезентација каде што трпеше потенцијалот на други деца...

Антиќ има Српско потекло ако не се лажам, и мислам дека никогаш не сме го виделе како пее на трибина со Делије.
Пак ќе кажам, не би сметало ако само го следел мечот, ама да оди да НАВИВА КАКО ДЕЛ ОД ГРОБАРИ, да пее песни против други етнички заедници, НЕ ЛИЧИ НА РЕПРЕЗЕНТАТИВЕЦ НА НИТУ ЕДНА ДРЖАВА, па макар и Србин да бил.

како не пеел со блуза Делије со Кешељ неколку пати одеа на утакмици..

Sramota.
Kako smee da naviva za koj klub saka?
Taka li se odnesuva reprezentativec na Makedonija!?
On mora da naviva za Vardar (oti neli e mangup), da pcue albanci i grci po forumi, da glasa za VMRO, i makar ednas nedelno da se slika so aleksandar makedonski na plostad i da postavi na fejsbuk.
Se pomalku od ova i da se izbrka od reprezentacija.

A nie kako zagrizeni i involvirani navivace MORAME da im nareduvame na igracite so da pravat vo slobodno vreme i sto/kako/zosto da simpatiziraat. Sto e inace poentata na navivanjeto?
У случајов ти испаѓаш копито пошто никој не кажа поготово не членот што ја отвори темата дека Паок има врска со Партизан. Навивачите на Партизан имаат врска со навивачите на Паок. Навивачите на Партизан се Гробари. Наумче е на трибина со Гробари. Наумче пее гробарски песни. Наумче дели трибина со навивачи што не не признаваат. Наумче дели трибина со навивачи што не мразат. Наумче со истите тие навивачи пее српски патриотски песни, ала Послушајте патриоти кај нас. Наумче е репрезентативец, а ти си никој и ништо и има голема разлика. Наумче за пример го зима пола Македонија, а тебе никој... Капираш ?

Затоа младината ни е таква каква што ти ја викаш копита... Е од вакви имбецили.
Да, затоа што сите гробари се исти.
Како и сите Комити што се исти, нели?

Или можеби само навива за клуб и не се замара со политичките гомнарии што беспотребно се врзуваат со навивачките групи и сцени.
Или тебе не ти е јасно дека може да се навива без мешање политика?
Да да, пола Македонија го зема Наумче за пример, вени сечат по него, жими к*ров.

Mladinata e za nigde i drzavata e u gomna zaradi Naumce Mojsoski!
Дали си нормален кажи ми?

Пример давав за тоа плукањето.. Иначе
40C28E30D7353544999E77AD87D36A7B.jpg
а има и ова:
%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%87-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%B0.jpg

како не пеел со блуза Делије со Кешељ неколку пати одеа на утакмици..

Антиќ играше за ЦЗ, има тетоважа и од Делије (покрај 23те останати). Ништо ново и ништо страшно, исто ко ова со Номче. Се претера со ова...

Бомбастично протече оваа вест ко таа дека ЦИА шпиунирала, па демек аооо неверување... Си има кажано и Номче дека дрка на Партизан. Ја едино замерка му наоѓам у тоа што навива за Партизан. Поарно за Мега Визура да навива него за така грдо спортско друштво... :нинџ:

*знам дека ти си фан на Партизан и не го сфаќај ова ко навреда кон тебе.

Антиќ играше за ЦЗ, има тетоважа и од Делије (покрај 23те останати). Ништо ново и ништо страшно, исто ко ова со Номче. Се претера со ова...

Бомбастично протече оваа вест ко таа дека ЦИА шпиунирала, па демек аооо неверување... Си има кажано и Номче дека дрка на Партизан. Ја едино замерка му наоѓам у тоа што навива за Партизан. Поарно за Мега Визура да навива него за така грдо спортско друштво... :нинџ:

*знам дека ти си фан на Партизан и не го сфаќај ова ко навреда кон тебе.

Тоа ти викам ова го направија како кој знае што да е како да не се знаеше, а ако Перо си оди и се тетовира сепак е он првиот македонец во НБА и се величи секој негов поен и минута во НБА.

Прочитајте го уште еднаш коментарот на Игор и све ќе ви стане јасно!!

За кој сака нека си навива ушларот тоа си е негово право.Дури има и он изјавено дека сака да игра за РК Партизан некој ден.

И од кај нас повидни членови идат на дербито Звезда-Партизан идат и дури и на Ријека-Хајдук/Динамо па сте се фатиле за еден Наумче.

Државата ни се распаѓа, се колат се тепаат секоја ден, не ебат сите кој стигне, ни се смеат, не ти признаваат ни име ни идентитет.Те дупат со ЕУ и НАТО 10 години ние сме се фатиле за некој кој што си навива за друг клуб од др. дажава.
Малце ли фудбалери се имаат качено на шипки кај навивачката група иако не се од таа земја па еве ги гледам ги избркаа од своите клубови.

Sramota.
On mora da naviva za Vardar (oti neli e mangup), da pcue albanci i grci po forumi, da glasa za VMRO, i makar ednas nedelno da se slika so aleksandar makedonski na plostad i da postavi na fejsbuk.

A nie kako zagrizeni i involvirani navivace MORAME da im nareduvame na igracite so da pravat vo slobodno vreme i sto/kako/zosto da simpatiziraat. Sto e inace poentata na navivanjeto?

Или можеби само навива за клуб и не се замара со политичките гомнарии што беспотребно се врзуваат со навивачките групи и сцени.
Да да, пола Македонија го зема Наумче за пример, вени сечат по него, жими к*ров.

Абе јасно ми е јас со кој муабетам... Факт е дека ние навивачите сме ви етикета и да ни ставате епитети дека пцуеме по албанци и грци по форуми апелираш дека гласаме за ВМРО, и слични срања. К*р ме заболе што ти мислиш за нас Комитите или за мене или за тие со мислење како моето. Никој не рече да не навива бе, негов живот си е тоа башка лична приватна ствар. Ама да пееш такви песни? Алооо, дај ми пример спортист од друга држава што пее песни патриотски од друга држава, пак ке кажам Ноле да пее Далмацијо, знаеш кога ќе му опростат? Никад!

Се е политика, живеј си сон дека никој не го занима политика. Поготово па Наумче и те како си ја сака политиката и парата.

Не извртувај зборови абдал. Никаде не пишав дека државата е за нигде ради Наумче. И да од кога постигнаа некаков успех во Хрватска пола Македонија од децата се пишаа ракометари и глумеа Наумче Мојсоски.

Ја нормален сум, ама ти изгледа не си.

Што лупаш бе па ти?
А Србија не е една од тие држави што не ни го признава идинтитетот?
Уствари и ти дркаш на хрватите.

Пералницата на пари не ја признава т.е. Црквата ( а и кој нормален на денешно време се замара со нејзе ). За идентитетот не сум сретал таков став на ниедна ДЕМОКРАТСКА Влада која застанала на чело на Република Србија.

Пералницата на пари не ја признава т.е. Црквата ( а и кој нормален на денешно време се замара со нејзе ). За идентитетот не сум сретал таков став на ниедна ДЕМОКРАТСКА Влада која застанала на чело на Република Србија.

Сите што одат да пеат за странски клуб, за мене се бедници. Значи јас не ги критикувам тоа што он е фан на тој клуб, негова ствар, ме боли кур мене, смешно и жалосно е да идеш да пееш за клуб на туѓ јазик.
Можеш и како семкар да си го пратиш клубот, а да не се бламираш.

Sramota.

Такви фаци се помалку има во Комити, што гласаат за ВМРО, што се караат по форуми со Грци, што се сликаат со Ацета Македонски. Конечно се освестува групата и сфаќа дека ПОЛИТИКАТА Е КУРВА. Јас ти гарантирам дека во Македонија во моментов Комити имаат највеќе членови кои ГИ БОЛИ КУР ЗА ПОЛИТИКА.

Нормално дека е лошо што не одбрал клуб од Македонија, а одбрал клуб од Србија. Особено што одбрал навивачи кои во поново време повеќе пати ни префрлале разни работи.

Македонците за Српските навивачки групи се ТОТАЛНО НЕ БИТНИ, пошто на Европска фудбалска навивачка сцена НЕ ПОСТОИМЕ. Не битни сме ко кур на ТВ 1000. Со навивачки групи што навиваат во кошарка и ракомет никој не се замара.

Ама во оној момент кога ќе се издигне некој наш клуб во фудбалска Европа (прашање дали ќе го дочекаме тој момент некогаш) ако истиот има барем присттојна навивачка група (Вардар, Пелистер, Победа, Тетекс...) во истиот момент ќе видите какви провокации ќе дојдат од нивна страна.
Сигурно нема да бидат пријателски тие реакции, што можеше да се види на сите мечеви во последно време кога ни вадат Грчки знамиња :)

Но се ова не е поразително. Јас не му замеравам што конкретно навива за Партизан, само алудирам дека неговото однесување да навива рамо до рамо со навивачка група и да пее националистички песни, НЕ ДОЛИКУВА НА РЕПРЕЗЕНТАТИВЕЦ НА ЕДНА ДРЖАВА.
Да сме сериозна репрезентација ОДМА ЌЕ БИДЕ СУСПЕНДИРАН, и тоа е мое лично мислење, а клубот во кој играл би требало да му даде некаква казна и да му ја тргне капитенската лента.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom