ATP тенис - општа дискусија

Член од
22 април 2005
Мислења
1.339
Поени од реакции
505
Mu tekna izgleda na bugarcevo deka nisto ne pravi ako se glupira i se zanesuva tamu so sharapova, a na teniskite tereni djabe mu propagja talentot. Valjda koceno svrza 2 i 2 i ke pocne da igra ko sto treba.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.936
Поени од реакции
116.409
Не, туку го начека Ферер во најужасна форма во последниве неколку години па затоа освои. Да е Ферер во нормална форма пак ќе го праевме муабетот дека Гришо е само распад систем и неизбрусен талент. Додека не почне да игра во континуитет ќе го имам овој став за него.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Ке видим дали има развоj во Париз.
Инако од 2 недели насам работи со нов тренер - Roger Rasheed.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.936
Поени од реакции
116.409
Рашид на Цонга му беше тренер, а и на Монфилс ако не се лажам. Добар тренер е, останува да видиме како ќе му иде на Гришо во претстојниот период. Да не заборавиме дека Григор покрај тоа што е ментално слаб, он има и проблеми со кондицијата и често го фаќаат грчеви, да знаете дека и ова може да е клучен фактор за неговата кариера.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.339
Поени од реакции
505
Сега Гришо у Базел лаганица у 1 коло ке го изеде од Радек.:свиркам:
Normalno:)
--- надополнето: 21 октомври 2013 во 12:33 ---
Не, туку го начека Ферер во најужасна форма во последниве неколку години па затоа освои. Да е Ферер во нормална форма пак ќе го праевме муабетот дека Гришо е само распад систем и неизбрусен талент. Додека не почне да игра во континуитет ќе го имам овој став за него.
Tokmu taka, kontinuitetot e majkata, toa e najbitniot faktor vo tenisot. Zatoa moze tuka jas i ti se kogas ke se "prepukuvame" ni Del potro za mene ne e od sojot na Federer, Nadal i Djokovic, ke blesne cat pat ama go nema onoj kontinuitet ne barem na najgolemite turniri. Se ona drugoto(janovic, tomic, raonic, isner) majko moja ako ostanavme so vakvi teniseri da ni bide teniskata idnina.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.936
Поени од реакции
116.409
Normalno:)
--- надополнето: 21 октомври 2013 во 12:33 ---

Tokmu taka, kontinuitetot e majkata, toa e najbitniot faktor vo tenisot. Zatoa moze tuka jas i ti se kogas ke se "prepukuvame" ni Del potro za mene ne e od sojot na Federer, Nadal i Djokovic, ke blesne cat pat ama go nema onoj kontinuitet ne barem na najgolemite turniri. Se ona drugoto(janovic, tomic, raonic, isner) majko moja ako ostanavme so vakvi teniseri da ni bide teniskata idnina.
Јас не сум рекол дека е од сојот на најдобриве, ама е одма зад нив, значи класа над Бердих, Цонга и остали распади. Делпо има муда, не се плаши на никој, а останатите уште во соблекувална ги губат мечевите против тројцава. Само права штета е што Делпо не може да држи високо ниво на тенис на подолги патеки, таква му е градбата, едноставно телото не му дозволува повеќе. А Григор има предиспозиции за топ 5 тенисер, само за да дојдеш до таму треба работа, континуитет и јака психа.

L

Löwe

Гостин
Да не знае дали да се смее човек или да плаче. А пред 1 месец освои турнир.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.936
Поени од реакции
116.409
Жилчето 6-1 6-0 од Фаља :pos:
Најискрено, ваквите гомнари би ги казнил доживотно да не играат тенис. Пратете сеа во Париз дека иде минимум до 1/4 финале, нормално ако не налета на некој од првиве 4ца. За кој кур пријавуваат турнир ако не им се игра, јас стварно не разбирам... И Вавринка се глупираше денес, а гарант ќе стисне у Париз, затоа што тука да играш 1/4 финале и 1/2 финале не се исплати премногу, за разлика од Париз.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.339
Поени од реакции
505
Најискрено, ваквите гомнари би ги казнил доживотно да не играат тенис. Пратете сеа во Париз дека иде минимум до 1/4 финале, нормално ако не налета на некој од првиве 4ца. За кој кур пријавуваат турнир ако не им се игра, јас стварно не разбирам... И Вавринка се глупираше денес, а гарант ќе стисне у Париз, затоа што тука да играш 1/4 финале и 1/2 финале не се исплати премногу, за разлика од Париз.
Najverojatno zatoa sto moraat da igraat tamu odreden broj 500 i 1000 turniri bez da gi kazni atp pa kolku da im se broi, nego na sportska vakvi denovi se cekaat :)

Kajgana Shop

На врв Bottom