РК Вардар - РК Металург | Борис Трајковски, 24.11.2013 - 18:00 |

• Креатор на темата Креатор на темата dagau
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Паѓа коефициентот на Металург,што значи се е во ред со играчите.

Искрено многу тешко е да се прогнозира. Јас се надевам на убава атмосфера, борбен натпревар и пред се да нема никакви инциденти (а не верувам дека ќе има, мислам дека полека но сигурно сите научија како мора да се однесуваат, а сигурно ќе има и огромно обезбедување).

Мојата прогноза е дека во двомечот ниту еден тим нема да остане без ниеден бод. Мене ми се чини дека премногу се изедначени екипите за во ваква жешка атмосфера два пати истиот тим да победи. Тоа не значи дека ќе си ги поделат победите, можно е едната нерешено да заврши.

Исто така мислам дека премногу се зборува за атмосферата, а премалку за она на теренот. Повеќето од играчите имаат солидно искуство од дербија Металург-Вардар и искрено не верувам дека атмосферата ќе има којзнае какво влијание за или против некоја од екипите (тоа важи и за двата натпревари според мене). Можеби некој од помладите без дерби искуство како Душебаев, евентуално Пешевски (ќе игра место Н.Маркоски), ама не мислам дека е опасна ситуацијата.

Клучеви на натпреварот има колку сакаш, ама според мене сосема спротивно од она што повеќето го прогнозираат (Станиќ), голманите на Вардар ќе бидат клучни за победникот. Кога Вардар има добра игра од голманите е ми се чини појака екипа (пред се заради длабочината) и би требало да го победи Металург. Ама за разлика од Металург чии голмани се константно добри, кај Вардар не се знае од меч во меч. Во превод, Страхиња Милиќ е можеби најголемиот прашалник - човекот кој според мене ја направи разликата минатата година во пролетните дуели.

Еве за крај, за првиот натпревар би рекол 55/45 предноста е кај Металург, во тврд бавен натпревар со малку голови. За вториот ќе видиме има време...

Јасно е дека Вардар има повеке навивачи од Металург... Но Металург има појак тим моментално и подобар тренер... Сега двата тима имаат свои предности... Кај Вардар се навивачите кој знаат да ги подигнат актерите на теренот, кај Металург играчите т.е. Станиќ и тренерот Лино... Очекувам неизвесен дуел како што и секогаш бил дуелот меѓу овие два тима... Моја прогноза е нерешено... Или доколку некој победи ке биде тоа минимално... Со среќа на двете екипи...:)

Паѓа коефициентот на Металург,што значи се е во ред со играчите.

Да се играше на неутрален терен без размислување еден убав сингл 1, но не сум сигурен како ќе реагираат играчите на Металург бидејќи играат во своја сала а публиката цело време ќе ги исвиркува. Инаку многу убав коефициент.

Ако е така нека престанат да плачат пред секоја утакмица и нека излезат да играат а не да кријат карти да калкулираат со изјави, да ни врбуваат играчи пред одлучувачки мечови и слично. Медолино за мене е излапен старец на кого му помина времето и неговите тимови углавно играа застарен спор ракомет кој има до некаде резултати али е далеку од убав за око. Кој срам ќе биде одкако САМС има да го ЗГАЗИ Лино...

:pos:

Проблемот со вас Комити е што сте многу напорни луѓе.Лино што има постигнато у кариера тој русинот неможе ни да сања.

Проблемот со вас Комити е што сте многу напорни луѓе.Лино што има постигнато у кариера тој русинот неможе ни да сања.
А проблемот со вас анти Вардарци е што ќе навивате и за РК Зелениково само за Вардар да изгуби. Еден голем Лино беше поразен од Кастратовиќ па дури и од Доне на натпревар во Кале каде што Вујо доби црвен. Цела фан база се крстат во Станиќ, тоа ти е клуб без амбции без играчи, се потпирате на 1 човек.

Баш затоа што Червар има толку постигнато, идиотски му се популистичките изјави кои ги тера. Секогаш својот клуб го спушта на ниво на Борац а противникот го крева на ниво на ПСЖ. Увек со Давид vs. Голијат муабет.

Ај ПСЖ и Барса добро, лани го тупеше и за Минск, али сеа Вардар имал дрим тим а они биле малиот клуб од предградието. :pos: Па нели осмо место освоија лани? Не ги прави тоа автоматски големи? И кој дрим-тим го има Вардар? Дрим тим имаат ПСЖ и Барса, не Вардар...

Тоа ме нервира кај Медолино, инаку секако со него Металург е во предност бидејќи има тренер, за разлика од Вардар кој исто има, Доне, ама он има авторитет у тимот колку физиотерапевтот...

Не се напорни пер пошо стварно оние mind games на Лино изгледаат смешно.
Пробува со пар убави зборови што за Комити што за Вардар да ја смири малце ситуацијата и со тоа мисли дека Комити во сала вечер ќе ќутат.

Знае дека е гадно да играш два пати на гостински терен а уствари еднаш треба да си дома но тоа е тоа.

Ептен ми е криво што не можев карти да најдам за вечер али тоа е, ќе се потрудам за следнава да набавам.

Се надевам дека Вардар ќе слави и на двете утакмици и би сакал вечер Станиќ да не е во форма.
Ни на 24ти нека не биде.

Лино може колку сака да збори, САМС го решава во 2 збора - ПРЕМИЈА 100 000е. Да видиш тогаш мотивација и гиниње на терен.

А проблемот со вас анти Вардарци е што ќе навивате и за РК Зелениково само за Вардар да изгуби. Еден голем Лино беше поразен од Кастратовиќ па дури и од Доне на натпревар во Кале каде што Вујо доби црвен. Цела фан база се крстат во Станиќ, тоа ти е клуб без амбции без играчи, се потпирате на 1 човек.

Ја па баш ради комитиве го нејќам Вардар,незнам зашто ама напорни сте бе,омаловажување према секој друг тим што не е Вардар а Вардар џоа Барселона да е..пред некоја година Миравци у фудбал ве спаси сега русинот :icon_lol: Металург не е само Станиќ добро знаеш,Металург е пола и више мак репрезентација + 2-3 ца квалитетни странци башка боље и младинска школа.Червар беше и е име од теренер и за Вујо па и за сегашниов двоец на Вардар..колку ли ги има тернери и ја незнам :icon_lol:

Ја па баш ради комитиве го нејќам Вардар,незнам зашто ама напорни сте бе,омаловажување према секој друг тим што не е Вардар а Вардар џоа Барселона да е..пред некоја година Миравци у фудбал ве спаси сега русинот :icon_lol: Металург не е само Станиќ добро знаеш,Металург е пола и више мак репрезентација + 2-3 ца квалитетни странци башка боље и младинска школа.Червар беше и е име од теренер и за Вујо па и за сегашниов двоец на Вардар..колку ли ги има тернери и ја незнам :icon_lol:
Еве срце не боли пошто цитро не не сака, ама тоа е животот, све је сурово...
Не спасиле Миравци, ама Металург ги спаси Минчо ако гледаме на тоа поле. РК Драчево има поголеми успеси од Металург пред да дојде Минчо. Металург е само Станиќ да добро знам пошто кога не он со достојни тимови кои се вистински противници губите. Клуб без свое јас сте. Кој го ебе Станиќ ќе го суспендираме, станиќ ми те волимо ни требаш за дерби. Озбилно? Комитите и РК и ФК бираат Вардар, а пиратите РК Металург и ФК Скопје а? Навијачи прави. Башка кај се навивачите Гусари на натпревари од СЕХА лигата?

Која школа е подобра младинската ? :pos::pos::pos:
Пријателе види ги последните 10 меѓусебни натпревари на било која генерација и ќе видиш кој кого гази, ама ај опростено ти е. Се прават грешки.

Еве срце не боли пошто цитро не не сака, ама тоа е животот, све је сурово...
Не спасиле Миравци, ама Металург ги спаси Минчо ако гледаме на тоа поле. РК Драчево има поголеми успеси од Металург пред да дојде Минчо. Металург е само Станиќ да добро знам пошто кога не он со достојни тимови кои се вистински противници губите. Клуб без свое јас сте. Кој го ебе Станиќ ќе го суспендираме, станиќ ми те волимо ни требаш за дерби. Озбилно? Комитите и РК и ФК бираат Вардар, а пиратите РК Металург и ФК Скопје а? Навијачи прави. Башка кај се навивачите Гусари на натпревари од СЕХА лигата?

Која школа е подобра младинската ? :pos::pos::pos:
Пријателе види ги последните 10 меѓусебни натпревари на било која генерација и ќе видиш кој кого гази, ама ај опростено ти е. Се прават грешки.

Цепки си бе :pos:

Lino-Cervar-Kuzmanovska-I-2_resize_resize.jpg

Вака ќе ве закути вечер Лино..ко попарени кокошки ќе бидете.:icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom