Стари банкноти, бугарски лева

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
M

Mario Gómez

Гостин
Случајно барајќи по дома најдов бугарски пари, ама се од 1993 и 1992, и не се баш малце. Гледам ама неможам убаво да разберам на сајтов од бугарскава народна банка дека можам да ги променам само ако се после 1991, дали има некој искуство со ова? :)

Случајно барајќи по дома најдов бугарски пари, ама се од 1993 и 1992, и не се баш малце. Гледам ама неможам убаво да разберам на сајтов од бугарскава народна банка дека можам да ги променам само ако се после 1991, дали има некој искуство со ова? :)

Каде можам да разменува стари бугарски банкноти и монети ?
Бугарската народна банка врши бесплатна размена на стари бугарски банкноти и монети , емисии по 1991 година ( стари бугарски банкноти и монети ) , по деноминирана вредност во однос 1000 стари лева за 1 нов од следниве деноминации :
Банкноти :
100 лева , емисии 1991 година и 1993 година ;
200 лева , емисии 1992 година;
500 лева , емисии 1993;
1000 лева , емисии 1994 година , 1996 година и 1997 година ;
2000 лева , емисии 1994 и 1996 година ;
5000 лева , емисии 1996 година и 1997 година ;
10000 лева , емисии 1996 година и 1997 година ;
50000 лева , емисии 1997 година ;
Банкнотите од 20 и 50 лева, емисија по 1992 година не се разменуваат .
Сите бугарски банкноти и монети , емисии до 1990 година , се со истечени рокови за размена и не се разменуваат од БНБ .

• гр. Софија, кв. „Овча Купел”, ул. „Иван Хаджијски” № 16;
  • гр. Плевен, ул. „Васил Левски” № 153;
  • гр. Пловдив, ул. „Рајко Даскалов” № 51;
  • гр. Варна, ул. „Цариброд” № 23;
  • гр. Бургас, ул. „Александ'р Велики” № 8.

Јас имам ситни левови од тие години, гледам бугаров пишал дека не ги разменувале. Со 50 лева можеше да си купиш бугар со се партали и дома во двор да си го врзеш на ланец. Да побарам да не има останато некоја крупна да ми ја заменат за еден лев, колку толку ќе се најде да почерпат нешто низ бугарија.

1 лев колку денари е?
А ако не е многу, зашто да ги менуваш. Ако имаш бугарско потекло ќе те враќа на корените.

Јас имам ситни левови од тие години, гледам бугаров пишал дека не ги разменувале. Со 50 лева можеше да си купиш бугар со се партали и дома во двор да си го врзеш на ланец. Да побарам да не има останато некоја крупна да ми ја заменат за еден лев, колку толку ќе се најде да почерпат нешто низ бугарија.

:pos:

Зошто толкава омраза према бугарите?

Леандра, старите jгоносталгии можеш да ги оставиш во тоа време.Днес видливо само комплексот ти е останал. Нема тема на коja да не пробаш да го споменеш тоа и ако 50 лева во 1991 и 1997 години беа со различна стоjност, ама тоа не го памтиш ти.
--- надополнето: 9 ноември 2013 во 11:50 ---
1 лев колку денари е?
А ако не е многу, зашто да ги менуваш. Ако имаш бугарско потекло ќе те враќа на корените.
Днес 1 лев - 30-31 денара.

Леандра, старите jгоносталгии можеш да ги оставиш во тоа време.Днес видливо само комплексот ти е останал. Нема тема на коja да не пробаш да го споменеш тоа и ако 50 лева во 1991 и 1997 години беа со различна стоjност, ама тоа не го памтиш ти.

Како да собереш бугари на едно место? Стај во насловот бугар и ете ти ги на куп. Зошто имаш потреба мене да ми објаснуваш нешто и да ми проповедаш бугарски теории? Мислиш дека сакам да те читам или?

Ај држи се до темата како да ги замениме левовиве, не туку ми кажувај басни. Досадни боже боже.

Како да собереш бугари на едно место? Стај во насловот бугар и ете ти ги на куп. Зошто имаш потреба мене да ми објаснуваш нешто и да ми проповедаш бугарски теории? Мислиш дека сакам да те читам или?

Ај држи се до темата како да ги замениме левовиве, не туку ми кажувај басни. Досадни боже боже.
Ти замина во басните како ни кажа што се купувало со 50 лева драга ;)
Малце памтиш jaвно. Видовме те колко знаеш и со инфлациjaта и 3%. Молам ти се, не се излагаj повеке.

Ти замина во басните што се купувало со 50 лева драга ;)
Леандра, видовме те колко знаеш со инфлациjaта и 3%. Молам ти се, не се излагаj повеке.
Најголемата глупост која е тресната на форумов ја носам во потпис. Ти не би бил бугариште ако не се согласиш со потписов. Немој да се резилиш, тоа покрај што си бугар ти доаѓа како дрес на државата. Бугарската инфлација од 8% е нормална инфлација оти никаде не пишувало до 3% :pos: Имате од мене прво место и за најнеписмена нација, таква глупост мислам дека само бугар може да каже.

Туку дај слободен ли си да те врзам во двор?

Најголемата глупост која е тресната на форумов ја носам во потпис. Ти не би бил бугариште ако не се согласиш со потписов. Немој да се резилиш, тоа покрај што си бугар ти доаѓа како дрес на државата. Бугарската инфлација од 8% е нормална инфлација оти никаде не пишувало до 3% :pos: Имате од мене прво место и за најнеписмена нација, таква глупост мислам дека само бугар може да каже.

Туку дај слободен ли си да те врзам во двор?

Шо ќе ти го!? Бескорисен е секако а како бугар имаш ризик и компирите да ти ги украде од бавча :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom