Кајгана миленичиња

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Вчера ми дојде едно маче, појма немам од каде, веројатно од комшииве негде. Не е улично бидејќи е прилично дебелко и питомо, премногу сака да се гали, цело време иде по мене, дома ми влегува човече а не не ни знае. :icon_mrgr: Се надевам ќе се врати кај своите, направив сега неколку слики да го видите, ептен у убаво. :D Меко е како плишана играчка. :D

И то :icon_mrgr:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ова црниве мачки нели се малер? Три камчиња фрлаш на секое влегвење дома :D

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Ова црниве мачки нели се малер? Три камчиња фрлаш на секое влегвење дома :D
Ја тоа го знам како „три чекори назад кога црна мачка ќе ти пресече пут“ Ништо чудно што не стигам ништо по дома да завршам :P:D

L

Lu

Гостин
@Tomasino убав кутрак од кој родители е? :)
Таткото на Аба е Тајсон од Милошевски (сопственикот на Тајсон е Методија Зафировски и ја има една од најдобрите одгледувачници за Ротвајлери во Македонија - Вом Хаус Зафировски).
А мајката е Канџа (ќерка на Конан од Сани Хил, екс првак на Балканот, иначе Конан беше на Нико Рот :)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Таткото на Аба е Тајсон од Милошевски (сопственикот на Тајсон е Методија Зафировски и ја има една од најдобрите одгледувачници за Ротвајлери во Македонија - Вом Хаус Зафировски).
А мајката е Канџа (ќерка на Конан од Сани Хил, екс првак на Балканот, иначе Конан беше на Нико Рот :)
Фала колешке...;)
@Tomasino убав кутрак од кој родители е? :)
Не е лошо педигрето на Аба,доста солидно е,со мал хендикеп шо чкрипи од страна на бабата(од страна на мајката)....доста непознати кучиња...
Иначе во педигрето има доста добри ротвајлери(пред се од страна на таткото) шо освојувале многу награди во странство....како Benny overtaken by darkness,Gonzo Earl Antonius(екс светски првак)...Beni Elez Rott,Gil von haus Milsped итн...

Показател дека ако веќе ја разбираш расата(а треба да знаеш се),кога купуваш куче треба да обрниш внимание на сите аспекти....пред се кои се предците на кученцето...
Тогаш кога земав куче не бев запознаен многу со расата и купив на слепо да речам,едноставно бев решен да купам ротвајлер без да чекам да избирам понудени легла,кои кучиња се во педигрето на леглото итн........како и да е,за понуденото барем не преплатив..со оглед дека денес кај нас се нуди се и сешто...
Иако и вака сум задоволен,доста солидна излезе Аба,дури и повеќе од шо очекував,иако не е некој изложбен квалитет,а и не ми треба за по изложби,ќе ја однесам само за да ја оценат пред парење...
..
update...нешто понови слики...

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1398495_10201228948900609_600295351_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1402097_10201228950060638_1587590034_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1397302_10201228952740705_1704469774_o.jpg

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
@Tomasino убава кучка,стварно.Ми се свиѓа тоа што има убава глава,има мажјаци со полоша глава од нејзината.
Добра е,висока,крупна,ушите правилно паѓаат на главата(има многу ротвајлери со ваков проблем,па делуваа смешно),а главата би требало да и прошири уште малку,сеуште е млада,има неполни 16 месеци,кај ротвајлерите главите растат речиси до 3та година....
За женка е добра засега....
Само уште да не беше толку жустра,хиперактивна е ептен....:D

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Ми се чини дека ја праќаше кај дресер,што бидна со тоа?
Заврши школото,добро помина дресурата,се изделка...
Сега како друго куче е...
Иако сеуште е хиперактивна,ќе се смири,уште е млада,сака да игра...

P

parvati

Гостин
photo0389.jpg
Риал нејм: Чаки​
Надимци: Чакорако,Чацигрл_18,Чакистанка​
Години: oколу петстотини : ) Глоријан за антена фајв​
Куде мене е комај едну годину под кирију, Чаки број пет ни е у низу, сфак ноф е поненормалан и полуд​
Пие сфе живо и диво, еде само просо сончоглед и понекад СФЕ : ) И иде ск панини самолепливи сликичиња...​
И ск една плус осамнаефче слика​
photo0362.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom