Albafone - Нов мобилен оператор само за македонските албанци во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Бар си зборат кај своите , нај убаво е кога те дере некој твој.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ни треба нешто како голи оток на времето. и сите овие малоумни таму да ги пратиме камен да к'цаат со токмаци. доживотно, без никаква шанса за помилување. додатните епитети во негатива ги оставам на вашата фантазија

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ако немаат некој пакет да се активира и да бидат поевтини повициве,не ми е јасно која ќе им биде целта на албафон.
јас првиот пат кога слушнав за него мислев дека ќе има евтини повици или пакети кон странство,ама веројатно на нешто друго целат.
Си имаат таргет група и тоа. Ова со преводот на сајтот е од законски причини. Иначе немаше да има ни тоа. xD

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Од бизнис гледна точка очигледно е дека албафон прави таргет на албанци,кога ке отвори албафон салон во струмица ке си го прашам.Очигледно е дека немаме ние закони или правилници како треба да се однесува еден странска фирма во нашата држава и склони сме на корупција па затоа лесно добиле дозвола од АЕК.Џабе дискутираме ,клиентелата албаци полека ке почне да се префрла на овој оператор поради квази бенифициите што наводно ке ги има обичниот албанец.Мене единствено ме погоди ова со историјава на нивниот сајт, мислам ЊТФ?

Едно е сигурно, јас сигурно нема да говорам шкип со ваква политика.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Абе кој беше префиксот, за да знам ако со таков ми ѕвонат да не се јавувам?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.577
Поени од реакции
5.169
Настрана тоа што не е вистина но што има врска историјата со мобилна компанија??? ц ц ц
Поглупа адвертизација не сум видел......
Но пак ќе велам дека на овие му дадоа лиценца само ако ги таргетираат само албанците.... а со овие провоцирања го постигнуваат тоа...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Да не влегуваме во детали колку и дали е точна историјата, ама зошто воопшто на една компанија за мобилна телефонија (барем така е официјално) и е потребен ваков дел во веб претставувањето?
Зошто немаме на пример словенечка, австриска или германска историја кај другите оператори?Или македонска, сеедно..не знам, веројатно музеи не им се конкуренција :confused:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.154
Поени од реакции
30.274
Знаеш дека на една компанија не и оди добро кога сака да привлече муштерии со национализам.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Знаеш дека на една компанија не и оди добро кога сака да привлече муштерии со национализам.
Ако државава наша ја сместиме во категорија на компании (според многу објективни автори, actualy, it is), тогаш ќе видиме дека тоа е убав рецепт. :)

Маркетинг микс и пропаганда се прави откако ќе се испита пазарот. Кога ќе се заклучи дека заеднички именител на сите им е национализмот и домољубието (т.е. ретардираноста), тогаш на тоа се удира.

Сега нашиве се на ред. И тн :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom