Огромен крст ќе се гради во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Јас викам наместо да трошат пари на градење крстови по населби, на секое крстено дете попот да му тетовира по еден крст на чело. Ко во турско. Ем поевтино, ем ќе се знае со кој треба да се мирисаш, а со кој не. Вака не се знае. Ова Албанциве, Торбешите станале модерни како нас. Срамота, како можат така да не прелажуваат. :rolleyes:

Тие донации се наменети за крстот и затоа неможат да бидат пренаменети за други потреби иначе донаторите ќе си ги повлечат парите назад
Дај не заебавај, кои се тие донатори или луѓе што не сакаат децата т.е идните генерации да се почуствуваат убаво во училиште, не е ни чудо што луѓето си одат од државата
--- надополнето: 9 ноември 2013 во 19:44 ---
Пред 3 год бев во Рио. Не сте до до толку слепци и знаете дека има статуа на Исус таму. Знаете какво обожување има од страна на населението спрема таа статуа ? Знаете дека им е заштитен знак? Ни една стока не се дрзна да каже: зашто да градат статуа нека ми ги дадат парите на мене. Они се џган народ, гледаат само на превара и лесна заработка и се гомна невидени, ама поголеми гомна од нас дефинитивно нема. Како може бе некој да не оправдува градење на крст заради сопствена сиромаштија?
Вика мизерија било. Срце, мизеријата доаѓа од внатре од тебе. Крст и да се гради и да не се гради ти пак ке бидеш мизерна.
Кога сме веќе на тема Бразил
http://off.net.mk/video/razno/brazil-ne-dava-vtora-shansa
Некој ден може ова ќе ти се случи тебе во маало, само немој да се чудиш како дошло до тоа

Па не ми изгледа тепачот како сиромашно дете.
Како и да е насилство и криминал најмногу се истребуваат со едукација
Али овој секако изгледа на Секретар за јавен ред и мир. Очигледно го зачувал и редот и мирот чим вака го маваат :)

Наши бе наши, македонец, христијанин. Ја овие другите не ги рачунам ни у луѓе, знаеш на кои мислам.
Звучиш како грк. Ако не си знаел Македонец по default не е само (православен) христијанин.
Остави тоа, во основите на религиите никаде не се спомнува омаловажување на различните.
Според тоа, ти за мене не си христијанин.

Дај боже уште поголем да се изгради,ама да беше ова држава во вистинска смисла,волкав крст од 33 метри ќе имаше на тетовското кале а не во Аеродром со 95% македонско христијанско население.Не сака во Ерусалим да се правиш христијанин биди во Мека ако можеш..

Дај боже уште поголем да се изгради,ама да беше ова држава во вистинска смисла,волкав крст од 33 метри ќе имаше на тетовското кале а не во Аеродром со 95% македонско христијанско население.Не сака во Ерусалим да се правиш христијанин биди во Мека ако можеш..
Тактички скроз погрешно.
Ако си христијанин, биди со дела. А не со мерење кој ќе изгради поголем и каде.
Накратко од религиите не остана ни Р. Се е само мерка.

Дај не заебавај, кои се тие донатори или луѓе што не сакаат децата т.е идните генерации да се почуствуваат убаво во училиште, не е ни чудо што луѓето си одат од државата
--- надополнето: 9 ноември 2013 во 19:44 ---

Кога сме веќе на тема Бразил
http://off.net.mk/video/razno/brazil-ne-dava-vtora-shansa
Некој ден може ова ќе ти се случи тебе во маало, само немој да се чудиш како дошло до тоа

Значи зборуваме за поставување христијански симболи и ти се избацуваш со вакво видео. И мислам мислам и даље мислам и еве собрав храброст да прашам дали статуата на Исус е виновна поради тоа што се случило на видеото ? Инаку под хитно на психијатар, стварно ти треба помош.

Се гради џамија- сите ќутите.

Се гради крст- сите серете.

Мене искрено к*р ме боли за крстот дали ќе се гради или не, и сметам дека е ниско да се симнуваме на ниво на едни ретардирано племе, да возвраќаме со иста мера. Ме боли тоа што самите мрчите за крстот, а џамија кога се гради никаде ве нема.
Сум рекол, и пак ќе кажам: Не заслужуваме да го имаме ни ова мало скапано парче земја. Што луѓе ќе бевте не ми е јасно. Знаете да плукате и да мрчите само за своето.

Се гради џамија- сите ќутите.

Се гради крст- сите серете.
Се гради џамија сите јадеме гомна само на форум,се гради огромен крст сите јадеме гомна само на форум,никаде никој го нема на дело,што сереме за крстот а не за џамија?
Исто сереме ко и за џамија но само на форум,тоа е проблемот, не бива само за јадење гомна,затоа сме шит.

Шо??? Не ти пеат???
Епа овде им пеат! Овде немаат патишта, здрава вода за пиење, стабилна струја и ефтина, немаат пари како што имаш ти, немаат чист воздух, немаат администрација, немаат училишта, немаат мир. Им фали уште крст на глава!

пази на слухот:)
гледам по платнава листа колку ти е гајле за тие овде
dsc_0007-jpg.61787

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom