Филолошки факултет - Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
- Име на јазик (небитно) и после тоа има 1, ц1, ц2 ...итн.

Кое е да го одберам ако сакам да го изучувам јазикот на почетно ниво ?

А1, А2, B1, B2, C1.........

Хмм, не е така.
Во листава каде што се изборни од цел факултет, пример ако сакам да изберам ...шпански јазик (небитно) дадени ми се:

Шпански јазик 1
Шпански јазик Ц 1
Шпански јазик Ц 2
Шпански јазик Ц 3
Шпански јазик Ц 4

Истово е за сите јазици.

Што мислите за Комуникација и реклама изборен ? Лесен е ..или ? :)

Годинава завршувам со средно и треба да се запишам на факултет.Се мислам помеѓу економски(бидејќи економско завршив/ќе завршам),дали може да ми кажете повеќе за филолошкиов факултет,позитивни/негативни страни,сакам да сум поупатен..фала однапред.

Хмм, не е така.
Во листава каде што се изборни од цел факултет, пример ако сакам да изберам ...шпански јазик (небитно) дадени ми се:

Шпански јазик 1
Шпански јазик Ц 1
Шпански јазик Ц 2
Шпански јазик Ц 3
Шпански јазик Ц 4

Истово е за сите јазици.

Јас мислев за друго прашуваш али нема врска, ти објаснија подолу.Сме се разбрале погрешно.

Годинава завршувам со средно и треба да се запишам на факултет.Се мислам помеѓу економски(бидејќи економско завршив/ќе завршам),дали може да ми кажете повеќе за филолошкиов факултет,позитивни/негативни страни,сакам да сум поупатен..фала однапред.

Позитивно е тоа што прва година е лесно потоа со секоја година се крева нивото на тежина ,прелесно ако ти идат јазиците , негативно е тоа што е дефинитивно најнеорганизараниот факултет во државава буквално

Предлог изборен предмет за ПИТ (1 семестар)? По можност некој лесен и кај што не се потребни пред знаења. Имав ИКТ Терминлогија, ама избришан ми е од листата, а како што дознав и на други колеги. Веројатно е исполнет бројот. Ени адер опшн? Само не јазик, затоа што веќе 4 од 5 предмети ми се јазици. Фала.:)

Ја земав првин Британска и Лексички, ама се предомислив, и место Лексички си земав Утопии и антиутопии. Иначе, книжевност ми е засега омилен предмет поради Кошка, многу јако предава, а целиот предмет ми е интересен, обожавам книжевност.

Guys, guys, добри предмети за пит англиски? Тие што ги избрав не беа активни...

Ја земав првин Британска и Лексички, ама се предомислив, и место Лексички си земав Утопии и антиутопии. Иначе, книжевност ми е засега омилен предмет поради Кошка, многу јако предава, а целиот предмет ми е интересен, обожавам книжевност.

da pogodam sega go ucite doctor faustus ili othello slucajno :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom