СП 2014 Бразил - генерална дискусија

миасанмиа си кажа се :))))

Spanija=Barselona t.e sakam da ti kazam deka ne se kojznae sto posledno vreme..Barsa bese poparena,a i Spanija kako da "tone".Istite igraci i formacija non stop.
Porano dominiraa,sega dosadni se kako dva i dva.

Brazil dobri se.

Ako igra Messi za Argentina ne znaci deka se favorit sekogas.Ofanzivci jaki,defanzivcite prosek.Ayala go nema veke. :icon_lol:

Germanija jaka e ama fali nesto a toa e eden asalen napadzac i dobar strateg.Dokolku se fit site,realno e da pravat atak na tronot ama...

Van Gaal dobro gi vodi lalinjata no spojot na iskusni i neiskusni igraci moze da bide loso_Odbranata im e svajcarsko sirenje a i Stam odamna e penzioniran. :D

Italija ne vagaat dobri igraci veke nekoe vreme,no kako favorit od senka dobri se.Prandeli e nesto kako Del Boske,tvrdoglav i ne popusta no toa moze da go kosta na svetskoto.Za taktika se nr.1 nema zbor tuka.

A Belgija mi e premnogu isforirana reprezentacija,tuka ima edno brdo igraci so ego kolku Shar planina.

Jas im davam najveke sansi na Brazil i Germanija.

Ако не ги спомнев Шпанија, ќе ми го ебеа мамичето тука, ќе mе направеа будала од светски размери. :icon_lol: Иначе се слагам со твоето мислење потполно.

Бразил добри се.

За Аргентина кажав во претходното мислење, плус ако збесне Меси заедно со Кун може далеку да се стигне, одбраната им е крш да, откако ги нема Ајала и Самуел.

Германија е јака на хартија ама полека почнувам да мислам дека Лев не го бива, неможе бе брат на секое првентсво до плуфинале да газиш све пред себе и одеднаш да изгубиш и притоа да незнаеш кај се наоѓаш.

Лалињата се добри, Ван Гал напраи добар микс на млади и искусни играчи ама како што кажа и ти може да им се одбие од глава тоа, им фали лидер у одбраната.

Италија онака стандард, ги гледаш килави, мртви, никакви и одеднаш ќе ја преплескаат Германија/Шпанија/Холандија со Џакерини мотм. ок. :facepalm:

Белгија се јаки само на хартија, до сега на терен и не покажаа којзнае што, имаа среќа во групава што Штимац и Михајловиќ беа селектори на соседиве.

Сеуште е рано да се прогнозира, сезоната само што почна.

90 минути иде на курац и живцира,али ради ваквите моменти не сакам никој друг да коментира.(y)
На вториот гол ми дојдоа солзи кога го слушав :place:
Један и једини....Драго Чосиќ !!!

Искрено не ја гледав,ама според ова, све ми е јасно,брука пак.
sramota-620x231.jpg

Koga ke se penzioniraat legendite kako Gerrard,Lampard,Ferdinand,Terry,Cole itn,e togas stvarno mislam deka Anglija nema da se plasiraat na svetsko.2018 bez niv izgleda sosema realno,normalno od denesen aspekt.I ovie kvalifikacii se protnaa odvaj.

Takvi antitalenti za reprezentativen fudbal nemalo nitu ke ima.
Sega pocnaa da se kotat i sebicnjaci kako doticnite Townsend i Sturridge..
Hodgson trener. :pos:

Ne im bega duel protiv nekoja jaka reprezentacija vo prviot natprevar od nokaut fazata.
Obavezno ke ima bombasticni naslovi da pomislis kojznae kolku se jaki. :-)

Koga ke se penzioniraat legendite kako Gerrard,Lampard,Ferdinand,Terry,Cole itn,e togas stvarno mislam deka Anglija nema da se plasiraat na svetsko.2018 bez niv izgleda sosema realno,normalno od denesen aspekt.I ovie kvalifikacii se protnaa odvaj.

Ne im bega duel protiv nekoja jaka reprezentacija vo prviot natprevar od nokaut fazata.
Obavezno ke ima bombasticni naslovi da pomislis kojznae kolku se jaki. :-)
Пензиониран е Рио веќе година и нешо.
п. с. и Тери исто.

Годинава ќе ги замолам сите МРЧАТОРИ пекарон што Месит, да не го спомнуваат во иста реченица со Алиенов
фала, пријатно

90 минути иде на курац и живцира,али ради ваквите моменти не сакам никој друг да коментира.(y)
На вториот гол ми дојдоа солзи кога го слушав :place:
Један и једини....Драго Чосиќ !!!
Само заради ова ми е криво што немам Хрт,ко би коментирале коментаториве пола од ова што го коментира он,каде би им бил крајот.

Obavezno ke ima bombasticni naslovi da pomislis kojznae kolku se jaki. :)
Пак имаат млади играчи англичаните не е се така црно. На пример Џонс, Вилшер, Шо, Баркли, Пауел, Заха, Морисон, Чемберјен, Стерлинг, Мек Ехран Берахино, Ворд-Проус или како и да е. Таунсенд и Стариџ не се воопшто лоши, само се малце повеќе скржави. Ама имаат доволно играчи да напраат репрезентација и да бидат редовни на ЕП и СП.

Позз и до исландските медиуми....
f9634e809a4985edaeac0df2e46886f7.jpg

Бев сигурен дека они ќе идат на СП,ама направија многу голема погрешка - прерано им се дигнаа акциите.
Чим почнаа со провокации дека веќе се во Бразил,па дека после првата утакмица играчите на Хрватска се пијанчеле,дека 7-8 души меѓу кои и овие тројца горе испиле 35 литри пиво (што после се докажа дека е обична измислица) и низа други ниски удари знаев дека ќе ги фати инат.

Хрватите се народ кој лесно се пали,знае да лета во облаци и да се курчи малце повеќе,но имаат и една врлина - чим почнеш да ги потцениш и им го проработиш инатот си наебал.
Секогаш кога некој ги фали и им пушта водичка со комплименти губат,а кога сите ќе дигнат раце од нив и кога ќе ги потцениш опасни копилиња се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom