РК Прилеп 29 - 21
ГРК Борец
Петта победа по ред, се издвојуваме на врвот на табелата и уште повеќе ни се подотвора вратата за Супер Лига

. Нареден викенд одиме во Богданци, тоа ќе биде клучната утакмица оваа полусезона.
честитки, да се множат.
ај и јас да си кажам мое мислење за утакмицата.
тимот делува доста моќно, барем на домашен терен и за во 2 лига. има добра транзиција, добро комбинираат играчите, одбраната функционира. е сега како ќе биде нагости ќе видиме веќе викендов. појма неам младост шо има моментално, но историски гледано, таму секогаш лошо врвиме
тимо вака не изгеда лошо, ама за во супер лига ни требаат доста нови
трајкоски здиве некни, само во 2 пол имаше преку 14 одбрани. талент е секако, само да видиме до каде ќе се развива.
пикерите не ми оставија некој си јак впечаток, освен при крај тодороски шо аде 3 гола. за во СЛ дефинитивно ни треба барем 1 јак пикер.
левите крила-менде си е стандард, јак играч, брз и добро технички поткован. тој и во СЛ можи без проблем да си игра. замената нема да ја комтирам пошто малку време играше.
десно крило-не ми се допадна ни еден. знам дека се млади и дека имаат простор за напредок, ама треба време да помини за нив
бекови-бозаро, филип, дарко си се топ, то десното бекче спасески мислам е добар материјал, ама треба да се работи со него.
ме радува то шо орде комбинира и младите добиваат многу шанси во првиот тим. така се напредува.
евентуално ако влезиме во СЛ, ни требаат барем 5-6 нови за сигурно место на средина и то голман, десен бек и крило, пикер, лев бек, ама за то понатаму.
битно е Прилеп да се врати на ракометната карта. можиме ние да си играме некаква улога и сега, без јаки спонзори, само школите да ни се вратат во работа со полна паера, како порано. има деца и тренери кои можат многу да направат.