Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Зоки можеби е точно за фоките ама не верувам пошо волците во арачиново убија 4 платеници од зелените беретки.

Во Арачиново имало платеници од повеќе држави кои биле можеби поранешни припадници на некои специјални единици, никој не знае да ти каже точно од која единица тие некогаш потекнувале пошо никој од тие инструктори на УЧК не бил во официјална униформа на единицата во која служел предходно.Така да џабе ви прават филмови биле Зелени Баретки, Француски Легионери и тн.

Брат колку пати овој муабет ти го правам се знае се детално на едно интервју страшо глигоров зборува за тоа.А плус има и доказа за тоа ама оди барај го во фиоките на починатиот претседател Борис зошо Буш тогаш му даде список со американци во арачиново затоа и се сопре акцијата.

И ти знаеш дека Буш му има дадано список а?

Појма си немаш ама стварно блага веза немаш нашите волци во арачиново убија 4 зелени беретки.Имаш и докази за тоа ама неможам со тебе да се расправам барај си сам.Ти кажав страшо глигоров има на видео како зборува за ова и плус во книгата сведоштва 2001 има подетално објаснето за тоа.

Епа јас шо трици јадам цело време.Волците се гордеат со тоа дека во арачиново убија американски платеници т.е. зелени беретки

Дај да го видам клипот, и кај во книгата пишува, ја имам дома никаде не пишува за листа со припадници на зелени баретки!

Немам време на тебе да ти барам затоа и ти реков барај си сам,пишува убаво само го нема списокот дадено и имињата на припадниците.

Брат браво те чекавме.Елсе сега ова ти е доволно нели и престани да зборуваш.Плус овде кажува дека и 4 биле и ранети мило ми е.БРАВО ВОЛЦИИИИ ГОРДОСТ НАША НАЈДОБРИ.

И кај пишува дека биле Зелени Баретки или Легионери? Башка ми даваш информација од книга, која што никаде не е потврдена за веродостојна, можеби се само измишљотини!
Момаци на лугето дај им да слушаат само тоа што сакат да го чијат - стар но добар трик, оваа книга како и многуте документарци во врска со Конфликтот 2001 ти е само перење мозок и чистење на раце на тие што ја предизвикаа војната, ако ме разбритате секако!

Неможам на тебе да си го трошам времето за расправање и да ти докажувам.Така да прај си шо сакаш.

А шо ќе кажеш за другиот документ испратен од кфор до мо.А ????

Што да ти кажам ни таму не пишува дека биле Зелени баретки или Легионери, читај ја што напишав во првичниот пост!

А мора ли да кажува дека се беретки или легионери доволно е дека биле платеници а за да бидеш платеник убиец треба предходно да си бил во некој специјална единица.ЕКС БЕРЕТКИ

Сега дома седни некаде на тишина и земи одлучи се дали се убиени или ранети.

И ДА Зелените баретки (United States Army Special Forces, known as the Green Berets) во УСА се армиска специјлна единица а не платеници!

Е сега добро утро, прочитај што напишав ја во предходните постови и не прави инает само!

4 убиени плус 4 овие горе што вика дека биле и ранети.Ти изгледа не знаеш што значи блек опс и тие така биле.екс специјалци ама после преку американската агенција стануваат платеници.
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 17:38 ---
Macedonia August 2001: Central to an Understanding of 9/11

The reference in the report to Macedonia is crucial to an understanding of 9/11 and the war on terrorism, because it confirms that US military advisers had integrated a terrorist paramilitary organization linked to Al Qaeda, barely a few weeks before 9/11.
Moreover, it also confirms that US paratroopers were sent in to save the Al Qaeda sponsored fighters and their US military advisers.
Samedin%20Xhezairi.jpg

"Samedin Xhezairi, also known as Commander Hoxha, joined the Kosovo Liberation Army when armed conflict in Kosovo began, fighting in three operation zones. He was a fighter in Chechnya, trained in Afghanistan and acted as the commander of the Mujahideen 112th Brigade operating in the summer of 2001 in the region of Tetovo [Macedonia]. In August of the same year 80 members of the 3/502 battalion of U.S. paratroopers evacuated him from Aracinovo [Macedonia], together with his Albanian extremists and 17 instructors of the U.S. private military company MPRI which was training the Albanian paramilitary formations."
Samedin%20Xhezairi%202.jpg

In other words, the US military was collaborating with Al Qaeda, which according to the Bush administration was involved in the attacks on the WTC and the Pentagon.
Yet, the US military was working hand in glove with "enemy number one" barely a few weeks before 9/11, and we are led to believe that the Bush administration is committed to waging a battle against Al Qaeda.
An%20instructor%20from%20MPRI%20teaches%20members%20of%20the%20Croatian%20militia.jpg
Instructor MPRI with croatians
Еве ти тука доказ за тоа дека имало такви типци во арачиново.И таа агенција се вика МПРИ мислам дека ова ти е доволно за да престанеш да зборуваш.Самите тие си кажуваат дека ги евакуирале.

Сега е пратеник благодарение на амнестијата а беше командант во арачиново.Главен на УЧК
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 18:47 ---
Видете овде
http://www.sandline.com/hotlinks/13MILI.html
Цели 5 страници имаат пишано за оваа криминалска агенција која работи за пари на пентагон.На кој било начин само да пари да стигнат мамата нивна ама во арачиново ги себавме. ХЕХЕХЕХ ама ми е мило на душа :sneaky:

Така некако зоки.Еве ви и други докази.
The two leading firms, MPRI and DynCorp, currently have operations in Bosnia, Macedonia, Croatia.

Значи две агенции биле

The Dutch report confirms the link, however, and quotes the German reporter who filed the original story. Apparently one of the MPRI men had been captured by the Macedonians. He panicked, and, waving his US passport, shouted “diplomatic immunity!” Through heavy US intercession, the man was freed and evacuated together with his comrades and the NLA fighters. European sources identified this particular individual as having been active in training Bosnian fighters in the 1990’s.
Имаме и фатено таков тип

The US sponsored "evacuation" from Aracinavo had enabled the NLA terrorists --together with their American military advisers and foreign mercenaries-- "to open up a new front" around the village of Radusa, 40 kilometers northwest of Skopje
Доволно е

Нема баш ознака со ЛАВ. може да е ПЕП

Се гледа дека униформата е од ЕБИ Лавови (доле лево мислам само кај нив пишува Полиција), и човекот да сликата го имам на социјалните мрежи, припадник на ЕБИ Лавови беше.

Semper Fi најискрено те прашувам колку години имаш?

Ти или не читаш добро или не разбираш добро или скокаш редови па и постови!

Што зборам јас цело време дека имало платеници од повеќе држави кои можеби биле поранешни припадници на некои специјални единици, никој не знае да ти каже точно од која единица тие некогаш потекнувале пошо никој од тие инструктори на УЧК не бил во официјална униформа на единицата во која служел предходно - значи ова ти се однесува за да ти докажам дека не знаеме од кај потекнуваат т.с од која единица предходно, како реплика на тебе дека убиле 4 припадници на Зелени баретки.
Еве ти тука доказ за тоа дека имало такви типци во арачиново.И таа агенција се вика МПРИ мислам дека ова ти е доволно за да престанеш да зборуваш.Самите тие си кажуваат дека ги евакуирале.
МПРИ или MPRI (Military Professional Resources Inc.) ти е приватна воена компанија основана од поранешни воени офицери од САД како и од целиот свет.Припадниците на MPRI немаат блага веза со Зелени баретки како специјала единица, освен тоа што можеби биле поранешни припадници на Зелените баретки.

Заклучок: Припадниците на MPRI се платенци а не активни припадници на било која специјална единица на некоја држава особено не на САД (ако малку се разбираш од меѓународна воено борбена организација, ќе знаеш зашто велам особено не САД).

MPRI и DynCorp немаат блага веза со активна војска на било која држава, тие ти се едноставно приватни воени компании кои за пари би војувале за било која држава и за било која цел!
Samedin Xhezairi, also known as Commander Hoxha, joined the Kosovo Liberation Army when armed conflict in Kosovo began, fighting in three operation zones. He was a fighter in Chechnya, trained in Afghanistan and acted as the commander of the Mujahideen 112th Brigade operating in the summer of 2001 in the region of Tetovo [Macedonia]. In August of the same year 80 members of the 3/502 battalion of U.S. paratroopers evacuated him from Aracinovo [Macedonia], together with his Albanian extremists and 17 instructors of the U.S. private military company MPRI which was training the Albanian paramilitary formations.
Е сега како што разбравме од текстот кој ти го постираше е дека од страна на САД од Арачиново биле извлечени 17 инструктори од MPRI и Албански екстремисти, а не листа на 30 припаднци на Зелените баретки и Француски легионери како што тврдеше предходно баш ТИ!
4 убиени плус 4 овие горе што вика дека биле и ранети.Ти изгледа не знаеш што значи блек опс и тие така биле.екс специјалци ама после преку американската агенција стануваат платеници.

Ја не знам што значи блек опс па затоа ти овде на сите ќе ни објасниш така како воен експерт во формација.позз од мене

E сега и ти убаво не гледаш земи си диоптер со поголем број убаво во неколку поста напишав екс специјалци.Кои после завршената кариера одат во мпри.А за тоа дека волците убиле 4 екс зелени беретки припадници на мпри знам од типци кои ги чистеле нив.А на тебе да ти објаснувам сега и за блек опс не планирам пошо гледам дека убаво не читаш, не скокаш редови туку цели постови и чабе е на тебе да ти објаснувам кога не веруваш во вакви работи.Прашај некој од волците кој учествувал во битката за арачиново нека малку те поучи после ќе правиме муабет важи ?

E сега и ти убаво не гледаш земи си диоптер со поголем број убаво во неколку поста напишав екс специјалци.Кои после завршената кариера одат во мпри.А за тоа дека волците убиле 4 екс зелени беретки припадници на мпри знам од типци кои ги чистеле нив.А на тебе да ти објаснувам сега и за блек опс не планирам пошо гледам дека убаво не читаш, не скокаш редови туку цели постови и чабе е на тебе да ти објаснувам кога не веруваш во вакви работи.Прашај некој од волците кој учествувал во битката за арачиново нека малку те поучи после ќе правиме муабет важи ?

„ "Semper Fi,“

Батка не се љути ама на пензиониран платеник не можеш да му го знаеш весот!Под услов да не е уапсен па да каже самиот.
Може по тактиката да се насети .
Сепак некој спец единици имаат свој начин ( тактика , стратегија на делување).
што велат експертите ова е со потпис на Спецназ пр ( ако е задавен со жица за давење:).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom