Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Плаќањето по секој прием на пари го вршиш само преку уплатница во банка? Не треба да се поднесува некаква пријава(ко оваа) до ујп по секое подигање пари?
Пошо ко да ми спомна типот дека треба да се достави таква пријава кај нив на шалтер по секој прием на пари... или лошо сум го разбрал?

Добро си го разбрал. Треба да се поднесува аконтативна ама некако немам нерви да се гушам секој месец по шалтери на УЈП ... до сега не сум јадел пенал за тоа пошто со ГДП покривам се а она што им е најважно е веројатно дека данокот е платен на време.

@pLaToOn тебе средствата ти идат директно на мк трансакциска сметка или преку некој од онлајн сервисиве ги вадиш па тек после ги ставаш на мк сметка?

Идат и директно на сметка и преку Скрил и ПејПал.

Ај анасана, сериозна работа ова...ама пак бе некако не ми дава срце, да одам да им ги набројам ко на слепи Х-Y000 денари данок за се досега шо имам земено пари од нет. :(

Сеа се покренува прашањето што правиме ако не е плаќан данокот на време (т.е. во рок од 15 дена по прием на пари) за неколку примања на пари во оваа година а сепак поднесам годишна даночна пријава во фебруари.
Заостанатиот данок кога би го платил? Сигурно би плаќал некои казни за него?
Дали воопшто да го пријавувам тоа што не сум го платил?

Сеа се покренува прашањето што правиме ако не е плаќан данокот на време (т.е. во рок од 15 дена по прием на пари) за неколку примања на пари во оваа година а сепак поднесам годишна даночна пријава во фебруари.
Заостанатиот данок кога би го платил? Сигурно би плаќал некои казни за него?
Дали воопшто да го пријавувам тоа што не сум го платил?

Имав јас неколку прерипани уплати минатата година кои ги внесов во годишната пријава. Мислам дека пошто се пријавени само ќе стигне известување за уплата на неплатениот данок во одреден рок а потоа би следеле пенали. И годинава пропуштив една или две ... па кој да трча по шалтери по жештините наместо да ужива на плажа :)

Дали досега имаат некој казнато со неплаќање на данок за пари примени од Skrill & Paypal ?

Јас мислам дека дури министерот Иво не кажи на тв дека треба да се плати Интернет данот
(Пари спечалени од интерент) треба само да ќутиме и работиме.

Дали досега имаат некој казнато со неплаќање на данок за пари примени од Skrill & Paypal ?

Јас мислам дека дури министерот Иво не кажи на тв дека треба да се плати Интернет данот
(Пари спечалени од интерент) треба само да ќутиме и работиме.

Тие шо земаат поголеми пари мислам дека плаќаат. А под “големи“ мислам на илјадници евра. Јас барем не сум во нив засега. И баба ми од земјоделска дејност си има заштеда и си ги става на банка парите, па никому ништо.
Можда од нова година би почнал, што знам....:cautious:

Парите кои ги имаш на пајонир мора да стојат во некоја банка. Како што прочитав негде, Пајонир има свој банкарски акаунт и голем број на подакаунти секој со посебен број. Еден од тие подакунти е твој и сите пари кои ги добиваш на пајонир ти стојат таму и можеш да ги пристапиш преку пајонир картичката. Проблемот е дали е тој акаунт на твое име, и дали воопшто смееш да имаш таков странски акаунт во америчка банка според нашиве закони ?
Во ToS-от на Payoneer убаво си пишува дека:
"The Card does not constitute a checking, savings or other bank account and is not connected in any way to any other account you may have"
Да не речам исто како акаунтот на Фиверр, парите не ти лежат на суб-банкарска сметка туку парите лежат на нивна банкарска сметка а ти имаш "жими мајка" oд нив дека ќе ги добиеш парите што си ги заработил во моментот кога ќе ги побараш.
Mислам дека порано како македонски државјанин не смееше да имаш сметка во странска банка?
Смееш да имаш само под одредени посебни услови, услови кои ги исполнува 1 од 100/1000 луѓе. побарај повеќе инфо на сајтот на НБРМ.
Ако имаш вадено кај нас со пајонир дали знаеш дали се зима некоја останата провизија при вадење пари од банкомат освен таа наведената од пајонир?
Освен фиксните $3,15 при повлекување и максимум 3% од сумата која се повлекува, нема други провизии. Ја препорачувам исклучиво Шпаркасе банка која има најдобар курс. Дури и при скоро највисоки 3% е подоходовна за вас од НЛБ на пример каде што курсот е катастрофа а провизијата нешто над 1%.

Проверен сајт за заработка каде што можете заработката да ја искористите и како лајкови на facebook, youtube, twitter, instagram...
http://likesasap.com/register.php?ref=154529 со заработка $1 за 2 дена за почетници, а потоа и повеќе :)

Проверен сајт за заработка каде што можете заработката да ја искористите и како лајкови на facebook, youtube, twitter, instagram...
http://likesasap.com/register.php?ref=154529 со заработка $1 за 2 дена за почетници, а потоа и повеќе :)

:facepalm: Зар уште ве има вакви, аман! :cuc: Значи за 2 дена, цели $1, 30 дена за $15? Цццц... :pos:

Zdravo na site... Jas sum nov ~len na forumov i osobeno sum zainteresiran za ovaa tema. Kako prvo ke vi go raska`am mojot pat koj me dovede do uspeh. Najprvin po~nav so so prebaruvawa na google vo vrska so internet zarabotka. I se razbira najdov nekoi po~etni informacii za poimot internet zarabotka. Nekoi od tie sajtovi bea( klikawe, promovirawe ) no sekako tie ovozmo`uvaa nekoi na~in na zarabotka preku referali i sli~no no toa ne be{e mojata silna strana a i sekako toa ne e ne{to {to me zainteresira. Iskreno da vi ka`am potoa po~nav da prebaruvam povtorno(oga velam potoa mislam posle 1 godina) se prefrliv na ne{to sosema drugo. Ovoj na~in na zarabotka go nau~iv samiot i koj saka neka veruva deneska zarabotuvam okolu 800 dolari mese~no so dva ~asa dnevna rabota. Nemojte da mislite baram referali I sli~no zo{to ova nema nitu edna dopirna to~ka so toa. Ova {to vi go pi{uvam tuka go pravam so cel da ve ohrabram bidejki navistina internet zarabotkata e vozmo`na i ostvarliva i sakam da vi dadam 3 soveti:

Pred da se registrirate na nekoj sajt prebarajte na Google.com dali isplatuva sjatot.

Otkako ke se registrirate Razmislete i napravete procenka kolku mo`e da zarabotite

I nikoga{ ne slu{ajte drugite {to ke re~at za va{ata rabota ostavete neka Google bide va{iot najdobar prijatel....

Sekako dokolky ste kreativni mo`e da se obidete so clickbank.com. Jas tamu ne uspeav da se vozdignam...

Navistina sakam da vi go objasnam metodot na dene{nata moja zarabotka no toa ne mi be{e celta tuku celta mi be{e da vi ka`am deka Internet Zarabotkata e Vistinska rabota so koja mo`e da zarabotite mnogu poveke od edna prose~na makedonska plata. I zapamtete edno sekoj od nas mo`e da raboti samo treba navistina da se posveti na rabotata. Ako nekoj e zainteresiran neka me kontaktira vo koja oblast na internet zarabotka saka da zaraboti i so zadovolstvo ke mu dadam soveti koi samiot ke gi razraboti i ke go dostigne vrvot.

Ako nekoj e zainteresiran neka me kontaktira vo koja oblast na internet zarabotka saka da zaraboti i so zadovolstvo ke mu dadam soveti koi samiot ke gi razraboti i ke go dostigne vrvot.

Eve jas bi sakal da se obidam da zarabotam kako {to i ti zarabotuva{ so 2 ~asa rabota. Ako e tajna pa mo`e i da mi prati{ informacija vo privatna poraka. Neka i ne e tolku mnogu ama i ako e pomalku neka ima zarabotka a kako {to veli{ jas sum spremen da se posvetam za da se vozdignam.

Eve jas bi sakal da se obidam da zarabotam kako {to i ti zarabotuva{ so 2 ~asa rabota. Ako e tajna pa mo`e i da mi prati{ informacija vo privatna poraka. Neka i ne e tolku mnogu ama i ako e pomalku neka ima zarabotka a kako {to veli{ jas sum spremen da se posvetam za da se vozdignam.

И за мене една порака............

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom