Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Си разгледував нешто на amazon.com и гледам може да си внесеш МК адреса, првпат го гледам ова. Има ли некој порачувано нешто и дали се плаќа царина ?

Ова може веќе со години, ти стасува царина доколку производот е над 45$, но нема врска мене еднаш ми царинеа производ кој што беше 15$ а ми земаа 108 денари. За мали нарачки до кај 50тина долари ти е добро, но ако нарачуваш големи работи над 100$ или повеќе пази, бидејќи можно е да ти царинат и да платиш огромна пара.

Ова може веќе со години, ти стасува царина доколку производот е над 45$, но нема врска мене еднаш ми царинеа производ кој што беше 15$ а ми земаа 108 денари. За мали нарачки до кај 50тина долари ти е добро, но ако нарачуваш големи работи над 100$ или повеќе пази, бидејќи можно е да ти царинат и да платиш огромна пара.
А за колку време стигнуваат ?

Ај ако може помош кој е поупатен!!!!! ИТНО Е! Имам запленета пратка на царина ама во ДХЛ што е најтрагичното. АМА пратката е платена со амазон гифт картичка, каков доказ за трансакцијата можам да им дадам, кога тоа не е сметка во банка нели , електронска сметка е и немам таков доказ, дали е доволно само од амазон акаунтот да ја испринтам цената или ке ме замараат. Иначе на пратката си е пишана мала цена од 25 долари ама не им се верува дека е толку па прават проблеми.

Уште едно важно прашање-АКО РЕШАМ ДА ЈА ВРАТАМ ПРАТКАТА ДАЛИ ТОГАШ НЕМА ДА ТРЕБА ДА СЕ ЦАРИНИ, и дали ќе треба да платам нешто освен за шипинг???????

Ме интересира за продажба на предмети, кој сервис ќе биде подобар, се мислам помеѓу Амазон и Ибеј, во однос на даноци, такси, пратки и други работи, или можеби ако има некој трет ? користам Виза интернет од Стопанска ако менува нешто

Ме интересира за продажба на предмети, кој сервис ќе биде подобар, се мислам помеѓу Амазон и Ибеј, во однос на даноци, такси, пратки и други работи, или можеби ако има некој трет ? користам Виза интернет од Стопанска ако менува нешто

Ибеј ти е најдобар и за продажба и за купување, на амазонот постојат огромни цени за достава исто има и огромни даноци. Ја мислам дека поарно ти е на Ибеј.

пошто не сум купувал од нет, дали ова е крајната цена со се достава, царниа ддв? до словенија
442.jpg432432.jpg

ок сега го видов тоа за проверување

amazonuk.jpg

за до словенија ставив адреса и после има некој додатни трошкови царина ддв нешто?

ок сега го видов тоа за проверување

Прегледај го приврзокот 74499

за до словенија ставив адреса и после има некој додатни трошкови царина ддв нешто?
Може поштарина само при подигање пратка ама не е тоа некоја голема сума. А ако оди преку дхл на врата ќе го донесат.

Лоша работа ако си онадил преку DHL 200 евра ке ти испадне :)

Може поштарина само при подигање пратка ама не е тоа некоја голема сума. А ако оди преку дхл на врата ќе го донесат.

не дхл, стандардно, пошто имаше да ставам адреса него носат така до врата? и колку е поштарина точно ако знаеш

не дхл, стандардно, пошто имаше да ставам адреса него носат така до врата? и колку е поштарина точно ако знаеш
зависи од тежината ама симболична цена е во секој случај, не би те фатило повеќе од 200 ден негде иако е Словенија.

Чекај застанете, преку Амазон само со ПејПал се плаќа или јас нешто грешно имам сватено ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom