Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.347
- Локација
- Струмица
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
Не дека сум некој верник од овие новокомпонираниве кои на сите страни го дрват дека се верници, одат на црква, ова она, па имат и некојси духовен отец на кого му се исповедаат (?! луда работа м.з.), туку сум си онака верник... кога ЈАС сакам одам во црква си палам свеќа и фала пријатно...
Е, сега им забраниле на поповите Фејсбук... па што?
Свештеник бе, луѓе, јас разбирам дека е човек сосем различен од оние ајдуци кои шетаат наоколу во најскапите возила, живеат луксузно, сосема спротивно на она што го проповедаат. Што беше тоа завет на сиромаштија???
И такви продаваат вера. Не - фала!
Кога ќе им забранат СЕ, кога ќе се посветат исклучиво на верата, тогаш да правиме муабет за оправданоста на некаква забрана. Вака е некако смешно.
Е, сега им забраниле на поповите Фејсбук... па што?
Свештеник бе, луѓе, јас разбирам дека е човек сосем различен од оние ајдуци кои шетаат наоколу во најскапите возила, живеат луксузно, сосема спротивно на она што го проповедаат. Што беше тоа завет на сиромаштија???
И такви продаваат вера. Не - фала!
Кога ќе им забранат СЕ, кога ќе се посветат исклучиво на верата, тогаш да правиме муабет за оправданоста на некаква забрана. Вака е некако смешно.