Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
за првиот дел во право си до тоа со цијанитот.Само не разбирам што е тоа што МАШКОТО ГО ПРИМА од женското,ете не знам објасни ми ? а и прочитај предходниов пост што го пишаво одма после овој и ќе видиш што мислев..
Природни сокови Ваџинал комерц. Ондак 24 часа подоцна дур ги вариш, ќе се најдеш во купатило пред огледало како мачкаш лабело и правиш duckface selfies. Обично тоа се симптомите.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ок, еве според тебе....ќе избегаме малку офф топик, али ќе биде во контекст на темата.
Дали Господ знае се? Ако знае се, дали тој истиот знаел дека Ева ќе го натера Адам да згреши? И ако знаел, дали тогаш Ева немала волја да напраи поинаку? Дали тоа го прави Господ највеќе крив бидејќи он знаел што ќе се случи (Ева немала слободна волја) а притоа ја казнил Ева, која воедно е негова креација. Зарем не е Бог најгрешниот тука што дозволил да се случи тоа?
Доколку Бог не знаел, тогаш Бог не знае се и библијата лаже што укажува на тоа дека ако постои барем една лага во библијата, тогаш постои можност да има и повеќе лаги.

Зошто Ева била само казнета а Адам не кога Адам можел да ја одбие Ева? Ако Ева го завела Адам, змијата ја завела Ева. Зошто Господ не ја казни змијата која е првичниот причинител на оваа беља, наместо да ги казни Адам и Ева?

Да не ја продолжиме дебатава во религиозна дискусија, што никој не би сакал тука...да продолжиме со аргументов...

Добро, ама ако она треба да се заколне на вечна љубов кон него, истото важи и за него. Од друга страна, библиски гледано, доколку мажот имал секс со некоја друга пред неговата жена, он ја завел нејзе на грев а потоа ја оставил "скината". Зарем Бог не треба да го казни него како што ја казнил Ева тогаш, со болки и слично? Он и ја одземал невиноста, зошто би било тоа морално оправдано?
И баш, се надевам дека тролаш и дека не си озбилен :D

Секој човек почнувајќи од нив двајцата е роден како ПОТПОЛНО СЛОБОДНО СУШТЕСТВО СО ПОТПОЛНО ДАДЕНА СЛОБОДА НА ОДЛУЧУВАЊЕ.Бог знае се,и го знаел тоа за Ева,ама ја оставил затоа што им дал слобода и сакал да живее слободно во склад со неговите желби и заповеди.. така било така е и така и ќе биде.Да сакал Бог сите ќе не направил како роботи со програм прави тоа и тоа.Како што сега има роботи ги програмираат само да одат,они не знаат да летаат зошто не се така програмирани.Точно за тоа што рече со заведувањето дека ја оставил скината.Бог ретко казнува,не е мачка за очи да те фати,ако почне да казнува за се што правиме ние нема живот да имаме туку време на извршување на казни..
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 19:36 ---
:facepalm: Петар прчон, дедо ти е?

мислиш дека ме навреди.Се заеба :)

D

Daedalus

Гостин
Секој човек почнувајќи од нив двајцата е роден како ПОТПОЛНО СЛОБОДНО СУШТЕСТВО СО ПОТПОЛНО ДАДЕНА СЛОБОДА НА ОДЛУЧУВАЊЕ.Бог знае се,и го знаел тоа за Ева,ама ја оставил затоа што им дал слобода и сакал да живее слободно во склад со неговите желби и заповеди..
Ок, седни, една секунда, не повеќе, само размисли....Убаво размисли.
Ако јас знам дека за 5 минути ти ќе убиеш човек И со 100% сигурност го ЗНАМ тоа, колкава слободна волја имаш ти да избереш да не го убиеш?
Ако можеш да избереш да не го убиеш и не го убиеш притоа, јас не сум знаел.
Али ако Бог ЗНАЕ дека Ева ќе посегне по јаболкото, Ева нема слободна волја на избор пошто Ева 100% ќе го избере јаболкото бидејќи Бог го знае тоа.
Или Бог не им дал слободна волја на луѓето или Бог не ја знае иднината. Овие две се контрадикторни.
.Бог ретко казнува,не е мачка за очи да те фати,ако почне да казнува за се што правиме ние нема живот да имаме туку време на извршување на казни..
Епа зошто ја казнил Ева и уште илјадници други во Библијата? Тоа не е ретко казнување.

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
мислиш дека ме навреди.Се заеба :)
Не те навредив, си прашав само.;) Се обидувам да разберам од каде ти потекнуваат закоравениве ставови во врска со темава.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ок, седни, една секунда, не повеќе, само размисли....Убаво размисли.
Ако јас знам дека за 5 минути ти ќе убиеш човек И со 100% сигурност го ЗНАМ тоа, колкава слободна волја имаш ти да избереш да не го убиеш?
Ако можеш да избереш да не го убиеш и не го убиеш притоа, јас не сум знаел.
Али ако Бог ЗНАЕ дека Ева ќе посегне по јаболкото, Ева нема слободна волја на избор пошто Ева 100% ќе го избере јаболкото бидејќи Бог го знае тоа.
Или Бог не им дал слободна волја на луѓето или Бог не ја знае иднината. Овие две се контрадикторни.

Епа зошто ја казнил Ева и уште илјадници други во Библијата? Тоа не е ретко казнување.

и сега си во право,ама тоа е знаење не е тоа судбина,ЕЈ ОВОЈ МУ Е ПИШАНО ДА УБИЕ ЧОВЕК.. значи ти одлучуваш во тој момент иако Некој знае ти што ќе направиш ама не те спречува,затоа што не те спречува ни кога спасуваш човек.. за утре да не речеш НЕ МИ БЕШЕ ДАДЕНО ПРАВО ДА БИРАМ.. ете тоа право те лишува Бог,односно не те лишува.Во една реченица Бог вика (нема точно да ја напишам затоа не ме фаќај за збор) ,,немам милост спрема некој татко а покажувам милост спрема илјадници''.И јас може да знам дека ти ќе убиеш некако,ама јас само знам нема да те спречам во тоа,за да не речеш НЕ МИ БЕШЕ ДАДЕНО ДА БИРАМ,МОЖЕ ЌЕ СЕ ПРЕДОМИСЛЕВ ВО ПОСЛЕДНА СЕКУНДА... :)
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 19:47 ---
Не те навредив, си прашав само.;) Се обидувам да разберам од каде ти потекнуваат закоравениве ставови во врска со темава.
јас сум оригинален (не ги кријам своите чуства и размислувања како 99% од сите тука на Кајгана и општо во опшеството).Конзервативен сум и патријахално востипан.Повеќето тука не се ни конзервативни уште помалце патријахално воспитани и затоа им сметаат и Бог,и Телегонија и све што е вистина а не би требало да биде затоа што боли вистината.За тоа и има едно маче тука што често се живцира со мене и ме навредува,јас разбирам :)

D

Daedalus

Гостин
и сега си во право,ама тоа е знаење не е тоа судбина,ЕЈ ОВОЈ МУ Е ПИШАНО ДА УБИЕ ЧОВЕК.. значи ти одлучуваш во тој момент иако Некој знае ти што ќе направиш ама не те спречува,затоа што не те спречува ни кога спасуваш човек.. за утре да не речеш НЕ МИ БЕШЕ ДАДЕНО ПРАВО ДА БИРАМ.. ете тоа право те лишува Бог,односно не те лишува.Во една реченица Бог вика (нема точно да ја напишам затоа не ме фаќај за збор) ,,немам милост спрема некој татко а покажувам милост спрема илјадници''.И јас може да знам дека ти ќе убиеш некако,ама јас само знам нема да те спречам во тоа,за да не речеш НЕ МИ БЕШЕ ДАДЕНО ДА БИРАМ,МОЖЕ ЌЕ СЕ ПРЕДОМИСЛЕВ ВО ПОСЛЕДНА СЕКУНДА... :)

Ама ако ТИ знаеш дека ќе направам нешто, ондак правото да бирам не помага никако во тоа што јас ЌЕ го изберам тоа а ти знаеш веќе. Ако го фрлиш каменот и каменот падне, ти не можеш да му кажеш на каменот, "Еј ти можеше да не паднеш" а потоа да го казниш.

Каде е тука грешката....
Првенствено Господ е нашиот креатор, според тебе. Ако Тој не создал, а притоа знае што Ева ќе одлучи, тој е одговорен за одлуките на Ева. Тој ја создал ТАКВА каква што е и знае што Ева ќе одлучи. Бидејќи тој знае се, знае и дека тоа што го создал ќе биде такво какво што е.

Нека се преместат коментариве у религија, пошто идеме надвор од темата на дискусија.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
@leandra, дај те молам, преместете го тролов во Религија, стварно нема смисла ова...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ова веќе е паметно и сериозно размислување и затоа со посебно задоволство ќе одговорам.Значи ова што ќе го пишам како што рече ти сакаш да знаеш како размислувам,ова е мое размислување и став ова не го пишува нигде.Хипотетички гледано во право си,за целиов овој параграф,ако се иде до крајности во право си.Но,ете да се вратиме од Адам и Ева,и двајцата се создадени исти потполно,замисли сега кои разлики ги имаат машките и женски а не тогаш,освен што се разликувале по изгледот и половите органи и нивните фунцкии.Ама како што е познато Ева е таа што се огрешила спрема Бог,односно пробала/го натерала Адам да вкуси од забранетото овошје,значи ЖЕНСКОТО а не МАШКОТО е тоа што се огрешило спрема Бог иако била/биле предупредени да не го прават тоа.Како што е познато Бог тогаш им вели дека како вид на казна ќе им ги зголеми маките при породување,треба да му биде поттчинета на мажот и така натаму.. пак ќе повторам ова е мој и само мој став и размислување,а и многу други го имаат.Според ова мислам дека машкото го има тоа право што жената го нема да прави што сака со својата невиност,и она го имала тоа МОРАЛНО ПРАВО да прави што сака ама згрешила.И сега го има,нели правото на слобода,ама го нема она МОРАЛНО ПРАВО да го прави тоа,мислам дека ако е тоа таква љубов меѓу едно машко и женско таа треба да ја сочува нејзината невиност за него како еден вид ајде глупо да се изразам ''физички доказ'' за таа љубов,иако не сакав ова да го кажем ајде нека биде.. женското со губењето на невиноста се обележува цел живот,засекогаш,сеа овде одма ќе узрипаат овие ПА ИМА ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЈА,да ама не е тоа тоа.. може 170 милиони пати да се сожие хименот ама еднаш кога ќе се скине тоа е обележување,исто како оние што ги горат на бутовите кравите и коњите не знам точно како се вика тоа,жигосување ако не се лажам,така и ова.Очекувам сеа да ме нападнат овие Синдикатов на искинати :D :D :D
Мислам дека и хардкор верник ќе се засрами на ваква "интелектуално"-морална дрканица.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
@leandra, дај те молам, преместете го тролов во Религија, стварно нема смисла ова...
Готово завршија со религијата, мораше да ги објасни своите ставови комплетно. Мислам дека сега е јасен, тоа е тоа во кое верува.

Kajgana Shop

На врв Bottom