Ретардиран е овој до немај каде, и амеба е преблаг збор за неговиот мозок.
Него @Mondonico, зошто така зборуваш за Страмачиони? Далеку е он од аматер, веруј ми. Тоа што водењето на тим како Интер беше преголем залак за почетокот на неговата професионална тренерска кариера е сосем друг муабет, али човекот јас мислам дека ќе го биде во иднина. Зошто? Затоа што прво и основно доста е паметен, имаше ситуации лани каде по потреба го ставаше Ранокија како напаѓач (хинт: реваншот против Тотенхем) и ред други добри ствари, да не ги спомнувам сите сега. Втора работа не е ограничен тренер, како Раниери, да фура една формација и да оди со главата во ѕид. Трета работа, премногу е млад, он во Интер беше помлад од пола играчи, а ретко кој на негови години успеал да води голем тим, Боаш е редок пример за тоа, на друг не ми текнува во моментов. Рано е да се збори за него, неговото време допрва доаѓа, инаку и јас сум со сличен став ко оној на Џонтра, прво треба да води некој помал тим, ко Болоња на пример, па потоа да оди во поголем.
Јасно е дека лани имаше и доста грешки, никој не го оспорува тоа, но со таков фонд на играчи, со Бранка шеширот во тим кој си го ладеше цела сезона и еден ебан трансфер не напраи освен Томазо факинг Роки, добро е и така што ја истера сезоната. Упс, Роки на позајмица беше се извинувам.