Albafone - Нов мобилен оператор само за македонските албанци во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.360
Шо мислите Т-мобајл и ВИП ќе ги пуштат Албафон ?

Ми се чини (не сум добро запознаен) дека има некоја регулатива на АЕК според која мора да направат интерконекциски договори...само има простор за влечкање....2-3 месеци преговарање, 2-3 месеци медијација итн...

Јас мислам дека во Т-мобајл (по претпоставка дека Албафон највеќе ќе ќари нивни сегашни корисници) ќе ја влечкаат работата и можеби ќе направат проценка што им се исплати повеќе...дали да платат казна и да не им дозволуваат интерконекција, дали да ги пуштат и да изгубат дел од корисниците.

Додуша друга работа и друго прашање е дали еден албанец ќе сака повеќе да купува од албанец или од германец :)

Напишаа на фб дека до петок ќе биде тоа решено постигнале договор така да тоа е.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
И како цените бе?

Бонус:
Официјален рингтон: http://www.zedge.net/ringtone/845988/teljefon-zvoni/

Добредојдовте во контакт центарот на Албафон... За македонски одберете друг оператор.

Ова што цените на Албафон им се во денари, го доживувам како #поштовање

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Албафон прозборе македонски

http://albafone.mk/mk/

Јас многу ќе се натажам ако нема едиција посветена на УЧК од историјата и од тие Косоварите што дојдоа и не си заминаа. Ништо повеќе од обична пропаганда, виртуелен оператор си е виртуелен оператор!
*

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Што убава историја имале, па па па, само да беше точно барем дел од тоа што е таму (според мене).

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.655
Добро бе, нормални ли се?
Има некој нормален ли воопшто у државава?

И после ќе се убедуваме дека треба да станеме нивни корисници ако имале добри понуди, за со наши пари да маваат вакви пропаганди.
Дај бе ви се молам.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Сеа испадна се е шитпарско... ццц ке не снема од мапа вака ако продужат

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
Луѓе добро неможам навистина да ги разберам во што е работава со овој оператор!Дали ќе има поевтини разговори кон швајцарија и сличните земји каде има доста албанци или ништо нема да има од тоа?Колку пари чини една минута со швајцарија и италија на пример.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Луѓе добро неможам навистина да ги разберам во што е работава со овој оператор!Дали ќе има поевтини разговори кон швајцарија и сличните земји каде има доста албанци или ништо нема да има од тоа?Колку пари чини една минута со швајцарија и италија на пример.
Меѓународни Повици

http://albafone.mk/me-parapagim/thirrjet-me-jashte-dhe-roaming/thirrjet-me-jashte

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
Ако немаат некој пакет да се активира и да бидат поевтини повициве,не ми е јасно која ќе им биде целта на албафон.
јас првиот пат кога слушнав за него мислев дека ќе има евтини повици или пакети кон странство,ама веројатно на нешто друго целат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom