Насилства во Македонија

A

AnFem

Гостин
Lets hear your solution.
Не, не. Си ја научив лекцијата. Нема да го чуете моето решение, не сте спремни за тоа. Моите дискусии на овакви теми резултирале само со губење на време и навреди. Не мислам пак да си ги трошам очите читајќи коментари од некој инвалиден во главата, кој ме нарекува албанска курва.

Сакаде поделби на територии? Излезете и борете се за тоа, бидете барем достојни на она за кое се залагате.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Не, не. Си ја научив лекцијата. Нема да го чуете моето решение, не сте спремни за тоа. Моите дискусии на овакви теми резултирале само со губење на време и навреди. Не мислам пак да си ги трошам очите читајќи коментари од некој инвалиден во главата, кој ме нарекува албанска курва.

Сакаде поделби на територии? Излезете и борете се за тоа, бидете барем достојни на она за кое се залагате.

Valjda ne e sozivot i daruvanje cvekenca na tepacite na decata i onie koi gi prikrivaat, a takov im e sklopot da bidat slozni za se, duri i prikrivanje tezok zlocin po sekoja cena.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400

ти кај си да се бориш? И кога веќе се претставуваш како голем борец, за кој ја водиш таа наводна борба?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Lets hear your solution.
--- надополнето: 17 ноември 2013 во 23:31 ---

Togas najdobro e da ni se skrati sekakvo obrazovanie, da bideme prosta bagra koja moze da raga po edno 10 deca koi ke gi ucime uste od mali da prodavaat steki cigari na pazar i da im razvivame custvo na zaednistvo u stil na borgi. Kece recept. Da gi udrime so nivnata taktika.
Тоа е еден од начините да се гледаат работите.

Јас викам тие со 1 да направат второ и дел од тие со две да направат трето.За да се издржи и да се одржи некој баланс е сосем доволно.

Ако тргнеме по 10 комада онда ни Тетово да си го земеме нема да е проблем.Ехеее кај ќе ни е крајот со толкав наталитет.А тоа е веќе многу екстремно.....за тоа треба една цела генерација да е спремна да се жртвува себе си за тек кога ќе остаре да види малце аир.
Арно ама ниту една не е спремна да се жртвува себе за да ги исправа грешките на сите претходни.

Друга солуција ти е да дадеш територија и да ги населиш сите Македонци што би останале таму на критичните точки од тоа што ти останало.

A

AnFem

Гостин
Valjda ne e sozivot i daruvanje cvekenca na tepacite na decata i onie koi gi prikrivaat, a takov im e sklopot da bidat slozni za se, duri i prikrivanje tezok zlocin po sekoja cena.
Треба да си кретен за да сакаш соживот со фашисти, нацисти, националисти и остали од тој вид.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
I kako ke go odbranime?
Ние како колектив никако, затоа што е касно за менување на менталитет. Единствен начин да се одбрани нешто е истиот како од втора светска. Некоја групација на Македонци да задолжи некој од тие што може да ни го одбранат, па колективот да добие уште еден поклон.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Сте развиле долга дебата, како за прв пат да се случил оваков инцидент ... Неколку пати по ред албанците беа жртви најчесто низ Аеродром ... Сега ете на македонците им беше редот...
Јас сум рекол дека се додека не се најдат и казнат сторителите, овие работи не дека нема да престанат туку ќе се множат.
Тој кој што еднаш нападнал , ќе продолжи со истото, но и други ќе се охрабрат да станат насилници, пошто ќе видат дека не е казниво дело.

Се додека вината се гледа само кај другиот, уште многу години автобусите ќе бидат бокс рингови.

Најдете македонец казнет за нападите над албанците ... Албанци казнети има, но секако вечината се на слобода.
Ова е охрабрувачко за насилниците.

Таа вечер кога беше нападот, имаше меч во ракомет , македонци одеа кон салата БТ , не сум сигурен дали беше автобусот 65 или 66 , се движеше кај Бит Пазар , млади македонци се однесуваа како диви во автобусот во кој имашеи обични патници, исто така непрекинато пееја анти-албански песни и навреди-пцуења према албанците кои се наоѓаа покрај патот... Овие мора да биде незрели, па не знаеле за можните последици, не е во ред во најпрометната улица да се провоцира така.
Си реков вечерва ќе се случи нешто(мислев ќе настрадат албанци), но медиумите известија за македонци... Жал ми е за сите невини луѓе.

Според мене недостига желба за справување со проблемот, иначе МВР често докажа дека може да пронајде разни сторители.(кога сакаат)

Кога не функсионира државата, тогаш функсионираат народните обичаи (одмазда) ... Одмаздата како традиција кај албанците довела до преселување и исчезнување на семејства ... Дали вака се делат македонците и албанците во Скопје?
За кого се овие курбани(жртви)?
Гледам и вас, но и мене ме интересира: Дали е ова некое сценарио или навистина се работи за пубертетлии кои имаат вишок енергија за истурење.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Тоа е еден од начините да се гледаат работите.

Јас викам тие со 1 да направат второ и дел од тие со две да направат трето.За да се издржи и да се одржи некој баланс е сосем доволно.

Ако тргнеме по 10 комада онда ни Тетово да си го земеме нема да е проблем.Ехеее кај ќе ни е крајот со толкав наталитет.А тоа е веќе многу екстремно.....за тоа треба една цела генерација да е спремна да се жртвува себе си за тек кога ќе остаре да види малце аир.
Арно ама ниту една не е спремна да се жртвува себе за да ги исправа грешките на сите претходни.

Друга солуција ти е да дадеш територија и да ги населиш сите Македонци што би останале таму на критичните точки од тоа што ти останало.
Мислам дека ова е многу логично размислување, не знам стварно што проблем имаат луѓето да имаат барем второ дете, кога државава ја губиме. Ако не се освестиме сега црно ни се пишува, и ако мислат луѓево дека сега е лошо , кој знае што ќе биде па тогаш, ќе мора сите да си заминеме од државава зошто овде ќе нема живот, ќе бидеме како србите од Косово, ама они имаат матична земја каде да одат, ние каде ќе кршиме глава.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Мислам дека ова е многу логично размислување, не знам стварно што проблем имаат луѓето да имаат барем второ дете, кога државава ја губиме. Ако не се освестиме сега црно ни се пишува, и ако мислат луѓево дека сега е лошо , кој знае што ќе биде па тогаш, ќе мора сите да си заминеме од државава зошто овде ќе нема живот, ќе бидеме како србите од Косово, ама они имаат матична земја каде да одат, ние каде ќе кршиме глава.

Само што 50% + немаат пари себе да се прехранат, а не пак принова.

И не, немој да ми спомињате второ дете/трето дете кампањиве на владата, пошо тоа е комедија.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Комедија ќе биде кога ќе не можеш родното место да си го препознаеш зошто нема веќе да биде твое.

F

FuckYouAll

Гостин
Врти сучи и пак со стапот по народот, по македонецот ебате, тој несакал да имат многу деца, тој сакал или во Скопје или странство да живее, несакал источна, западна, провинција, село....
Владата си играт курташак, реклами за деца, за ова за она, патриотите од странство исто, ни кажуваат дека само тие ја сакаат Македонија...
Абе ние си сакаме што секој нормален човек го сакат, ама неможам јас цел живот да го поминам во Охрид (пример) а да не работам, и неможам без работа и кеш 6 деца да напрам.
Нека почнат фациве од вмро, ездес и уште 5435 други да си ја работат работата, да градат фабрики, патишта, електрани...па да видиме дали младите ќе бегаат како попарени од државава или ќе си седат и ќе си го живеат животот како што секој човек заслужува.

Иначе никој несакат да работит и живејт во Авганистан, Катар, Дубаи, Русија....;)

Kajgana Shop

На врв Bottom