Дада, интересна е, мислам дека и Војвотката од Малфи е интересна, а?
dobra e, sega kako kje ti se dopadne. Taa e onaka bas tragedija, jas bas i ne uzivav u nea dodeka ja citav.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дада, интересна е, мислам дека и Војвотката од Малфи е интересна, а?
А може ќе те примат и во државна квота па ќе плаќаш по 6150 денари семестар.
Имам неколку прашања во врска со факултетот. Како прво колку е лесно да бидеш примен? Јас сум одлична ученичка во гимназија единствено трета година ја поминав со многу добар успех. Дали има влијание тоа што во трета година имав 4 македонски и 3 германски иако во сите други години по сите јазици имам 5? Другото прашање ми беше колку чини школарината за цела година и за секој испит?
Ама кажи колку кејф ти се стори да го кажеш ова!Здраво Ива , јас сум апсолвент на филолошки.
Прашање од бруцош до постарите студенти(особено од катедрата по македонски јазик) или пак до оние кои веќе имаат завршено на овој факултет: Какво искуство имавте со професорите Људмил Спасов(Фонологија), Димитар Пандев(Општа лингвистика), Емилија Црвенковска(Старословенски јазик) и Станислава Тофоска(Правопис на стандарден македонски јазик)? Кој е построг, на што обрнуваат повеќе внимание, какви колоквиуми/испити даваат итн.?