Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
--- надополнето: 19 ноември 2013 во 11:05 ---

Нормално работи како и порано, нема чуден звук, се појавува логото на Windows и потоа десктопот, малце проблем има дури да излези Старт линијата, подолго време му треба и откако се е спремно и изгледа ОК, што и да се селектира не отвора и мрзни. Исто и ако не одберам ништо, ке помине некое време и кочи, никаква реакција нема, ништо ништо не може да се прави, освен ако не е во Save Mode

Софтвер ти е проблемот, ако не е хардверски нешто

Пробај со Live CD ubuntu,ако така работи нормално некое време,софтверски проблем е.
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 01:43 ---
Пробај со Live CD ubuntu,ако така работи нормално некое време,софтверски проблем е.

Ова се гаси баш процесот кога треба да започне нема лек, по коментарите може да се дознае.

Значи ми треба програм со кој би можел да го ротирам видеото перманентно. Барав по интернет гледам со VLC дека можело но се гаси баш кога треба да започне процесот. За МП4 ми треба. Благодарам однапред. :)

Ова се гаси баш процесот кога треба да започне нема лек, по коментарите може да се дознае.

Значи ми треба програм со кој би можел да го ротирам видеото перманентно. Барав по интернет гледам со VLC дека можело но се гаси баш кога треба да започне процесот. За МП4 ми треба. Благодарам однапред. :)

http://www.videohelp.com/tools/AviDemux

IP conflict error – “Another computer on this network has the same IP address as this computer. Contact you network administrator for help resolving this issue. More details are available in the Windows System event log” :confused:

Брзо препорачувајте која верзија на Неро работи на Win8 оти нерви искинав. Старото 6-ката не е компатибилно, новиве не можам убава верзија/торент со крак да најдам....:mad:

IP conflict error – “Another computer on this network has the same IP address as this computer. Contact you network administrator for help resolving this issue. More details are available in the Windows System event log” :confused:

истата IP адреса е на два компјутери, смени ја рачно

истата IP адреса е на два компјутери, смени ја рачно

Абе разбрав тоа, не знам до сеа не сум мењавал.. Него може од операторот од таму да ми ја сменат? Дека на ова Wi Fi сме само јас и сестра ми, ова прв пат ми се случи. Пробав со ресет на рутер, не ми се појави тоа пак пораката ама што знам. Никогаш не ми се случило ова.

Абе разбрав тоа, не знам до сеа не сум мењавал.. Него може од операторот од таму да ми ја сменат? Дека на ова Wi Fi сме само јас и сестра ми, ова прв пат ми се случи. Пробав со ресет на рутер, не ми се појави тоа пак пораката ама што знам. Никогаш не ми се случило ова.

Не може оператор да ти менува внатрешна адреса. DHCP функцијата на рутерот зезнала работа, па наместо различна, доделила иста адреса. Влези во рутер и барај таква опција. Таму намести адреси од пример 192.168.0.1 до 192.168.0.20. Така секогаш ќе имаш 20 слободни места

За да префрлам слики од тел нокиа на компјутер преку УСБ кабелче што треба да инсталирам?

Брзо препорачувајте која верзија на Неро работи на Win8 оти нерви искинав. Старото 6-ката не е компатибилно, новиве не можам убава верзија/торент со крак да најдам....:mad:
nero10-ka mislam deka ide na win8-ca
--- надополнето: 21 ноември 2013 во 16:43 ---
ако тее носи пат во ск јави се ќе ти дадам

За да префрлам слики од тел нокиа на компјутер преку УСБ кабелче што треба да инсталирам?
Има 2 варијанти и подобро е ништо да не инсталираш, влези во Connectivity/USB...USBmode можеш да го сетираш како Data Transfer(тогаш не треба да инсталираш ништо, како УСБ диск ке ти се појави во MyComputer) или УСБмодот да е на PCSuite, во овој случај треба да инсталираш PCSuite (поглупата варијанта).
Вака е на симбиан нокиа, а каков е твојот немаш напишано така да се надевам ке ти помогне ова.

Ако сега е ок - не гибај ништо.

КАко можам да го отворам терминалот во едубунту од по школиве? Ми вика no suitable application to open this file. Знам дека има начин да се отвори терминалот само ги немам тие фајлови. Помош?

За исо имг такви фајлови некој програм ако има разлика у брзина на например ако инсталирам нешто што е исо, сега имам меџик исо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom