Огромен крст ќе се гради во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
пази на слухот:)
гледам по платнава листа колку ти е гајле за тие овде
Барем крст не им ставам над глава.Ти веќе ги закопа со крстот. Плус со дупла плата од таа и четворица вработени со Германски плати дома лошо живееш, затоа до крст во Аердром ти е дојдено. Крст пред врата горе да си поставиш како за почеток, после во МКД. Зошто за 24 години горе живеење, ни ден стаж во независна Македонија немаш. Апсолутно немаш поим како се живее доле. Затоа и за крстови донираш, гз да испереш. За разлика од тебе јас цел живот го поминав во МКД, со даноци и давачки, по лоши патишта, со сулфур диоксид, летно време кога има вода кога нема, со дремење по шалтери, со закони и инспекции. Дијаспората како тебе замината во 80/90те години што на теми за бегање од МКД им дели совет „овде млеко не тече, таму ви е подобро“ аир Македонците не видоа. Внимавај лебот ќе ти го украдат ако дојдат, од 9000евра приход во едно семејство, ќе паднете на 8900е, за крст ќе немате.

Затоа немој да се изживљаваш низ темиве од горе, чукни ја малку главата возрасен човек си и размисли што пишуваш. Од патриотизмот твој со крстови преку глава им е на луѓево. И од оној во инвестиции што им кажува дека има работа, само несакале да работат и им става линкови колку инвестиции имало во МКД.

Наместо тоа, почни да пишуваш како да им помогнеш да дојдат горе, се што знаеш напиши. А не ни овде млеко не тече. Срамота.

денеска прочитав дека 22,8% од работниците заработуваат помалку од 9 евра(бруто) во DE

100% е така,само да се напишело нешто!!!
Еве во Германија просечна нето плата е околу 1300 евра,сега замисли колку има испод тој просек

многу повеќе од Леандра,иначе работам во авиоиндустрија;)
но кога ќе ја видам наплатната листа на татко ми,мајка ми,жена ми да заплачеш
У една куќа 4 плата и плаче Шота Буби. Остави сметка да ти донираме, за да не плачеш.

со една твоја плата од 1200-1300 евра(нето) во Германија се живи како куче,немој вредноста на тие пари во Германија да е споредуваш со вредноста во Македонија

24 години живеам во Германија;) пишувам од прва рака;)

Значи зборуваме за поставување христијански симболи и ти се избацуваш со вакво видео. И мислам мислам и даље мислам и еве собрав храброст да прашам дали статуата на Исус е виновна поради тоа што се случило на видеото ? Инаку под хитно на психијатар, стварно ти треба помош.
Треба да земеш и прочиташ како економијата на Бразил, растела и опаѓала низ години (со земање на кредити) и како настанало раслојување на населението т.е екстремно богати и екстремно сиромашни (Сао Паоло и Рио се такви градови). И верувај парите од кредитите не се трошеле за општо добро, училишта, патишта и слично туку за статуи и слични "туристички" објекти. И затоа ја имаш денешната ситуација во Бразил како што ти е прикажана на видеото.
Такви ситуации како на видеото не се случуваат веднаш, треба години и време и може да го видат луѓе што ја гледаат шумата од гранките, а не луѓе што не можат да ја видат шумата од гранките.
Затоа се надевам дека ќе бидеш ограбен од некој 15-16 годишен клинец, затоа што малиот неможе да најде пари за дрога, па ќе си го имаш крстот да се крстиш.

Decki, ima li nekoj odgovor na ova prasanje?

Јас го имам слушнато истиот муабет низ чаршија, ама неможам да обезбедам референца или линк бидејќи е информацијата е од муабет очи во очи со Аеродромец. Според она јас што го знам скоро секоја нова зграда што се гради во скопски аеродром е распродадена или ќе се распродаде на косовски орки. Висококатниците исто така се веќе резервирани за турци и косовари. Се разбира сето тоа со амин од општината и државниот врв. Пара буши где бургија нече. Уште многу малку време им останува на нашите лидери да се фалат во јавност со фактот дека општината е со 90% македонско население.

Јас го имам слушнато истиот муабет низ чаршија, ама неможам да обезбедам референца или линк бидејќи е информацијата е од муабет очи во очи со Аеродромец. Според она јас што го знам скоро секоја нова зграда што се гради во скопски аеродром е распродадена или ќе се распродаде на косовски орки. Висококатниците исто така се веќе резервирани за турци и косовари. Се разбира сето тоа со амин од општината и државниот врв. Пара буши где бургија нече. Уште многу малку време им останува на нашите лидери да се фалат во јавност со фактот дека општината е со 90% македонско население.

I da se ispod 20% pa poradi toa go otkazaa popisot sramot da ne driblaat e samo pogolem.

Форум - „Архитектура, дизајн и уредување“ или „Политика, религија и уништување“ :facepalm:

Јас меѓу другото покрај малоумната одлука, очекувам и уште помалоумен дизајн на истиот објект кој што ќе биде изграден....еве еден пример за духот во кој се гради - ова е во дворот на игротека во Крива Паланка (во црква де)....не што јас не сум религиозен човек, ама па и токмакот што го нарачал, направил и одобрил ова ѓубре не е таков....

....исто е со крстов, нарачан од примитивец (Тодор Петров) што збира пари од проста дијаспора цел живот и одобрен од екс-шанкер градоначалник - не очекувам искрено Калатрава да го викнат да „го сработи“....

....а и вие бе атеисти-патриоти што не ви смета крст, може да ми одговорите кога Тодор Петров ќе нарача изградба на крст (еве не мора толкав, големина по ваша желба) и истиот да биде подигнат во Боговиње или Шипковица (села во РМ, наводно???)? Ај во Аеродром лесно е...цела источна Македонија е преселена таму - ај на запад малку мафтајте со к***та...

Треба да земеш и прочиташ како економијата на Бразил, растела и опаѓала низ години (со земање на кредити) и како настанало раслојување на населението т.е екстремно богати и екстремно сиромашни (Сао Паоло и Рио се такви градови). И верувај парите од кредитите не се трошеле за општо добро, училишта, патишта и слично туку за статуи и слични "туристички" објекти. И затоа ја имаш денешната ситуација во Бразил како што ти е прикажана на видеото.
Такви ситуации како на видеото не се случуваат веднаш, треба години и време и може да го видат луѓе што ја гледаат шумата од гранките, а не луѓе што не можат да ја видат шумата од гранките.
Затоа се надевам дека ќе бидеш ограбен од некој 15-16 годишен клинец, затоа што малиот неможе да најде пари за дрога, па ќе си го имаш крстот да се крстиш.

И не ми кажа, викаш ова све због статуата на Исус а ? Или си трол или си многу болен, трето нема. Да најдеш поврзаност помеѓу статуа на Исус и економска состојба на една земја треба стварно некоја жичка во главата да ти е изместена. Ти кажав, правец на психијатар и кажи му го ова што го напиша сега.

И не ми кажа, викаш ова све због статуата на Исус а ? Или си трол или си многу болен, трето нема. Да најдеш поврзаност помеѓу статуа на Исус и економска состојба на една земја треба стварно некоја жичка во главата да ти е изместена. Ти кажав, правец на психијатар и кажи му го ова што го напиша сега.
Дел, дел за други причини исто што ќе биде кај нас, дел за крстот, дел за спомениците на плоштад, а тебе ти фали очен нерв за да можеш да ја видиш шумата од гранките. И не тролам, многу деца во Аеродром одат во училишта и градинки каде родителите купуваат тоалетна и сапун

Дел, дел за други причини исто што ќе биде кај нас, дел за крстот, дел за спомениците на плоштад, а тебе ти фали очен нерв за да можеш да ја видиш шумата од гранките. И не тролам, многу деца во Аеродром одат во училишта и градинки каде родителите купуваат тоалетна и сапун

1. Бар овие градат, а не рушат и затвараат и ги ставаат парите во џеб
2. Ако не знаеше, низ цела Македонија е така, во секое училиште родителиде купуваат тоалети и сапуни (од 1-4), а во градинките мора да има бидејќи не се бесплатни...

Були бе аман бе були, були бре! Никот си го одбрал идеално, прав були.

1. Бар овие градат, а не рушат и затвараат и ги ставаат парите во џеб
2. Ако не знаеше, низ цела Македонија е така, во секое училиште родителиде купуваат тоалети и сапуни (од 1-4), а во градинките мора да има бидејќи не се бесплатни...
Бар овие градат и слично, братче мене тоа не ме интересира, мене ме интересира како можело јас кога учев моите да не даваат пари за тоалет и сапуни, а сега да треба да се дава. Толку сме поутепани од пред 20 години?
Знаеш дека во средниот век, умирале илјадници луѓе само заради лоши хигиенски услови и не за џабе се рекло хигиената е пола здравје ?

Како е можно децата да немаат основни санитарни услови, а да треба да се гради крст, црква или џамија добро толку се слепи луѓето, јас стварно не можам да разберам, не можам да ги разберам и Албанците и Македонците што се толку да се гради, а децата, меѓукои има и нивни учат во руинирани училишта. И после кога ќе порасне такво дете и разбере за вакви работи, нема ни секунда да се двоуми дали да си оди од тука. Проблемот е што на овие деца утре се чека да придонесуваат и сегашните возрасни да земаат пензија од нивниот труд.

И после кога ќе порасне такво дете и разбере за вакви работи, нема ни секунда да се двоуми дали да си оди од тука.

Десет пати поголема е веројатноста тоа дете кога ќе порасне да стане религиозен фанатик и да начука дупло повеќе деца отколку татко му, него да избега.

Десет пати поголема е веројатноста тоа дете кога ќе порасне да стане религиозен фанатик и да начука дупло повеќе деца отколку татко му, него да избега.
Ако учи само од она што му е сервирано, а не и од интернетот. А дека ќе има дел од овие деца ќе има, ама тие и нема да придонесат многу. Оние што навистина треба да останат тие ќе си заминат како што тоа денес се случува. Што мислиш дека оние што ќе учат за лекари и инжинери ќе останат освен ако не ги бива ? Ти сакаш да те лечи доктор што не знае што е скалпер или се крсти секогаш кога ќе земе инструмент и во себе си вика, прости ми господе незнам што правам?

Kosovarski orki ke se doseluvaat vo Aerodrom? Info? Link?

Јас имам сознанија дека голем дел од новата кула во К-4 (кај сити мол) е продадена на инцесоидни хиллбиллис. Како метастази се, насекаде се шират.
Ај нека има 9/11 и кај нас. :D

Јас имам сознанија дека голем дел од новата кула во К-4 (кај сити мол) е продадена на инцесоидни хиллбиллис. Како метастази се, насекаде се шират.
Ај нека има 9/11 и кај нас. :D

Ustvari nim neka im se sluci 9/11. Onie brakata koi ke se vratat od Sirija da gi fati ogorcenost kako im se ottrgnal narodot od praviot islam pa nek se samoraznesuvaat na bitpazar ili vo Saraj. Ili neka go sprovedat planot na kosovecot koj im sovetuval na dzihadistite da se samoraznesat vo Evrodiznilend.

Следен пат дедо Анчо написмено од вас дозвола ќе побараме, а и дозвола од Св. Петар да те поживее барем уште малку да го видиш свеченото отварање на крстот кај тебе у комшилук. :pos:

Дури пак и смешно.
Морам значи почесто да ја отварам темата ЗДРАВЈЕ, ако се има спас,но како е пишано,
поточно и како кому му е пишано,ако утре не се јавам значи ме нема веќе,така било пишано.Сепак тоа не зависи од твоето пишување и желби,па ни од Св.Петар.
А што ако и поживема до тогаш,што потоа откако ќе го видам свеченото отварање.
А еве ветувам ако сум жив обавезно ќе одам. И верувам тогаш ќе отвориме нова тема.
Колку е по твое тоа УШТЕ МАЛКУ,колку да си знам.Еве почнувам да се крстам.Амин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom