Се каете ли што сте се иселиле од Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Strenght
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е друг муабет. Тие што работат други профили нека раскажат дали им е лошо или не.
Јас и келнери познавам овде од Македонија, не се жалат чудно. Од Македонија поубаво живеат. Приказниве на валволин не се реални, чиста завист само читам и неуспешен обид во странство. Ти живееш во Германија, како куче живееш?
Jas poznavam kelneri na procent sto i ovde lapaat po 100 evra dnevnica. I sto sega?
Ja si zarabotuem po 400-500 evra od kola, za mene nema susa,jas barem realno im kazuvam na forumgiive kako e gore,dodeka ti samo prikazni za leka nok im baes i nekes da kazes sto rabotis. Znaci jas sum rabotel gore i tvrdam ako znaes da cepkas po nesto i da se snajdes nema potreba na švabite da im robueš.

500 евра за стан, сметки и бензин??
па во Скопје не фати 300 евра за стан и сметки?
а колку е например еден стан таму колку се движи квадрат да речиме на периферија.
leandra што поточно работите во Германија, која дејност?
има ли надеж таму за електроинжинери таму? нешто да не си запознаена со дипломите од ФЕИТ дали се признаени таму? (магистерски)
данке :)
квадрат е од 8 евра нагоре+струја,вода,греење

Šota,što rabotiš ti i kolku ti e platata? Eve realno od prva raka da ni kažeš?

Dosega 5-6 postovi vrtiš u krug,mlatiš prazna slama i ušte ne kaža što rabotiš kade i kako ja zarabotuvaš taa plata. = FAKE.
Дедо Мразица сигурно не е :sneaky: , а тоа најмногу ме интересираше.
Тие земаат по 6600 евра плата, оваа зема бедни 2 илјадарки.

Dosega 5-6 postovi vrtiš u krug,mlatiš prazna slama i ušte ne kaža što rabotiš kade i kako ja zarabotuvaš taa plata. = FAKE.

Уште не разбрав зошто леандра мора да ти одговори што работи и зошто мора да е натера да и поверуваш...веројатно треба да пише дека вечно жали што заминала "горе" за да ти удоволи тебе. Смрди на набиени комплекси овде...

Jas poznavam kelneri na procent sto i ovde lapaat po 100 evra dnevnica. I sto sega?
Ja si zarabotuem po 400-500 evra od kola, za mene nema susa,jas barem realno im kazuvam na forumgiive kako e gore,dodeka ti samo prikazni za leka nok im baes i nekes da kazes sto rabotis. Znaci jas sum rabotel gore i tvrdam ako znaes da cepkas po nesto i da se snajdes nema potreba na švabite da im robueš.
A ti automehanicar si bil bre.....:eek:
Jok za tebe Nemacka u MK e ....susa nikako!!!
Pozdrav

Šota,što rabotiš ti i kolku ti e platata? Eve realno od prva raka da ni kažeš?
многу повеќе од Леандра,иначе работам во авиоиндустрија;)
но кога ќе ја видам наплатната листа на татко ми,мајка ми,жена ми да заплачеш

A ti automehanicar si bil bre.....:eek:
Jok za tebe Nemacka e u MK e ....susa nikako!!!
Pozdrav
Колку што ми познато од муабети со луѓе автомеханичари се прилично барани низ Европата. Така да... чудни ми се муабетиве...

јас живеам супер,но неможеме тоа да го паушализираме
Ти живееш убаво, јас живеам, дечконо погоре исто убаво живее, фаранг живее...епа кој на форумов што живее надвор живее како куче? Кај се тие? Или приказни ќе читаме леле колку им е лошо.
Има деца кој сакаат да си ја пробаат среќата зошто ги бедирате?

Колку што ми познато од муабети со луѓе автомеханичари се прилично барани низ Европата. Така да... чудни ми се муабетиве...
Hmmm interesno....sega sklopi ja ravenkata...."автомеханичари се прилично барани низ Европа" plus nekoj tamu zemal edvaj 1000 evra plata za taa funkcija...

Уште не разбрав зошто леандра мора да ти одговори што работи и зошто мора да е натера да и поверуваш...веројатно треба да пише дека вечно жали што заминала "горе" за да ти удоволи тебе. Смрди на набиени комплекси овде...
A što e problemot vo toa da ni kaže kade ja zarabotuva taa plata? Da znaeme kade teče med i mleko? Mene lično i baš me briga,ko što rekov samo u zdravstvo go ima toa i tuk tamu po nekoe inžinerče,nego da ne gi laže drugive.

многу повеќе од Леандра,иначе работам во авиоиндустрија;)
но кога ќе ја видам наплатната листа на татко ми,мајка ми,жена ми да заплачеш
Грев е на 4 плати да се жалиш кога можеш да ги финансираш без проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom