Огромен крст ќе се гради во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
се работи за донации а не за општински или државни пари...
ти ако сакаш да се средит некој километар тротоар,паркче,фасада тогаш што чекаш донирај малку сигурно општина Аеродром нема да ти забрани

Буби,мене не ми смета крстот,ми смета тоа што се вулгаризира.Крстови,црквичиња и макети од црквичиња на секој корак направија..тоа е вулгаризација.Исто како и споменик на Александар у 6 градови направија споменик,чиста вулгаризација.Тоа ти е просто речено..има една Ајфелова у Париз и по неа да направат реплики у 16 града низ Франција..и тоа на тромеѓе на булевари,глупости,никаков естетска тежина.

Ќе испоцркаат од глупоштина.
Само да се мерело на кој колкав му е со вакви банални работи.

Аман бе, колку џамии само изникнаа во државава во последно време, и тоа од оние што ракетата по 50 метри што им е, сега за еден крст сте се фатиле да зборите што ќе се прави од наши лични пари, не државни (како и џамиите нормално), па никој не ве тера со сила да донирате, ако нејќете, не донирајте, едноставно е...

и што врска има ова со тоа што јас на Citro му одговорив

Аман бе, колку џамии само изникнаа во државава во последно време, и тоа од оние што ракетата по 50 метри што им е, сега за еден крст сте се фатиле да зборите што ќе се прави од наши лични пари, не државни (како и џамиите нормално), па никој не ве тера со сила да донирате, ако нејќете, не донирајте, едноставно е...

Ај да испобутаме и крстови , манастири и цркви само нека се задоволат некои со звукот утрински од џамиите во 4ипол , не се бунат што Скопје се повеќе личи на Багдат и браќата неспијат за такви работи 100% се сложни и успеваат (се чудиме ), епа ќе успеат со испрани ,мозоци а ние демек паметните што се праиме ќе идеме во европа ....ахаа да жими тасе

У Ирак или Авганистан секој втор ден се палат Амерички знамиња..у Америка никогаш не било запалено ни Ирачко ни Авг. знаме...зашто? Затоа што првиве се пештерски луѓе за вториве цивилизациски уназадени со векови.Амер никогаш нема да се симне на тоа просто ниво како муслиманиве.Затоа што Амерот е цивилизиран и реализиран човек,вториве не се.(ме сваќаш веројатно што ми е поентата)
Кај нас ситуацијата е слична,дали ние треба да паднеме на нивно ниво и да ги мериме кој повеќе ќе го заебе другиот и ќе направи поголем верски симбол или ние како нација ќе бидеме џентлмени за нив а они ќе останат и даље примитивнци..Ако сметаш дека треба да се пуштиме на тоа ниво,ја би направил крст 33 пута 33 метри,па нека рикнат.

У Ирак или Авганистан секој втор ден се палат Амерички знамиња..у Америка никогаш не било запалено ни Ирачко ни Авг. знаме...зашто? Затоа што првиве се пештерски луѓе за вториве цивилизациски уназадени со векови.Амер никогаш нема да се симне на тоа просто ниво како муслиманиве.Затоа што Амерот е цивилизиран и реализиран човек,вториве не се.(ме сваќаш веројатно што ми е поентата)
Кај нас ситуацијата е слична,дали ние треба да паднеме на нивно ниво и да ги мериме кој повеќе ќе го заебе другиот и ќе направи поголем верски симбол или ние како нација ќе бидеме џентлмени за нив а они ќе останат и даље примитивнци..Ако сметаш дека треба да се пуштиме на тоа ниво,ја би направил крст 33 пута 33 метри,па нека рикнат.

И ние како такви цивилизирани луѓе ќе ја изгубиме државата... Свесен ли си што збориш, кај американците проблемот не е внатре во самата држава како што е кај нас, проблемот е надвор... Дали во Америка им пеат во 4 сабајле или 6 поручек кога сите спијат? Дали во Америка биле стрелани деца само затоа што биле американци? И мене нема да ми смета да ни го палат знамето во Албанија или косово, ич нема да ми е гајле, ама да ми го палат во самата државата, да го симнуваат на утакмици државното знаме, а притоа полицијата да не реагираа?! Епа ќе се подразмислам дали да бидам цивилизиран како америте или не...

И ние како такви цивилизирани луѓе ќе ја изгубиме државата... Свесен ли си што збориш, кај американците проблемот не е внатре во самата држава како што е кај нас, проблемот е надвор... Дали во Америка им пеат во 4 сабајле или 6 поручек кога сите спијат? Дали во Америка биле стрелани деца само затоа што биле американци? И мене нема да ми смета да ни го палат знамето во Албанија или косово, ич нема да ми е гајле, ама да ми го палат во самата државата, да го симнуваат на утакмици државното знаме, а притоа полицијата да не реагираа?! Епа ќе се подразмислам дали да бидам цивилизиран како америте или не...

Да де точно е тоа,али не е решението во градење на гигантски крстови,вака се прави само контра ефект,маркираме територии.Решението е сосема друго,само се нема муда да се спроведе,а и ме плаши дека веќе станува касно.
Поентата ми е,дека со ова нити ќе се придобијат верниците да бидат уште поголеми Христијани,ни па крстот ќе изгледа убаво на сред булевар.

Se posravte!! Kaj ste videle nekoj od brakjava koa se gradi dzamija ili minare od 100 metra da pljuka?? Pa i da ne mi se svigja be ke kutam!! Ebate shupacite ebate.
Znaete zashto se parvi krstot? Eve da prasham chisto. Dali nekoj od vas zivee vo aerodrom i znae uopshte.
Zatoa shto sea se rushat vojnite baraki u star aerodrom, se gradat mnogu novi zgradi, oblakoderine se izgradija i kao imalo MNOGU zainteresirani kosovari za stanovi da kupat vo najubavata naselba vo Makedonija.
Krstot mu doagja kao kuche koa mocha na drvo.
Ne deka ako naumile da se doselat ova ke gi sprechi ama pak...nema da im e seedno...krst od 33 metri, 6 crkvi, ushte tolku paraklisi i crkvi fontanchinja...mislite toa sa dzabe e a!?? Shto ve gleam chudni.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom