Јавно запросување

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување
Јавното запросување само по себе е посебна категорија на шљам, кое бог знае како успеа да се помеша со романтика. И какви се, жити све, тие трендови во романтиката?

Излишната потреба која произлегува од длабока несигурност да се афирмираш себеси, а со тоа и сопствената врска преку мислењето или аплаузот на илјадници странци доведе до експанзија на овие смешни јавни запросувања.
Од друга страна, романтиката во една здрава врска произлегува од самата динамика на врската, од познавањето на партнерот, од заеднички спомени, од муките и кавгите итн. Мислам дека ова го имам пишано негде на форумов, али ме мрзи да барам сега. Најважниот момент во истата таа ваша врска, со сите нејзини битни и небитни детали, е споделен со куп луѓе што ги гледаш прв и последен пат во живот - како ова е романтично? Па и храбро? Во што е убавината?

Не постои лесно одбивање ако те одбива некој што го сакаш. Без разлика колку луѓе има околу тебе.

mozebi i si vo pravo nemam razmisluvano na vakov nacin.ti blagodaram:)

sepak za toa e potrebna hrabrost a praviot maz ne go interesira sto ke kazat drugite za nego toj zivee za sebe a ne za tugite zli jazici a takvi mazi ima se pomalku site se zamaraat sto ke kazat drugite dali bilo ligavo dali bilo iziveano.ova ne e glupav trend ova e romanticen trend i samo vistinski maz ima hrabrost da se sooci so odbivanje vo javnost lesno e nekoj da te odbie na samo nikoj nema te znae kolku si potfrlil:)
А ако не ја запроси јавно, туку интимно, тогаш нема храброст? Глупости, колку само храброст треба да собере човек за да го направи тоа било каде...

sepak za toa e potrebna hrabrost a praviot maz ne go interesira sto ke kazat drugite za nego toj zivee za sebe a ne za tugite zli jazici a takvi mazi ima se pomalku site se zamaraat sto ke kazat drugite dali bilo ligavo dali bilo iziveano.ova ne e glupav trend ova e romanticen trend i samo vistinski maz ima hrabrost da se sooci so odbivanje vo javnost lesno e nekoj da te odbie na samo nikoj nema te znae kolku si potfrlil:)

Храброст била потребна можеби за првите вакви запросувања.Сега се повеќе ми личи дека не се работи за храброст,туку желбата да се покаже пред другите,еј види ама сум јак,девојката ја запросив пред цел стадион и слично. И фала богу сите девојки што мислат како тебе,дека тоа е романтично,храбро и слично пред толку луѓе ќе кажат да,иако нема да размислат дали се спремни на таков потег. Самиот притисок да не го засрамат партнерот ќе го направи своето. Пишав и погоре, една врска има своја интимност и додека таа постои сметам дека тоа е правата врска. Со самото вакво запросување врската ја прикажуваш пред многу луѓе и се губи таа интимност.

Да го ставиш партнерот-ката у крајно глупа и незгодна ситуација,буквално да ги принудиш ДА да кажат.Никад не би направил таква работа.Запросувањето треба да е еден од најинтимните моменти во животот,не да се фолирам пред аудиториум.

НЕ! Нема да си кул ако се глупираш пред народ. Запросувањето во јавност не значи дека многу ја сакаш девојката. Едноставно значи дека си сељак.
Вакво нешто треба да се случи за да престанат

Знам дека е фејк видеото, ама треба ваква случка.

Во неколку наврати го имам кажано моето мислење за ваквите циркуски запросувања пред публика. Повеќето се веќе видени, неоригинални и досадни (секоја чест на исклучоците). Мене искрено, од сите вакви запросувања кои ги имам видено, ми се допаднале само 2 или 3, оние во кои се гледа дека партнерот вложил труд не за да се зборува низ маало колку тој бил романтичен, туку затоа што сакал да и приреди нешто посебно на својата сакана. Во сите други случаи, не ја разбирам потребата да се прави спектакл од еден момент кој се претпоставува дека треба да биде интимен, споделен меѓу двата партнери. Да не зборам за тоа колку вештачки изгледа сето тоа кога повеќе се грижиш како изгледаш пред публиката отколку што се внесуваш во моментот. Аман, престанете да се трудите да бидете видени и потрудете се да бидете оригинални и романтични (и не, запросувањето во емисија од калибар на Се или нешто не е романтично).

Ова е едно од првите јавни запросувања кои ги паметам и секогаш се прашував како би реагирала јас да сум на местото на девојката... Веројатно би избегала уште на самиот почеток, па не би го ни дочекала предлогот :P
Во секој случај, доста добро изведено.

Де бре само хејтери на кајганава. Не ми смета воопшто јавно запросување. Ако на самиот пар им е ок, не гледам зошто мене да не ми биде.

Јас ко хард кор хипстер, ќе ја запросам мојата тајно. Никој никогаш да не дознае.
Освен ако истово, дотогаш, не испари од мода.

Јас ко хард кор хипстер, ќе ја запросам мојата тајно. Никој никогаш да не дознае.
Освен ако истово, дотогаш, не испари од мода.

Јас сум уште похардкор. Пред две години запросив еден тајно и не само што никој друг не дозна, него и он појма нема.

Јас сум уште похардкор. Пред две години запросив еден тајно и не само што никој друг не дозна, него и он појма нема.

Многумина се плашат tvoeto да го направат јавно, оти другиот може да дознае. Е, тоа е предноста во хард-кор хипстерајот во твојов случај. Ашколсун Cat-орке!

Атеншн хорс. Сигурно предходно се договориле, само вака јавно, па камера, па видео, па јутјуб, па гледаност, па парички од реклами.

Абе, ништо не е случајност.

Сето ова мене ми е премногу глупо... Според мене тоа го прават само за некакво внимание од јавноста... обични смртници не го прават ова многу често туку оние познатите фаци и со тоа добиваат уште толку внимание. Битно сето ова ми делува многу идиотски

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom