G
Gjoksi
Гостин
Да кажеме ме фатат, казната ќе биде 250 евра ако си платам во рок од 8 ден.Таман толку колку би заработил ако би возел еден месец.Мислам логично размислување.![]()
Sekoj so svojata matematika, neli?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да кажеме ме фатат, казната ќе биде 250 евра ако си платам во рок од 8 ден.Таман толку колку би заработил ако би возел еден месец.Мислам логично размислување.![]()
....
Нема врска колкав си и каков си. Ако ти се случи вакво нешто, додека галами, речи му слободно: Господине, ве молам да ми го запишете бројот на вашата службена легитимација. Најсмирено, око да не ти трепне. Рачунај во рок од 5 мин магла ќе фати и тој ќе биде оној што ќе се извинува
Инаку, ако тој вришти, ти вриштиш...ништо не правите и двајцата
ќе го пријавиш во МВР. А не смееш да го треснеш по муцка зошто се смета за физички напад врз службено лице, затвор се лежи за тоа колку што знам.сакав да кажам дека ако е некој доста поголем нема да му вришти, него го начека ово копиљ и му се дере као у секој момент да ке му ја залепи една, а патем и му се издра дека ке му ја залепи, енивеј што после со бројот на службената легитимација ?
сакав да кажам дека ако е некој доста поголем нема да му вришти, него го начека ово копиљ и му се дере као у секој момент да ке му ја залепи една, а патем и му се издра дека ке му ја залепи, енивеј што после со бројот на службената легитимација ?
Да не отварам нова тема, а ако треба кажете.
Се враќам сеа накај дома и ме остава другар на семафори искачам од кола и 2ца џандари имаа сопрено мотор на моторот беше еден дечко околу 18-20 години и една девојка и у моментот коа ги видов џандарот му се дереше со сета сила. СИМНИ СЕ ОД МОТОРОТ БЕ !!!!!!! и овој уплашен таков се симиња од моторот и овој му вика, САКАШ ЛИ ДА ТИ ЈА ЗАЛЕПАМ ЕДНА ???? и овој пак уплашен нешто му се правда ау му вика извини, и џандаров пак му се дере ШТО БЕ ИЗВИНИ ???????? и толку после само видов коа му даде документи ја поминав пешачки и само слушав уште како му се дере мислам дека само уште пиштол фалеше да му извади....
Е сеа. ШТО ако некој вас ви се дере вака ( не у смисла што у моментот би направиле ) него што правно можете да направите, дечково му се извинуваше очигледно направил прекршок па нели си фин за да те пушти, ама кај овој џандар немаше пуштање така да ја да бев на негово место сигурно ке му вратев, да не ми се дере и да ми се обраќа како што доликува и успат ке се молев да ми ја зелепи една како што викаше дека ке направи... Ама еве нема да ви ја залепи ама ке ви се заканува.. што можете после тоа против него.. иначе мн ме напна да му ебам племето, каков и прекршок да направил ти си должен со господине да му се обраќаш, да беше некој батка набилда од триес и кусур години ке го прашав дали ке му кажеше ке ти ја залепам една, мочко !!
Дечки пред точно 3 години заработив казна заради поминување улица на место каде што немаше пешачки премин. Е сега проблемот е што во рок од тие 3 години ми стигнуваат некои си известувања, покани за наплата на глоба и сега последо решение за прекршночна санкција но сите со поминат рок на доставување. Имено ова последното, денес ми стигна со година дена закаснување (на решението стои 27.08.2012 год и истото сум имала рок да ја платам во рок од 15 дена)..Како треба да постапам во ваков случај? Дали би ми било валидно плаќањето ако уплатам дури сега?? Ќе ве замолам значи кои имал некое вакво сикуство или е упатен повеќе околу ова, помогнете![]()
Иначе два пати како ми стигнуваат овие известувања, ми стигнуваат со отворен коверт (ова последното беше бланко плико - нит име, нит кој го носи, нит кај го носи) а првиот пат кога го носеле тоа известување беше скинат (сигурно од поштарот) долниот дел од изјавата кај што јас сум требала да се потпишам дека лично сум ја примала истата
. + што не ми ги доставуваат лично на врата, туку ги оставаат на тоа поштенското сандаче. Мизериии![]()
Извенете значи вака што замарав, може и повеќе од потребното, но навистина сум и загржена и тотално разочарана од овие поштенски услуги.
Дечки пред точно 3 години заработив казна заради поминување улица на место каде што немаше пешачки премин. Е сега проблемот е што во рок од тие 3 години ми стигнуваат некои си известувања, покани за наплата на глоба и сега последо решение за прекршночна санкција но сите со поминат рок на доставување. Имено ова последното, денес ми стигна со година дена закаснување (на решението стои 27.08.2012 год и истото сум имала рок да ја платам во рок од 15 дена)..Како треба да постапам во ваков случај? Дали би ми било валидно плаќањето ако уплатам дури сега?? Ќе ве замолам значи кои имал некое вакво сикуство или е упатен повеќе околу ова, помогнете![]()
Иначе два пати како ми стигнуваат овие известувања, ми стигнуваат со отворен коверт (ова последното беше бланко плико - нит име, нит кој го носи, нит кај го носи) а првиот пат кога го носеле тоа известување беше скинат (сигурно од поштарот) долниот дел од изјавата кај што јас сум требала да се потпишам дека лично сум ја примала истата
. + што не ми ги доставуваат лично на врата, туку ги оставаат на тоа поштенското сандаче. Мизериии![]()
Извенете значи вака што замарав, може и повеќе од потребното, но навистина сум и загржена и тотално разочарана од овие поштенски услуги.
За бегање од полиција со кола колку е казната знае ли некој доколку не те стигне само ти ги запише регистрациите ?
Исто ти се фаќа дали ќе те стигне или нема да те стигне, ќе ја кркаш казната!
Како и' да е, провери во Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата:
http://www.mvr.gov.mk/Uploads/ZBSP- neoficijalen precisten tekst od 20.11.2012.doc.pdf
Јас набрзина прелистав и не најдов колкава е казната!