Фриленсер (Freelancer)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Член од
24 декември 2008
Мислења
401
Поени од реакции
244
Ако не пријавиш е казниво со закон. Мене тоа ми е доволно да плаќам данок, за повеќе не сум информиран.
како што знам во македонија е возможно избегнуање на двојно оданочување,
за парите преку freelancer , odesk итн веќе еднаш е платено данок

ок нема врска , секој како што сака и е информиран

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
како што знам во македонија е возможно избегнуање на двојно оданочување,
за парите преку freelancer , odesk итн веќе еднаш е платено данок

ок нема врска , секој како што сака и е информиран
Не разбирам, постави порака за да прашаш а сега објаснуваш дека не треба? Не се двојно оданочени, а и да се, не со сите држави имаме договори за избегнување на двојно оданочување. Конкретно за оние кои те засегаат немаме.

Член од
8 декември 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
@etaKate
Отвори си skrill акаунт, и таму врзи ја девизната сметка. Префлрање од elance на skrill е бесплатно, а од skrill на девизната сметка е многу поефтино отколку да плаќаш провизија на elance.

Skril

• Electronically deposit your withdrawal directly to your Skrill account.
  • No minimum withdrawal amount.
  • Free to use.
Фала ти многу, само кажи ми која валута е најдобро да ја одберам. Сакам убаво да се распрашам бидејќи како што прочитав на нивната страна еднаш одберената валута не може понатака да се менува. И колку време обично треба за да се изврши еден пренос на пари?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Фала ти многу, само кажи ми која валута е најдобро да ја одберам. Сакам убаво да се распрашам бидејќи како што прочитав на нивната страна еднаш одберената валута не може понатака да се менува. И колку време обично треба за да се изврши еден пренос на пари?
Види во која валута исплаќа сајтот на кој работиш односно од каде ќе имаш најголеми приходи и тоа таа одбери ја.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Најверојатно во долари ќе ти треба.
Јас отворив во евра во НЛБ, кога ми пуштија долари во банка, ми отворија и во долари сметка.
Отвори во долари сметка, 99% од трансакциите ќе ти бидат во долари, така да ќе избегнеш провизија за конвертирање помеѓу валути, што скоро сите зимаат.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Не ти треба ништо посебно, идеш на https://www.skrill.com/en/ се регистрираш, и после девизната сметка ја додаваш кај Bank Accounts.

Најлесно е тутунска банка со виза, ја верификуваш за секунда, ти повлекуваат некоја сума до кај 150 денари и ти стигнува на порака колку ти повлекле (сумата што треба да се внесе за да се верификува)
исто во тутунска да не бидам реклама ама девизната сметка ако одиш без виза ти е и евра и долари и немаш проблем со она што наплаќаат за конверзија на валути. Мислам дека и на визата не ми наплати.

Во една друга банка да не одам со контра реклама, ми пратија евра а имав доларска и ме репна малце како на депилација скоро безболно... ама непријатно

Во потписот двата линка се отвараат на иста страна, јас мислев ќе видам твое портфолио

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Батали Skrill, ги рипнаа многу провизиите. Т.е. отвори, зошто не, ама отвори и Payoneer и користи ја како примарна додека не ти дојде поисплатливо да примаш пари со директен трансфер на твоја сметка ... т.е. додека не почнеш да правиш изнад 1000 долари месечно.

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
Да споделам и мои искуства тука. Работам веќе неколку недели како новинар/писател на Freelancer.com, досега имам скоро некои 100 долари заработено и чекам да ми стигне Payoneer картичка.
Ме интересира дали некој има искуство со најмување фриленсери на freelancer.com и како оди? Потребни ми се лого и веб дизајнери и се мислам дали да најдам некој freelancer (пример од Индија) да ми ја заврши работата или пак да вадам пари и да барам некој тука во Македонија. Која е поисплатлива варијанта?

Член од
8 декември 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
Овај Skrill е ужас невиден. Се правев како што треба, побарав верификација на адреса и писмото (наводно) го пуштија 23.11., но се уште не е пристигнато. Потоа пуштив и скенирана лична карта и скенирани документи од банка, од девизната сметка и пак ништо. Пракам меилови и пак ништо. Потоа прочитав на нивната страна дека верификација е потребна ако сакаш да ти се зголеми лимитот, а бидејќи мене лимитот ми е доволен реков да пробам со 100 долари да тестирам. Еланце уредно за 2 саати ги пушти на Скрилл, и кога сакам да ги повлечам бара верификација на идентитет. Пратив пак маил и порака на нивната страна на ФБ, па се надевам ќе се среди. На нивната страна на ФБ читав многу, многу жалби и поплаки, кои ги има се повеќе во последно време, и се жалат луѓе кои го користат со години, ама проблеми се јавувувале во последниве месеци. А и некаде прочитав дека е пред банкрот. И битна информација е дека скрилл на 100 долари ќе ми земе 4,6 долари, ќе можам да повлечам само 95 долари. Да ги земем тие 100 и повеќе никогаш нема да го користам и воопшто не го препорачувам.

Член од
30 ноември 2008
Мислења
7
Поени од реакции
1
Овај Skrill е ужас невиден. Се правев како што треба, побарав верификација на адреса и писмото (наводно) го пуштија 23.11., но се уште не е пристигнато. Потоа пуштив и скенирана лична карта и скенирани документи од банка, од девизната сметка и пак ништо. Пракам меилови и пак ништо. Потоа прочитав на нивната страна дека верификација е потребна ако сакаш да ти се зголеми лимитот, а бидејќи мене лимитот ми е доволен реков да пробам со 100 долари да тестирам. Еланце уредно за 2 саати ги пушти на Скрилл, и кога сакам да ги повлечам бара верификација на идентитет. Пратив пак маил и порака на нивната страна на ФБ, па се надевам ќе се среди. На нивната страна на ФБ читав многу, многу жалби и поплаки, кои ги има се повеќе во последно време, и се жалат луѓе кои го користат со години, ама проблеми се јавувувале во последниве месеци. А и некаде прочитав дека е пред банкрот. И битна информација е дека скрилл на 100 долари ќе ми земе 4,6 долари, ќе можам да повлечам само 95 долари. Да ги земем тие 100 и повеќе никогаш нема да го користам и воопшто не го препорачувам.

Друже skrill т.е moneybookers, се ребрендираа и во последниве 2 години нагло им се зголеми бројот на корисници, е сега пошто живееш во фиром малце потешко им оди проверката на документите што си ги пратил, јас пред 2 години исто праќав документи и им требаше едно 2 месеца додека ми одговорат и средат, така да не се секирај ќе те услужат само треба време.

Kajgana Shop

На врв Bottom