Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ne znam zoso ama jas BAyern ne bi go igral deneska.Hofenhaim se zeznato ekipice.
mesto niv bi gi dodal PSV poso nemaat pobeda tri kola,go izedoa sramno i vo kupot i deneska im e sansa da se vadat kako znaat i umeat.
Liberec isto taka e kec i Legia.

Штознам, после убедливата победа што Дортмунд ја оствари вчера а и фактот дека нивното меѓусебно соочување е за 2 недели, не би рекол дека Баерн ќе си дозволи кикс протиф Хофенхајм :)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.867
Поени од реакции
67.417
Знам друже :) Јас со спортска сум од 14-та година. Тие периоди кога мислеш дека немаш среќа влијаат многу негативно врз коцкарската психа. Стануваш понервозен, понетрпелв, понемарлив и тоа е баш местото кај шо сакат кладилниците да бидеш. Тогаш си најранлив и најлесно си ги даваш парите. Тие периоди мораш да ги истрпиш да се адаптираш и да промениш нешто за да излезеш од тој круг.
Пример за мене лично во периодот од јануар до април негде ( значи 4 месеца ) бев во толку лоша серија шо у рок од тие 4 месеци фатив дали 2-3 тикета. Значи се шо ставав се промашував. Константно менев начин на игра дали 3 коеф , дали 2 коеф , дали на 30 ден уплата со добивка 9000 итн. Никако не биваше. Шо е најтрагично секогаш пагав заради една и тоа нерешено на баскет, за пола поен на тип вкупно поени , со примање гол у 96 мин , ја играм 1x ,а она завршува 1:2 , тенис да не зборам колку пати само ме поебаа смешни одлуки и игри на одредени тенисери итн итн .. Никако не биваше.
Решив да почнам да играм сингл. Чекав грешки на кладилници во коеф. Пример летото играа Галатасарај - Порто пријателска , тука во Штип им даваа на Галата да даде гол 1.50 коеф. Поклон коеф за пријателска. Ја ставив сингл на 2000 , Галата даде гол од пенал. Профит 1000.
Добро е. После тоа чекаш следен таков поклон. И полека градиш банкрол. На тој начин во последните 4 месеца имам фатено околу 80 тикети и десетина пати во живо.
Имам математика кој ми вели , секоја недела да бидам барем 2500 ден во профит ( не фатени значи чиста пара после сите уплати), 4 недели * 2500 = 10.000 ден шо засега ми е основната цел. Значи не брзам, многу често играм против фаворити и тоа игри од типот underdog дава гол или азиски +1,5 коеф против фаворитот итн. Целта ми е да фатам минимум 2500 ден неделно и затоа не форсирам. У текот на цела недела има најмалку 20 типа кои лесно можеш да ги предвидеш.
И се е до коеф, ако коеф има вредност за да го одиграш ( треба да процениш според ТВОИ статистики , интуиција и искуство), тогаш го играш. Ако не го скокаш.

Зависи колкав ти е банкролот , така и се поставуваш на играње. Ако имаш 1000 евра за коцкање тогаш можеш да играш порелаксирано , пошто и да загубиш пари , не е толку страшно , оти имаш уште од банкролот и можеш да ги вратиш тие пари покасно.
Ама ако имаш 1000 ден ,малку е потешко , пошто се осеќа притисок при изборот на типот и утакмицата и тој притисок делува негативно и ти пречи. Е тука е клучниот дел од коцкањето. Изборот на утакмица и тип.
Лично мислам дека среќата нема влијание тука бидејчи ти си тој кој го избира типот и натпреварот, не ти го даваат готов и да се надеваш дека ќе ти се посреќи. Значи содруги зборови сам си ја креираш среќата. Никој друг нема влијание натоа што ти ставаш на тикетот.
Затоа релаксирано, со доза претпазливост, ладна глава , објективност и трпеливост би требало да ти тргне во коцкањето.

Се сложувам со скоро се, освен во делот со среќата...
Потребна е и те како, и самиот погоре си напишал, паѓање ради 0.5 поени, промашување пенали на екипа која чекаш да даде гол, промашување зицери...
Јас тоа го сврстувам во имање/немање спортска среќа.

Значи, ти можеш да предвидиш се, да анализираш утакмица на пример на 2 екипи кои постигнуваат мал број на голови.
Ми се случи на екипи кои едвај даваат по еден гол, судија да им свири 3 пенала у прво полувреме.
0-2 гола играна утакмица.

Така да, сакале ние да признаеме или не, спортската среќа е важен сегмент во коцкањето, иако не е примарен двигател.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
Се сложувам со скоро се, освен во делот со среќата...
Потребна е и те како, и самиот погоре си напишал, паѓање ради 0.5 поени, промашување пенали на екипа која чекаш да даде гол, промашување зицери...
Јас тоа го сврстувам во имање/немање спортска среќа.

Значи, ти можеш да предвидиш се, да анализираш утакмица на пример на 2 екипи кои постигнуваат мал број на голови.
Ми се случи на екипи кои едвај даваат по еден гол, судија да им свири 3 пенала у прво полувреме.
0-2 гола играна утакмица.

Така да, сакале ние да признаеме или не, спортската среќа е важен сегмент во коцкањето, иако не е примарен двигател.
И шо тоа случајни биле пеналите? Не те посакала среќата? Све се тоа местенки !!! Вчера глеаше Барса? Како бе може со Леванте на пример на домашен терен(7-0) да се толку мотивирани а вчера у градско дерби да се толку незаинтересирани за портивничиот гол? Као го објаснуваш ти тоа?

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
Последно коло Шведска 2 ... if you know what I mean :)
Orebro 2 za vlez vo prva liga...Od prvite 3 koi se borat jas mislam deka Sundsval ne sakaat da vlezat prva liga..Inace ke ja dobijea megusebnata so Assiriska, so koja do togas imaa perfekten 3 za 3 i koja me cinese mnogu pari (na vlog)..Taka da deneska od niv..Orebro 2,Lanskrona- Sundsval 1 (1x)..Landskrona se bori za opstanok...I isto Falkenberg 1...Dubl Falkenberg i Orebro okolu 2 ti e kvota...!

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
Orebro 2 za vlez vo prva liga...Od prvite 3 koi se borat jas mislam deka Sundsval ne sakaat da vlezat prva liga..Inace ke ja dobijea megusebnata so Assiriska, so koja do togas imaa perfekten 3 za 3 i koja me cinese mnogu pari (na vlog)..Taka da deneska od niv..Orebro 2,Lanskrona- Sundsval 1 (1x)..Landskrona se bori za opstanok...I isto Falkenberg 1...Dubl Falkenberg i Orebro okolu 2 ti e kvota...!
Фалкенберг можно е да тепа пошо игра дома пред публика ќе нема избор, а Оребро и Сундсваш тешко. Баш дека е последно коло ќе има многу големи влогови и можни се местенки.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
И шо тоа случајни биле пеналите? Не те посакала среќата? Све се тоа местенки !!! Вчера глеаше Барса? Како бе може со Леванте на пример на домашен терен(7-0) да се толку мотивирани а вчера у градско дерби да се толку незаинтересирани за портивничиот гол? Као го објаснуваш ти тоа?
Ете 1:0 победиле и одма се незаинтересирани. Демек не може некоја екипа да постави добра одбрана против Барселона? Мора Барса секоја утакмица 5 гола да даваат, за да докажат дека не е местена утакмица?

Денеска Баерн 5+ ќе ја ставам. Овие Хофенхајм имаат стварно мизернa одбрана, ама играат доста офанзивно, така да сигурно можат да дадат гол/два.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
Арсенал С. 1Х
Дортмунд ГГ
Падерборн 1Х
Шахтиор Т2 <3.5 . Мислам дека пред клучниот дуел со Леверкузен нема многу многу да запнуваат.

:свиркам:
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 12:56 ---
Исплатливо е Каљу, Нарва и Флора да се пробаат 2-1, 2-1 и 1-2.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.821
Поени од реакции
115.878
Ја ги пукам на 110 уплата Јапан 2 лига ГГ3+ 9/11, па ако пукне нека пукне.

Член од
25 март 2012
Мислења
508
Поени од реакции
130
Man Utd 2 ili Kobenhavn gg3+!(se dvoumam pomegu dvete)
Hamburger gg3+!
Qpr 1!
Selcuk University H2!
Uplata 300den

Sent from my HTC One using Tapatalk

Vandal

CURVA NORD
Член од
12 август 2012
Мислења
1.051
Поени од реакции
1.095
Арсенал со цел состав ќе игра?

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Gjor Eto-Thuringer ракомет жени Т1 33,5+@1.85 по секоја логика треба да им дадат повеќе од 33. Главни фаворитки се за европска титула, односно да ја одбранат титулата од лани, во гости им дале 33 претходното коло, па дома уште полесно треба да е. Или да победат со повеќе од 10 разлика, исто ми изглеа добар тип.

Ѓоковиќ-Федерер 2-0@1,75
Maл е коефициентот, ама ова би требало да е победа во 2 сета за Ноле.

Надал-Ферер на едно 20, 5 - , a на друго 2:0 случајно да не дојде до некој тај брејк Ферер.

Сити-Норич 1-1&3+@2,35
Слабо игра во гости, ама дома е доста солиден, плус изгубија дерби минатото коло, мора да се враќаат.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Vojvodina 1
Dinamo Z. 2
Real M. 2

Olimpija GG3+
Kasimpasa 2
Lyon 1