- Член од
- 5 ноември 2013
- Мислења
- 66
- Поени од реакции
- 17
Нема потреба Бидејки јас и ти сме учеле од посебни книги
Не е до книги, факти са на лице.Нема потреба Бидејки јас и ти сме учеле од посебни книги
Bre bre ti golem Makedonecu covekot ti ubavo veli da proucis bg istorija ako sakas da go dobies bg pasos ako se vratis malku nanazad mozebi i ce najdes nekoj pradedo koj se pisal bugarin siguren sum 100 % samo ti nejces da citas toa sto treba sakas se servirano na tacna prouci gi korenite na tatko ti i majka ti pa pisi na ovoj forum deka nemas nikoj koj se pisal kako bugarin e bas sakam da znam i da procitam idi 100 godini nazad ..Историјата за жал секогаш ја пишат победниците. Можеме да полемизираме со денови и пак да останеме на почетокот. Да не и ја расипуваме темата на лугето кои се загрижени за своите бг пасоши. Ако имаш некоја информација за масовното вракање на преписки во ред, а ако немаш префрли се на некој бг форум и тамо продавај историја затоа што таму има многу што ке ти ја купат твојата историска приказна
Од една страна е океј да се земе ако се има во предвид социјалните и економските работите кои се во лоша ај да не речам катастрофална состојба. Од друга страна е лошо бидејќи со тој начин еден Македонец се продава за едно парче хартија која за некои 15 години ќе го чинат премногу. Некако премногу ми се мизерни оние личности кои својот корен го продаваат како канта сирење за една половна посрана кола еј за КОЛА! Мизерија невидена! Ова со бугарскиве пасоши најмногу се створи поточно ја створија овие политичариве значи не станува збор само за Вмро туку и за Сдсм и двете партии се криви што ја направија таква политиката што има леб само за оние што се со нив а останатите кои за парче леб мораат да го продаваат својот корен,индититет за да направат некој денар и да ја прехранат фамилијата. Мој генерален одговор би бил НЕ! Бидејќи ако вака оди за некое време ќе се распадне Македонија како едно црливо јаболко...
Нема потреба да се полемизира. Ти праша за власт през 1940 година. Jaс ти кажав. Бугарската екзархиja от 1870 година има власт. Тоа е тоа. Затоа некоj може да има кршелно на пра баба/дедо от времената пред 1913 година. Тоа са официални документи,кои лугето за кои ти се плашиш да не им разсипеш темата барат например.Историјата за жал секогаш ја пишат победниците. Можеме да полемизираме со денови и пак да останеме на почетокот. Да не и ја расипуваме темата на лугето кои се загрижени за своите бг пасоши. Ако имаш некоја информација за масовното вракање на преписки во ред, а ако немаш префрли се на некој бг форум и тамо продавај историја затоа што таму има многу што ке ти ја купат твојата историска приказна
Bre bre ti golem Makedonecu covekot ti ubavo veli da proucis bg istorija ako sakas da go dobies bg pasos ako se vratis malku nanazad mozebi i ce najdes nekoj pradedo koj se pisal bugarin siguren sum 100 % samo ti nejces da citas toa sto treba sakas se servirano na tacna prouci gi korenite na tatko ti i majka ti pa pisi na ovoj forum deka nemas nikoj koj se pisal kako bugarin e bas sakam da znam i da procitam idi 100 godini nazad ..
Nemoj da se pravis pameten da pisuvas kaj da odi i kaj da pisuva covekot covekot pomaga i toa mnogu samo vie ne razbirate posto ne ste ucele istorija na bugarija a ne ve ni interesira ..pa neli se osecate bugari zosto da ne pisuva ovde, neli ste osoznaeni bugari toa ne treba da ve srami vo nikoj slucaj treba da se gordeete so ova ..Zapamti toa deka si Makedonec padja vo voda koga dobies bg dokumenti ti si BUGARIN sto sakas pisi sto sakas kazi ti si bugarin po rod ...
Dobre dojde vo realnosta.. jas se osecam bugarin pa nikogas ne sum izvadil bg dokumenti sum mozel 100.000 pati mozam i sega bez problem ama toa ne se pokazuva so vadenje pasos ili licna karta toa e vo srceto ..ima mnogu ludje vo Kumanovo se osecat kako srbi a nikogas ne izvadile Srpski pasos tie se patrioti a ne ovie sto vadat pasos za rabota ili kola ...
Imeto ne go davame. Se somnevam deka ke se resi problemot. Ako ja ucenat Grcija so pari i skratuvanje i prisilni zastedi duri togas ke prifati.Ахмети: Ако не можам да го решам проблемот со името, можам да ја комплицирам ситуацијата
Решението за името е блиску и ако тоа не се реши до декември, не чека изолација и сиромаштија, смета лидерот на ДУИ, Али Ахмети. Во интервју за Алсат М тој вели дека иако тој не е клучниот фактор за решението, сепак не треба да биде потценета неговата улога.
Spored mene najverojatno ce se resi problemot so imeto pred ili posle Nova godina
Што можеш да очекуваш од патриоти и Антички Македонци.Успеаја да го поделат народот(за се ја обвинија опозицијата)половината од власта имаат бугарски паспорти а со тоа и резервна татковина.Тешко на тие кои ги гласаат и слепо им веруваат!http://24vesti.mk/gruevski-preseche-lenta-na-„kongresi-i-manastirit“-novo-uchilishte-so-albanski-naziv-i-na-kirilica-i
„Конгреси и манастирит“- ново училиште со албански назив и на кирилица и на латиница
Еве ги предавниците!
Се ова го прават за да ја продадат мочварава на арнаутите, да го убијат последниот атом морал кај Македонецот, да ги наполнат сметките со пари од народот, да ја здувнат, а „фирмата“ наречена ФИРОМ да банкротира на секое поле.
Само ретардирани и инвалидизирани ќе останат да живеат во ова дувло мафијашко.
Ама тоа што имаме најлоша патна инфраструктура во регионот тоа не е важно, важно е да трпиме, бидејќи ние сме децата Ацеви, чедата македонски.Се држиме и на традицијата, и пред две илјади години на коњи, и после две илјади години на коњи.Сакал Грујо да развива економија, а не му кажале дека за економија развивање потребна е патна инфраструктура која Македонија ја нема.Затоа и Македонија нема економија, и затоа бегаат младите од тука, и затоа следуваат многу други работи кои ги знаете понатаму, да не ги пишувам тука по темава, јасно е на сите....Што можеш да очекуваш од патриоти и Антички Македонци.Успеаја да го поделат народот(за се ја обвинија опозицијата)половината од власта имаат бугарски паспорти а со тоа и резервна татковина.Тешко на тие кои ги гласаат и слепо им веруваат!