- Член од
- 25 септември 2011
- Мислења
- 6.448
- Поени од реакции
- 18.283
Дечките си имаа визија, гледаа подалеку од балканскиот менталитет. Предвидоа многу настани, ја опишаа љубовта, политиката и животот кој го живееме а ни педа не е променет. Decak iz vode (Милан) е еден од оние ликови кои неговата големина ја искажува во пораките преку текстовите, мелодиите и аранжманот. Човекот кој култниот Нов бран го крева на еден поинаков стадиум, принципиелен момак кој до последен ден не се менува. Интревјуата кои ги дава се ретки и скромни, а упатува пораки кои денеска се графити низ градовите и имаат своја тежина. И како што ќе рече еден музички критичар: Тешко е да го договориш за интервју, тој не сака да се експонира, он сака да прави музиката, па вие читајте ги неговите ставови низ песните.
П.С Ако сакате да читате интересни работи од нивниот живот, ви ја препорачувам фб странава.
Маги е душата на групата. Она нежно женско битие и нејзините клавијатури даваат посебен шмек во цела оваа приказна. Архитектот кој влегува во музиката и остава голема трага. Маргита е сон на секое машко во тоа време, идол на секој млад музичар. Интелектуална надградена личност, талентот на генерацијата, во своите текстови дава дел од најинтимното, скромна и своја.“Izvjesno je da kroz život idem stihijski, pa gdje se zaustavim. Jedno je sigurno – nikad ne znam gdje ću krenuti. Ja ne mogu da pjevam o vanzemaljskoj ljubavi, ako me guše i razdiru ovozemaljski jadi. Stojimo na rubu iznad neke razjapljene provalije koja s nestrpljenjem čeka da nas proguta, a iznad nas, razbuktala se vulkanska lava koja počinje da curi, rasteže se po nama. Čini mi se da smo stisnuti, ne možemo ni korak nazad, ali ni napred… Borite se za svoju ličnu slobodu, ne dozvolite da vas neki lažni srebrnjaci i krivo opravdane norme uguše, borite se za život “,
Останатите се секако и тоа како важни за ЕКВ, Ивица прерано замина, а дечкото си беше еден од најдобрите бубњари кои ЕКВ го имаа. Бојан и неговиот бас останаа да пулсираат на некои од големите хитови. Штета е што завршија на таков мизерен начин, можеа уште, но оставија премногу. Чудно и таинствено, сите си отидоа во есен..."Svoju decu nemamo možda zbog toga što ne možemo da ih vaspitavamo na lažima. Ne znam, čini mi se da je najteže kad si sam svoje dete."
П.С Ако сакате да читате интересни работи од нивниот живот, ви ја препорачувам фб странава.