Вицеви без наслов 2 дел

Во Македонија се спровела една анкета, колку леубеници може да носи еден просечен Македонец. Се дошло до заклучок дека еден Македонец може да носи четири лубеници, две под мишка и две во рацете. Утредента во еден Грчки весник како реплика на тоа напишале дека еден грк може да носи пет лубеници. Четири во рацете и една на пенисот. Следниот ден, Македоците за инает напишале дека еден просечен Македонец може да носи девет лубеници, четири во рацете и еден грк со 5 лубеници на пенисот.

Оди Бабата на Црвенкапа цела расплакана и трудна кај волкот,
Волку,волку грешно си слушнал требало да ме изедеш!

Во авион на сред лет пилотот и се обраќа на патниците: - Дами и господа, еден од нашите мотори откажа, меѓутоа не грижете се, имаме уште три мотори, едноставно летот ќе трае еден час повеќе. После половина саат повторно обраќање: - Уште еден мотор откажа, летот ќе трае два часа подолго... можеме да летаме и со два мотора. Еден час подоцна, повторно пилотот: - За жал уште еден мотор откажа, ќе доцниме три часа... не грижете се, се уште имаме еден мотор. На ова една плавуша се обраќа на човекот до неа: - Ако изгубиме уште еден мотор, останавме цел ден во воздух!

:pos: :pos: :pos:

Лавот ги собрал сите животни:
- Ништо не бива од вас!
- Само верверичката и мечката постигнаа нешто во животот, како емотиконки на skype...

Малиот Трпе ја прашува мајка си.
- Мамо, на тато му помина проливот?
- Каков пролив, нема татко ти пролив.
- Е како нема, вчера вечер те чув кога му кажа на тато: "Кога ќе ти се стврдне тоа гомно веќе"!

Си седи една жена дома и некој чука на вратата.
Отвара, а пред неа - маж со кофа лajна,
Мажот влегува, ја истура на тепихот, се насмевнува и и намигнува...
- Што правиш бе?
- Јас сум продавач на правосмукалки Кирби.
Ако со оваа правосмукалка за 10 минути не ви го исчистам тепихот како нов, ќе ги изедам лaјната.
- Нешто - кечап, мајонез сакаш ли?
- Зошто?
- Немаме струја...

Трпе му вели на синот:
- Сине ако на екстреното тестирање добиеш 5 те частам скара, а ако 1 заборави дека сум ти татко.
Синот:
- Добро, тато.
Следниот ден Трпе го прашува синот:
- Колку извади на естреното тестирање?
Синот:
- Кој си ти бе?

Влегуваат тројца наркомани во такси.
Таксистот забележал дека ептен се заминати и само ја запалил колата и по нецела минута работење во место ја изгаснал и им вели:
Ајде дечки стигнавме, ке ве кошта 500 денари.
Првиот му се заблагодарил и излегол од таксито, вториот му платил 500 денари и и тој излегол, а третиот му манал заушка и му се развикал:
Па кај возиш бе толку брзо пичкати матер, сакаш сите да загиниме.

Залитала се Верка трчичката фоф станицата.
- Помагете ми пред малку ме силува еден глупак!
- Глупак?
- Да, јас морах да му кажувам шо да работи!
Блажо добил казнена пријава од УЈП за неплаќање на данок. Решил да оди до УЈП за да се моли да му ја намалат казната, но пред тоа сакал да се консултира со својот сметководител, т.е да му даде совет.
- Облечи го твоето најстаро одело, така ќе се уверат дека немаш пари и може да ти ја намалат казната, рекол сметководителот.
За секој случај отишол до неговиот адвокат за да го слушне советот и од него.
- Облечи го твоето најскапо одело. Така ќе им покажеш дека ти ги респектираш па може да ти ја намалат казната, рекол адвокатот.
Блажо тотално збунет решил да го праша попот за совет.
- Ќе ти раскажам синко една приказна. За време на една свадба невестата ја прашала мајката како да се облечи за првата брачна ноќ. Мајката ја посоветувала да се облечи во долгите пижами со долги ракави. Невестата ја прашала за совет и нејзината сестра, таа и предлижила да се облече многу секси, т.е. да спие на гаќи.
- Но попе, каква врска има ова со мене?
- Ист е и твојот случај, сине мој. Што и да облечеш, и вака и така ќе те е*ат.

Сообраќаец застанува плавуша и и бара возачка дозвола, а она :
- А што ви е тоа
- Па тоа ви е една пластика на која има ваше име и презиме и слика
- Дали ова е тоа?
- Да тоа е возачката
Ве молам дајте ми и сообраќајна дозвола
- А што е па сега тоа?
- Тоа ви е книшка на која има податоци за возилото
- Дали е ова тоа?
- Да тоа е сообраќајната дозвола.
По неколку секунди преку токи-воки колегата го прашува полицаецот кој ја застанал плавушата:
- Ти ли застана една плавуша сега што не знаеше што е возачка?
- Да, а зашто?
- Побрзо соблакај се и не прашувај зашто.
Полицаецов се соблекол и на тоа плавушата:
- Што? Повторно ли алкотест?

Се вози плавуша во автобус, влегува контролор ги прегледува картите, слободните и и вика:

- Слободна?

- Не, имам веќе дечко.

:pos:

Како би звучеле македонските народни песни преведени на англиски:
-„Се запали пиле Трено одајчето“
The small room is on fire chicken Treno;
-„Фато мори душманке“
Fato you bitch...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom