Мисли ли некој на безбедноста на граѓаните?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
не е само во Ново Лисиче ова,и во Автокоманда е исто,а изгледа е од иста фирма,
вака е ископано-пола улица ја нема и стои со недели не чепкаат ништо,одат на друго место работат-копаат,па таму го оставаат на чекање се враќаат овде ден -два,и се така цела година дупки прашина и опасности.Деца влегуваат во каналите и си играат,и лесно моше да се случи некоја несреќа(како во Хиподром кога ги поклопи земја)
А за дрва што сечат џабе да правиме муабет.Ќе сликнам некоја фотка деновиве.Тие што одат накај железара го виделе ова чудо од градежни „мозоци“.Се чудам како ова ќе го доведат во ред,сите паркови пред згради ги уништива со механизацијата,кој ќе ја тргне таа земја,кога ќе биде пак трева,или кога ќе се асфалтират улиците.
Па и во новата населба во Ново лисиче,за која почнав да пишувам,ги пуштија зградите а околу целото место е ХАОС: дупки,арматури,греди,каблови земја,песок,камења а пат нема,кој како знае се снаоѓа.а за колите пред влез и АВТОПАТ околу зграда ќе сликнам денеска и ќе пуштам-единствен ваков случај во свет.

ова ме потсети на онаа куќата -што зафаќа дел од улицата Водњанска
704.jpg

Слични примери???....некој да ми покаже обратен пример ако има...не можат една смрдена трака као полицискине да користат, ко од злато да е напраена...

Многу јак момент во Скопје ми се подземните паркинзи во Тафталиџе, Козле (па и други делови од Скопје). И тоа ова не е од вчера, туку од кога памтам за себе. Влезовите се со рампи во највисокиот дел и до 4м високи, над нив има само ниска вегетација и се погодни за играње на деца...не се оградени (добар дел од нив), така што може да се лансира од убава висина некој што прв пат доаѓа таму...

За тргнати сливници, шахти не вреди воопшто да се збори, на сите ни е добро познато. На раце вадевме кола пропадната во канал, брат ми еднаш ја испогреба ногата - добро што не напраи нешто повеќе и уште безброј ситуации во кои крив е тој што не видел дека ги нема, а не тој што работа му е да води сметка за нив...

Picture 912.jpg.Picture 913.jpg.Picture 914.jpg.........
Picture 915.jpg.Picture 916.jpg.Picture 917.jpg.........
Picture 918.jpg.Picture 919.jpg.Picture 920.jpg........
Иде зима, сега ќе почнат магли,студови и дождови и образложение еве:
Кога врне ќе навлезе вода во првите редови на оние места каде нема плочки,
кој веќе паднале.Ноќе температурата ќе се симне под нулата,и таа вода
ќе замрзне,(јасно потоа се шири-чудна природа,мразот крши и бродови)
Плочката може уште тогаш да падне,но сепак ги држи некое време мразот,
но кога ќе се стопли преку денот тие обавезно паѓаат право удолу.
Јас бар така си претпоставувам и мислам.Не сум приметил да паѓат в лето.
Зградата е на ул.11 октомври првата после собрание од десна страна.
Сите слики се од неа,сите четири страни се оштетени,вероватно од многу
добрата мајсторија,бидеиќи пак кулата до неа е без ниедна плочка падната.
---------------
И тоа знам,дека кога ќе се деси нешто лошо,веднаш таткото со брадичето
веднаш ќе преземе мерки. Важно реди плочки на други места и сече ленти.
А да се собереме и со жив ѕид околу кулата да спасиме нечии живот.
НАПИШАНОТО НЕМА ДА ВЕ СПАСИ- ако ве тресне некоја плочка по глава.
Уште и ова:Ова е нјпрометно место во градов и ретко да ќе ве промаши.
Толку, а вие ќе кажете нешто.

Како и секогаш...додека не погоди некој, нема да има реакција од никого. Колку време Градска болница беше со фасада која паѓаше? Колку време сината кула во Карпош 2? И што дека, никој не се замара додека не заврши некој со удар по глава. Е тогаш, сите оние градски советници, татковци и мајки....одма на пресс. Ние денес решивме да го поправиме ова, а тој што е повреден...нека му е со лесно. Вака ќе биде се додека имаме разноразни градоначалници од СЕЛО. Сегашниов на Скопје, нема ни С од потекло...ама јбг, провинција ни го окупира градов, па нормално е и да го води

цц и на што ке личат после зградите со дупки треба тоа да се среди изледаат како мортадела

Како и секогаш...додека не погоди некој, нема да има реакција од никого. Колку време Градска болница беше со фасада која паѓаше? Колку време сината кула во Карпош 2? И што дека, никој не се замара додека не заврши некој со удар по глава. Е тогаш, сите оние градски советници, татковци и мајки....одма на пресс. Ние денес решивме да го поправиме ова, а тој што е повреден...нека му е со лесно. Вака ќе биде се додека имаме разноразни градоначалници од СЕЛО. Сегашниов на Скопје, нема ни С од потекло...ама јбг, провинција ни го окупира градов, па нормално е и да го води

Братче. Ако е од село незначи дека е глупав. Сите ние потекнуваме од село (зборим општо пошо јас живеам во село) и незнам што ви е проблемов на вас граѓаниве (не сите нормално) ги дискриминирате тие што се од село, демек се подоле од вас, во се'. Не викам дека сите селани се попаметни од граѓаните, моата поента е, неможеш да го оценуваш човекот каков е по тоа од каде е. Ако те интересира еден пример слободно моем да ти кажам.

Он топик: Како и секоа работа, ништо нема да се поправи се додека народот масовно не излезе, а кога ќе излезе, ќе добие барем ветување, за понатаму ќе видиме. Важно го препунија со споменици а тоа што го имаат не го одржуваат.

Братче. Ако е од село незначи дека е глупав. Сите ние потекнуваме од село (зборим општо пошо јас живеам во село) и незнам што ви е проблемов на вас граѓаниве (не сите нормално) ги дискриминирате тие што се од село, демек се подоле од вас, во се'. Не викам дека сите селани се попаметни од граѓаните, моата поента е, неможеш да го оценуваш човекот каков е по тоа од каде е. Ако те интересира еден пример слободно моем да ти кажам.

Он топик: Како и секоа работа, ништо нема да се поправи се додека народот масовно не излезе, а кога ќе излезе, ќе добие барем ветување, за понатаму ќе видиме. Важно го препунија со споменици а тоа што го имаат не го одржуваат.

Никој не дискриминира никого. Ама секој треба да си биде каде што му е место. Еве јас сум "градското дете". Е ај кажи ми како да дојдам и да ви бидам градоначалник, кога појма немам што проблеми имате или може да имате? Кај видел тој во село населби/општини/улици/булевари/тротоари/семафори/билборди...Или ајде вака ќе ти кажам. Нека појде некој наш од село во Њујорк и да им биде градоначалник. Ќе се изгуби во цела таа збрка. Сакаш јас да ти дадам еден куп примери како стоеле такви луѓе на семафори и се чуделе како светат? (ова не е виц, вистина е) Селанец може да управува со село, "градско дете" со град. И точка!

Никој не дискриминира никого. Ама секој треба да си биде каде што му е место. Еве јас сум "градското дете". Е ај кажи ми како да дојдам и да ви бидам градоначалник, кога појма немам што проблеми имате или може да имате? Кај видел тој во село населби/општини/улици/булевари/тротоари/семафори/билборди...Или ајде вака ќе ти кажам. Нека појде некој наш од село во Њујорк и да им биде градоначалник. Ќе се изгуби во цела таа збрка. Сакаш јас да ти дадам еден куп примери како стоеле такви луѓе на семафори и се чуделе како светат? (ова не е виц, вистина е) Селанец може да управува со село, "градско дете" со град. И точка!

" Ти " можи и од Париз да бидиш ако немаш во црпката џабе ти е братче, во секој случај подобро е селанец в град одколку сељак од град !!!

Затоа сме таму каде што сме. Селата празни, градовите фул. Секој со свој памет, тоа е...

Слично е и во другите градови, еве пример во Велес има еден куп стари куќи покрај прометни патишта на кои сопственикот одамна не е во градот а они навалени накај улицата и во секој момент може да се срушат и да загине некој што поминува тука.

Од сељаци (не селани) како тебе си патиме, тие што дошле од село си се таман ама вакви како тебе..

И на ваква тема почнаа да се вадат комлекси „скопјани(богови)-провинцијалци(сељаци)“ ...

не патиме ни од сељаци ни од селани од циганите патиме плагаат плочките од зграда ај што не личи на ниш зградата ама циганите ги собираат полочите и после ги продаваат

Море како би ве протерал од Скопје сите што не сте родени тука...леле леле :D
Не се глупави оние од големите градови што не даваат лична карта на "странци".
Ако толку не ви чиниме, што доаѓате наваму? М?

Море како би ве протерал од Скопје сите што не сте родени тука...леле леле :D
Не се глупави оние од големите градови што не даваат лична карта на "странци".
Ако толку не ви чиниме, што доаѓате наваму? М?

http://forum.kajgana.com/threads/Релација-Скопје-Провинција.60435/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom