Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.

Mногу одбивен човек ми е, незнам зашто.. Зампарини е срцка у споредба со него. :icon_mrgr:
--- надополнето: 29 октомври 2013 во 20:04 ---
бај д веј, Алегри стаен на продажба на и-беј, почетна цена 1 евро. :pos::pos::pos:[/quote]

Немој јас да почнам да пишувам за него, само живците ќе си ги искинам:D

Ретардиран е овој до немај каде, и амеба е преблаг збор за неговиот мозок.
Него @Mondonico, зошто така зборуваш за Страмачиони? Далеку е он од аматер, веруј ми. Тоа што водењето на тим како Интер беше преголем залак за почетокот на неговата професионална тренерска кариера е сосем друг муабет, али човекот јас мислам дека ќе го биде во иднина. Зошто? Затоа што прво и основно доста е паметен, имаше ситуации лани каде по потреба го ставаше Ранокија како напаѓач (хинт: реваншот против Тотенхем) и ред други добри ствари, да не ги спомнувам сите сега. Втора работа не е ограничен тренер, како Раниери, да фура една формација и да оди со главата во ѕид. Трета работа, премногу е млад, он во Интер беше помлад од пола играчи, а ретко кој на негови години успеал да води голем тим, Боаш е редок пример за тоа, на друг не ми текнува во моментов. Рано е да се збори за него, неговото време допрва доаѓа, инаку и јас сум со сличен став ко оној на Џонтра, прво треба да води некој помал тим, ко Болоња на пример, па потоа да оди во поголем.

Јасно е дека лани имаше и доста грешки, никој не го оспорува тоа, но со таков фонд на играчи, со Бранка шеширот во тим кој си го ладеше цела сезона и еден ебан трансфер не напраи освен Томазо факинг Роки, добро е и така што ја истера сезоната. Упс, Роки на позајмица беше се извинувам.

Верувај да ги слушаше патетичните изјави кој ги даваше после секој натпревар минатата сезона и ти ќе го мислеше истото. Ти велиш дека не е ограничен тренер затоа што користи повеќе формации, јас пак ќе ти кажам дека тој не успеа да развие ниедна формација од едноставна причина што нема своја. Секој тренер на овој или на оној начин има еден утврден начин на игра. Тој почна со препишување и видовме до кај стигна. Нема свое јас во фудбалот кое се гледа преку играта на тимот. Неговиот тим лани немаше игра со која излегува на теренот. Па тимови од долниот дел на табелата како Каљари, Катанија, Сампдорија и слични излегуваа/т со идеја на теренот што и како да играат, само Страмачони не го правеше тоа со својот Интер. На почетокот се обиде со онаа која е доволна за опстанок, "остани назад, па нападни", му успеа до максимум против Јувентус и тоа беше тоа. После секој неуспех го фрлаше врз грбот на судиите и повредите. Врвот беше кога Аталанта му ја обрна од 3-1 3-4 во сред Милано и тој го обвинуваше судијата за непостоечкиот пенал кој го свирнал за Аталанта да намали на 3-2 :facepalm:. А после како неговиот тим го клекнаа на колена со уште два гола, како Аталанта да се преобрнала во Интер, не коментираше ништо. Не може да стане тренер од таков кој не знае да прифати кривица и не знае да сноси одговорност.

Еве гледај го Мацари, некни Интер победува тој изнервиран до даска и незадоволен од играта во одбрана и концентрацијата. Ова е тренер.

Ја пак за Лотито, изретардиран е човекот изгледа, сеа случајно на СС Лацио Балкан читам една изјава негова, цитирам: ``Рома победува со помош на магија, Палота ангажирал 5 магионичари кои им помагаат да стигнат до победите``. Завршен цитат. :tapp:
1385784_676900309001108_1932603205_n.jpg
Не се 5 туку 11 се и на нас ни помогнаа во неделата го запоседноа телото на Настасиќ и Харт.

Инаку на сликава ептен ме потсеќа на:
Arrested-development_(8).jpg

ццц чест пенал за аталанта не свирнаа овој роландо баскет игра у 16

Овја Ковачич не знае кај тера жими све,сто паса даде назад на своја половина:facepalm:.Самуел генерално добар,ама џабе му е све ко голот падна на негова грешка.

Одличен беше натпреварот во првото полувреме, но во второто опадна темпото и се виде дека и двата тима се задоволија на некој начин со нерешениот резултат. Мое видување е дека подобра беше Аталанта во првото полувреме, создадоа повеќе шанси, но направија голема грешка при примениот гол.

Денис си ја продолжува серијата :icon_mrgr:

Без навреда, ама да не им е Мацари, сега ќе се дружеа со Ливорно, Сампдорија, Торино...

Овја Ковачич не знае кај тера жими све,сто паса даде назад на своја половина:facepalm:.Самуел генерално добар,ама џабе му е све ко голот падна на негова грешка.

Што да направи Ковачич кога по двајца-тројца нон стоп има околу него и Паласио беше невидлив цело време..каде да даде топка кога нема соиграчи напред и никој не се уфрлуваше освен бековите Нагатомо и Џонатан...едноставно е..фудбалот е тимска игра неможи човекот да фати сите да ги издрибла

Што да направи Ковачич кога по двајца-тројца нон стоп има околу него и Паласио беше невидлив цело време..каде да даде топка кога нема соиграчи напред и никој не се уфрлуваше освен бековите Нагатомо и Џонатан...едноставно е..фудбалот е тимска игра неможи човекот да фати сите да ги издрибла
Јасно јасно не е само тој крив,ама ете ептен ми падна у очи неговата лоша игра.Инаку да никој не се отвараше,Онај Џонатан имаше влезено у филм дека е Роналдо со дриблинзите,Нагатомо како што рече ти невидлив.А ми делуваше дека малку да стегневте лесно ќе ја добиевте утакмицава.

Без навреда, ама да не им е Мацари, сега ќе се дружеа со Ливорно, Сампдорија, Торино...

Натчовечки е напорот што го прави Мацари со таквите играчи на Интер. Не за џабе го ангажираа него, тој можеби е единствениот способен да се нафати и да води таков ростер составен од просечни играчи.

Јасно јасно не е само тој крив,ама ете ептен ми падна у очи неговата лоша игра.Инаку да никој не се отвараше,Онај Џонатан имаше влезено у филм дека е Роналдо со дриблинзите,Нагатомо како што рече ти невидлив.А ми делуваше дека малку да стегневте лесно ќе ја добиевте утакмицава.

толку му беше силата на Алварез,Гуарин и Ковачич кои ја држеа цела игра на Интер и трчаа напред-назад цел натпревар и затоа неможеа да стегнат но ете Икарди и Паласио имаа шанси но не ги искористија
--- надополнето: 29 октомври 2013 во 22:59 ---
Натчовечки е напорот што го прави Мацари со таквите играчи на Интер. Не за џабе го ангажираа него, тој можеби е единствениот способен да се нафати и да води таков ростер составен од просечни играчи.

И што е најтрагично немавме среќа во три натпревари каде требаше да си заминиме со полн плен и ќе бевме втори на табелата..Торино и Каљари како магариња се спасија да му ебам никаквите

толку му беше силата на Алварез,Гуарин и Ковачич кои ја држеа цела игра на Интер и трчаа напред-назад цел натпревар и затоа неможеа да стегнат но ете Икарди и Паласио имаа шанси но не ги искористија
--- надополнето: 29 октомври 2013 во 22:59 ---

И што е најтрагично немавме среќа во три натпревари каде требаше да си заминиме со полн плен и ќе бевме втори на табелата..Торино и Каљари како магариња се спасија да му ебам никаквите

каква срека со рака играше роландо у 16 пенал за аталана ке победаеа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom