Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Знае ли некој да протолкува резултат од снимка на рбетен столб? Фала однапред.

Препорака за добар кожен лекар?

Абе има ли некаков лек за метеопати ја само шо се смене времето сум катастрофа ептен.Главата ми е мутна концентрација нула дај кажете некој лек аман веке.

Абе има ли некаков лек за метеопати ја само шо се смене времето сум катастрофа ептен.Главата ми е мутна концентрација нула дај кажете некој лек аман веке.

Пробај со витаминска терапија, 3x1 Bedoxin (Vit.B6), 2x1 C Vit, B-complex .
Измери го притисокот, можно да ти е низок поради тоа да имаш слаба мозочна циркулација и да опаѓа концентрацијата, ако ти е низок пиј повеќе течности , солена храна и секако кафе :)

Жул на латински како се вика?
т.е. како е познат кај нас во медицинава?

Чаеви, трахисан, риностоп, мед, салеп и после две недели грлото ми е лом. Некој иљач да се средам побрзо? Толку ми е деформиран гласот што на моб ми викаат извинете грешка.

Чаеви, трахисан, риностоп, мед, салеп и после две недели грлото ми е лом. Некој иљач да се средам побрзо? Толку ми е деформиран гласот што на моб ми викаат извинете грешка.
Млеко со прегорен шеќер и лажица маргарин внатре.

На сабајле едно лажиче мед, во текот на денот сок од лимон, чај од камилица, прегорен шеќер со млеко..... ќе помине без гајле :)

Кога се загревам за да почнам да вежбам многу ми пукаат коските или лигаментите немам појма што е ниту пак за што станува збор ? значи ми пукаат/крцкаат најчесто зглобовите,грбот и вратот,ако има некој да ме советува да не случајно ми фали некој витамин или пак за нешто друго станува збор ?

Кога се загревам за да почнам да вежбам многу ми пукаат коските или лигаментите немам појма што е ниту пак за што станува збор ? значи ми пукаат/крцкаат најчесто зглобовите,грбот и вратот,ако има некој да ме советува да не случајно ми фали некој витамин или пак за нешто друго станува збор ?

загревај се подолго и правилно........и не претерувај со тежините......

Дали знае некој како се мие црвенило на кожата веројатно предизвикано од пот?

За да се изгуби црвенилото стави Бекутан пудра :)

Дали може на едногодишно дете да му давам Carbomed или Flobian?

не без консултација со педијатар.
Не може да се измие. Остави ќе помине само од себе. Помага бекутан крема, или облоги од 3% раствор од борна киселина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom