Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа од пред 2 сезони си почнал да го пратиш Јувентус.Маркизио од кога се врати од Емполи,беше стартер кај 5 тренери,иако низ тимот продефелираа еден куп играчи од средината,за кои беа издвоени големи сума на пари,како "големи" засилувања во тимот.Само штета што тој Јувентус во тие 3 сезони беше мизерен,па и не можеше да блесне во полн сјај,како во првата сезона под водство на Конте.
Погба е ван сериски талент,али доста различни играчи се во споредба со Маркизио и доста различни задачи имаат во тимов на Конте.Башка мора да се признае дека Погба успеа да го покаже својот талент во еден јак и уигран тим на Јувентус.Да играше во тим со играчи како Маркиони,Поулсен,Григера,голем знак прашалник е дали ќе играше вака.

А и прекинете више со споредбиве.И двајцата се играчи на Јувентус и двајцата се потребни во тимот и воопшто нема потреба никој од нив да се продава.Тимот игра на 3 фронта,така да и за двајцата ќе има место во тимот.
Баталете ја темава и глејте го Кваљарела во Италијанската "Танц со ѕвездите" линк :D

Овај не беше повреден до вчера бе?
--- надополнето: 17 ноември 2013 во 12:20 ---
Јас велам да му го раскинат договорот, дури и да му платат, само да замине од Јуве. Што велиш?

Ами пари за Кавани од каде?

Најмногу се нервирам кога се плука по играч кој дава се од себе. Најмногу.

Факт е дека сите отсекогаш знаевме дека Маркизио не е светска класа играч, дека ги нема фудбалските квалитети потребни за да се влезе во таа категорија и дека никогаш нема да биде главен фудбалски лидер на овој тим. Но, многу поголем факт од тоа е дека сите отсекогаш сме знаеле дека Маркизио никогаш, ама баш никогаш нема да престане да игра, да се бори, да трча, да се труди и да го остава срцето на теренот. Чукнете се малку во главата за потребата од таков играч. Јас отсекогаш плукав по оние играчи кои не се трудеа да играат, кој не беа свесни чиј дрес носат на грбот. Секогаш ќе плукам по играчите како Мота, Поулсен, Тиаго и нивни слични кои покрај тоа што не беа квалитетни играчи, тие НЕ СЕ ОБИДУВАА со огромна борба да го анулираат тој неквалитет. Таквите не се вредни ни да се споменуваат. Маркизио дури срам ми е со вакви срања да го ставам во иста реченица, како прво поради тоа што едно 100пати е фудбалски поквалитетен, а нема мерка која може да ја одрази разликата меѓу него и таа багра во залагањето, трудот и пожртвуваноста.

Секогаш сетете се и на играчите како Џакерини и Пепе. Тие од фудбалски аспект се играчи со низок квалитет, ама од оној другиот исто така важен аспект за создавање квалитетен тим тие се на врвот. Пепе не престануваше да трча кога играше посебно во првата сезона кога пристигна Конте. Џабе им беше на Елиа и Красич фудбалскиот квалитет кога тие не можеа да му се фатат за малиот прст на неуморниот Пепе. Доволно е за Џакерини да се спомене дека кога си замина 90% од навивачите, вклучувајќи го Конте не сакаа тој да си оди. Не дека Џакерини е велемајстор или светска класа, туку заради тоа што и навивачите и Конте во него имаа гаранција дека на клупата ќе има играч СЕКОГАШ подготвен да настапи и да помогне без еден збор да зуцне. И овде ќе кажам дека Маркизио и од овие двајца е многу поквалитетен фудбалски играч, ама чисто да ви ја доловам поентата.

Заклучокот е дека не заради тоа што е дете на Јуве, не заради тоа што е италјанец треба да му се даде шанса, туку шанса треба да му се даде заради гаранцијата што ја дава дека кога-тогаш пак ќе се врати да биде истиот Маркизио и дека малку му треба само подршка да го оствари тоа.

На крај краева и Маркизо и Погба се играчи на Јуве и нема апсолутно никаква потреба за нивна споредба, затоа што и двајцата се борат за иста кауза и двајцата се дел од клуб кој се обидува и веќе делумно успеа да застане на здрави нозе и континуирано да биде еден од најдобрите клубови.

Се служиш со вадење од контекст на речениците и тоа како. Никаде не напишав дека ако си дете на Јуве мора да играш постојано, тоа ти си го уфрли најверојатно зошто така ти одговара. Напишав дека Маркизио е дете на Јуве, и слободно и уверено можам да кажам дека јас повеќе ја гледам иднината на средината на Јуве во него, отколку во Погба. Погба земал иницијатива, Маркизио не земал? Олку потценување на Маркизио нема ниту најголемиот навивач на Интер или Наполи, без навреди, само си кажувам свое мислење. Имаш гугл.ком, види што викаат врни светски фудбалски икони како Фергусон, Мурињо, Липи, Капело итн, што имаат изјавено за Маркизио и кое е нивното мислење за него и нема потреба да се повторуваме едно па исто.

Не велам дека Маркизио игра на нивото од лани, не велам дека нема пад во форма. Точно е тоа, како што е и факт она што беше 2 и кусур месеци отсутен од тренинзи, и да не се повторувам. Значи за 3-4 потпросечно изиграни натпревари, веднаш го ставате на гилотина, и плукате врз се што Маркизио направил за Јуве. Мислам дека тоа не е во ред, а дури се оди и надвор од разумот, да се продадел..Нешто што да не ми беше смешно, ќе ми беше трагично...

Со вториот дел се согласувам, напишав и јас дека има време и ке ми биде мило ако се врати во форма.
За првиот дел, незнам што да ти кажам, тоа си е твое мислење.
Играч што се губи на секоја втора утакмица за мене неможе да биде поголема иднина од играч што на 20 години веке е вонсериски талент. Точно дека со Погба ке одат тешко работите, ке бара пари, ке му удри славата во глава, го има Раиола за менаџер, ама па тоа е фудбалот, ризик, ако се исплати ке имаш многу поголема добивка.
А за тоа што изјавувале менаџерите и разни експерти да те потсетам дека секогаш во прв план беа Пирло и Видал како најзаслужни, па тек после Маркисио.

абе остај тоа муабети за мали деца трча пожртвуваност, ок е тоа ама ефикаснот 0 што ако трчак кога си мува без глава или пиана кокошка има и други спортови за трчање ако ти се трча има олимписки игри и сл. не се победува само со трчање, и тоа муабетите за тешење покрива ова она триаголници факто л синуси, ете и на сликата што беше ставеон ист прцент на таклс имаат со погба а дупло помалце има од видал, факт е дека само трча и гледа да се скрие да не преземе одговорност јас се чудам како нема 100% прецисност н пасови кога сите ги врака назад и неш од повреда се вракал па добро 2 месеца како од 2 години повреда да се врака па џ роси година ипол повреден беше па си гази милито исто поише време беше повреден па пак не е да речеш што му е на овој и уште тисуч примери

па бил стартер со фелипе мело сисоко полсен и јас ке бидам стартер, а и првата сезона под воство на Конте не дека блесна нешто само ок играше просечно за разлика од сега што игра подпросечно

When-Your-Cat-Intervenes..-Maybe-Its-Time-To-Stop-Posting.jpg

Овај не беше повреден до вчера бе?

Се опорави,мислам дека и против Наполи беше на клупа

Jас ти се калдам дека уште максимум една година ќе остани Погба во Јуве а ако имаме некоја мега понуда ке си оди и ова лето. Маркизио нема да напредува ама вие го хапрајвте Маркизио ко да е Падоин и заборајвте се до вчера што направил и како играл поради една повреда која траеше 2 месеци т.е. лигаменти ако не се лажам. За се си има и време и место а да трчаме да носиме заклучоци поради тоа што поради повреда Маркизио влечка една сенка со себе не е во ред. Не знам дали знајш ама Дел Пиеро после коленото имаше мн голем пад во играта и период во кој не личеше на себе. Јас пак ќе речам сите го забележуваат Погба повеќе оти има инструкции да игра понапред повеќе и оти повеќе се врти топката, никој не го следи ни позициониранњето на Маркизио, ни теренот кој го покрива, и колку позиции само држи и колку трча во оваа формација каде што е одговорен за одбранта. Тоа е тоа како ќе оди сега натаму ќе видиме, ај ас пак ќе релам Видал е измислен за двата.

Значи едно е да дојде некој за беспари како Погба и да му донесе многу успеси на Јувентус и да си замини за 50 милиони или повеке евра како на пример Зидан .А друго е некој да дојде за пари како Амаури да го испразни буџетот и да си замини .
Несомнено дека Маркисио има квалитет ама дека нема да си замини од Јувентус ако има добра понуда немој да бидете сигурни .Маркисио се смета за звезда и сигурно не му е сеедно дали седи на клупа или не .Не е он Де Чеље па гајле му е каде е важно му иде плата секоја недела и догогодишен договор .

Значи едно е да дојде некој за беспари како Погба и да му донесе многу успеси на Јувентус и да си замини за 50 милиони или повеке евра како на пример Зидан .А друго е некој да дојде за пари како Амаури да го испразни буџетот и да си замини .
Несомнено дека Маркисио има квалитет ама дека нема да си замини од Јувентус ако има добра понуда немој да бидете сигурни .Маркисио се смета за звезда и сигурно не му е сеедно дали седи на клупа или не .Не е он Де Чеље па гајле му е каде е важно му иде плата секоја недела и догогодишен договор .

Тука веќе станува збор за профит што нема врска со темата за која ја почнавме дебатата.

Маркизио е нешто моментално кое го имаме во смисла на животен стил, кариера и останато најблиску до дел пиеро како и не праење глупости надвор од теренот прав џентлмен е. Јас мслам дека никогаш нема да си оди од Јуве ама стално сум велел КОГА ДЕЛ ПИЕРО МОЖЕШЕ ДА СЕДИ НА КЛУПА 2 ГОДИНИ И ДА НЕ ЗАМИНИ (иако помислуваше на моменти) , тогаш може и Маркизио без разлика дали е за Погба,Падоин,Видал или пак Пирло ако тоа не е доволен мотив и љубовта не е толку голема спрема клубот ( ма да денес се е за пари) тогаш се нека му е најдобро

Тука веќе станува збор за профит што нема врска со темата за која ја почнавме дебатата.

Маркизио е нешто моментално кое го имаме во смисла на животен стил, кариера и останато најблиску до дел пиеро како и не праење глупости надвор од теренот прав џентлмен е. Јас мслам дека никогаш нема да си оди од Јуве ама стално сум велел КОГА ДЕЛ ПИЕРО МОЖЕШЕ ДА СЕДИ НА КЛУПА 2 ГОДИНИ И ДА НЕ ЗАМИНИ (иако помислуваше на моменти) , тогаш може и Маркизио без разлика дали е за Погба,Падоин,Видал или пак Пирло ако тоа не е доволен мотив и љубовта не е толку голема спрема клубот ( ма да денес се е за пари) тогаш се нека му е најдобро

Дел пиеро на 35 години седеше на клупа и не се жалеше, а кога имаше 27-8 како сега Маркизио ниеднаш немаше седено на клупа.. Не е исто да седиш на клупа на 35 и на 25 ...
--- надополнето: 17 ноември 2013 во 18:00 ---
те молам не бладај.... нејмар бич плис

Пиче што паѓа од ветерот , не го сметам за играч ..

Дел пиеро на 35 години седеше на клупа и не се жалеше, а кога имаше 27-8 како сега Маркизио ниеднаш немаше седено на клупа.. Не е исто да седиш на клупа на 35 и на 25 ...
--- надополнето: 17 ноември 2013 во 18:00 ---

Пиче што паѓа од ветерот , не го сметам за играч ..
Молам? Дел Пиеро во 2004/2005/2006 немаше 34 години O.o беше една обична супер замена ( како што го нарече Капело)

Видете статистика за Јуве-Лацио кога не играше Маркисио.
Погба играше на негово место, еден тон шутеви имаа од страната на Погба.;)
juve.jpg

Не се побркувајте толку на погба, Маркизио за него е играчина, како што кажа ферги, маркизио ти е нешто шо секој тренер сака да го има во тим, иначе јас одностно ние миланезите се палевме на ел шарави , па му падна формата, 20 години не очекувајте многу од погба... , меморирајте ја статијава..

Најмногу се нервирам кога се плука по играч кој дава се од себе. Најмногу.

Факт е дека сите отсекогаш знаевме дека Маркизио не е светска класа играч, дека ги нема фудбалските квалитети потребни за да се влезе во таа категорија и дека никогаш нема да биде главен фудбалски лидер на овој тим. Но, многу поголем факт од тоа е дека сите отсекогаш сме знаеле дека Маркизио никогаш, ама баш никогаш нема да престане да игра, да се бори, да трча, да се труди и да го остава срцето на теренот. Чукнете се малку во главата за потребата од таков играч. Јас отсекогаш плукав по оние играчи кои не се трудеа да играат, кој не беа свесни чиј дрес носат на грбот. Секогаш ќе плукам по играчите како Мота, Поулсен, Тиаго и нивни слични кои покрај тоа што не беа квалитетни играчи, тие НЕ СЕ ОБИДУВАА со огромна борба да го анулираат тој неквалитет. Таквите не се вредни ни да се споменуваат. Маркизио дури срам ми е со вакви срања да го ставам во иста реченица, како прво поради тоа што едно 100пати е фудбалски поквалитетен, а нема мерка која може да ја одрази разликата меѓу него и таа багра во залагањето, трудот и пожртвуваноста.
Ова најдобро ја отсликува ситуацијата на Маркизио во Јувентус. 100% точно.

Еве да се земи и пример и Конте своевремено кога беше играч, буквално мислам дека на играчки карактер се сосема идентични со Маркизио. И Конте не беше ТОП класа играч, ама беше алка без која не можеше тогашниот Јуве. Секогаш борбен, победнички менталитет, и затоа е сега икона препознатлива за Јуве. И самиот Конте го има изјавено тоа дека кога го гледа Маркизио се гледа самиот себеси, само што Маркизио бил подобар од него(oва најверојатно за да му даде мотив да игра :) ).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom