MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Let3,Господ Саваот, Бог Израилев, вели: еве, Јас ќе го посетам Амона, кој живее во Ноф, Фараонот и Египет, боговите негови и царевите негови, Фараонот и оние што се надеваат во него,
Еремија 46: 25
Одговорот Мики ти е во твоето свето писмо, запишано е дека има многу богови но дека баш вашиот е најголем и најсилен (што е и разбирливо, секоја религија својот бог го фали) но писмото на многу места укажува дека постојат богови ете во горнииот циат живи богови, по име споменати богови. Ова не ти давам јас од други книги, од други вери - од твојата Мики, од книгата која побожно ја бакнуваш пред да ја отвориш. И ти за неа велиш дека не е верна? дека не ја кажува вистината?
за неверните и за протестантите, заеднички се многу особини, а во случајот со Твоиве постотови, особината се нарекува „телесно мудрување„, коие не дава одговор на поставеното прашање.
Пренасочувањето на проблемот од Тебе кон мене, во стилот „..види си сам, така пишува во Библијата...„, не значо дека си ме фатил во незнање од проста причина: токму Писмото го дава одговорот на моето прашање за тоа кои се тие наведени, а неименувани богови, кои ги наведов на неколку места од Писмото.
Да не должам: тие наведени богови, во кои сам Бог забранување поклонување и служење, се самите демони, кои стојат зад сите богови-идоли, изразени или во митолошко-религиозни ликови или во ликови извајани во камен, метал или друг материјал. Значи, поклокувањето на тие измислени богови-идоли, зад кои стојат ѓаволите, е причината зашто Бог ни‘ забранува други богови, освен Него, а не затоа што живиот Бог бил љубоморен и „треторарзеден„ во однос на другите богови...
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 15:45 ---
Нит‘ Јупитер нит‘ Зевс имаат свои поклоници во нашево време. Тоа што во некои минати времиња, цели опшетства биле уредени според нивните религии и богови, кои денес постојат само низ литература, покажува дека со тие богови, нешто се случило па затоа денес ги нема, исто како што немаат свои поклоници.Е ај сега најди му НЗС? Зошто тогаш прашањето колку, кога не го земаш за релевантен бројот на верници.