- Член од
- 2 јули 2010
- Мислења
- 4.625
- Поени од реакции
- 5.678
dobra e, sega kako kje ti se dopadne. Taa e onaka bas tragedija, jas bas i ne uzivav u nea dodeka ja citav.Дада, интересна е, мислам дека и Војвотката од Малфи е интересна, а?
dobra e, sega kako kje ti se dopadne. Taa e onaka bas tragedija, jas bas i ne uzivav u nea dodeka ja citav.Дада, интересна е, мислам дека и Војвотката од Малфи е интересна, а?
Јас и кажав за цела година 12.500А може ќе те примат и во државна квота па ќе плаќаш по 6150 денари семестар.
Здраво Ива , јас сум апсолвент на филолошки. Со твојот просек имаш големи шанси да те примат и да влезеш во државна квота каде што партиципацијата изнесува 200 евра на годишно ниво ( односно 100 евра по семестар)Имам неколку прашања во врска со факултетот. Како прво колку е лесно да бидеш примен? Јас сум одлична ученичка во гимназија единствено трета година ја поминав со многу добар успех. Дали има влијание тоа што во трета година имав 4 македонски и 3 германски иако во сите други години по сите јазици имам 5? Другото прашање ми беше колку чини школарината за цела година и за секој испит?
Ама кажи колку кејф ти се стори да го кажеш ова! .Здраво Ива , јас сум апсолвент на филолошки.
Завршив на катедрата за македонска книжевност ама ми предаваа сите освен Тофоска.Прашање од бруцош до постарите студенти(особено од катедрата по македонски јазик) или пак до оние кои веќе имаат завршено на овој факултет: Какво искуство имавте со професорите Људмил Спасов(Фонологија), Димитар Пандев(Општа лингвистика), Емилија Црвенковска(Старословенски јазик) и Станислава Тофоска(Правопис на стандарден македонски јазик)? Кој е построг, на што обрнуваат повеќе внимание, какви колоквиуми/испити даваат итн.?