Steam: Официјална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Како се купува STEAM за CS 1.6 ??? Не ми е јасно? само стимот е како гарена? или и добиваш оригинална игра со стимот?

Како се купува STEAM за CS 1.6 ??? Не ми е јасно? само стимот е како гарена? или и добиваш оригинална игра со стимот?

steam е бесплатна апликација , и претставува клиент кој комуницира со серверите на steam за да провери кој игри ги имаш на акаунт. акаунт се прави бесплатно а игрите се купуваат и се запишуваат на самиот акаунт како сопственост. значи симнуваш програмата, правиш акаунт ( истиот е празен ) правиш трансакција ти стигнува известување и играта се појавува во самиот акаунт , ја симнуваш и играш. сите игри што ги купувате се дигитална копија и истите не ги добивате во хард копи.

Steam не е нешто што се купува, туку е платформа за дигитална дистрибуција на игри.. продавница, или пазар. Отвораш сметка (анг. account) во таа продавница и купуваш игри кои можат или да бидат врзани за таа сметка, или да бидат подарени на/разменети со друг корисник. Ако сакаш да играш CS 1.6 прво треба да се регистрираш на Steam (сеедно дали преку страницата или преку клиентот/програмот), па да одиш на страната на играта, и да ја купиш. На крај, играта се симнува и се пушта преку клиентот.

Пиратеријата е нели кражба, не е законска, па ниту морална.
Од друга страна, чекорме кон ЕУ, стануваме „земја од прв ред“, ни се крева... стандардот кога ќе платиме за игра.
И сега, од сите платформи, игрите за ПЦ се најефтини. Па ај ако веќе плаќаме за срања кои ни го губат времето, ќе плаќаме за најефтините.

И тоа е бизнисот.

Сакаш да кажеш дека игра од 50 евра, а гледам има нема никогаш да ги купиш?

Што се тоа клучеви ?

Веќе ги накрцав 20 еура на стимов.
Да не сака некој игра да му зеам? :D

Не се префрла.
Освен на маркетот да стаиш некоја кутија за пола евро, па да ти ја купам :D

Колку за ова?
Tomb Raider
Bioshock Infinite
Ms Splosion Man
Toki Tori 2
Don't Starve
Monaco: What's Yours Is Mine
Far Cry 3: Blood Dragon
Metro: Last Light
Dust: An Elysian Tail
Remember Me
Deadpool

10 игри за 1990 денари, контакт по ПП, може и секоја игра посебно само така поскапо ќе ве фати.

Имам неискористени клучеви за Medal of honor, Crysis 2 Maximum edition и Dead Space. Вкупната вредност на стим им е 4600 денари. Сака некој да ги купи за 900 денари?

Продадено.

Ако некој купува игра од стим, нека каже, јас ќе му ја купам. Имам 50тина евра и ке му дадам некој процент поефтино.

Ако некој купува игра од стим, нека каже, јас ќе му ја купам. Имам 50тина евра и ке му дадам некој процент поефтино.

Колку попуст ќе даеш? Нели викаше дека тие игри од 50 евра што се продавале на Стим не вределе ни 50 денари? :) Да ти дадам 50 денари да ми купиш игра од 50 евра а што викаш?
Колку ги купи ти бе друже што ги даваш толку ефтино? Ако се вкупно 75 евра, како тоа ти ги даваш за 15? Чак и за 10, за да ти се ослободат?
Значи тука ние не пијаме нафта, баш напротив, многу е глупаво што не читате 2-3 страни наназад а тука продавате муда за бубрези.
Пола форум и више го има тоа бундле што си го купил ти и што мислиш дека си единствен.
Мислам глупаво е. И да, не се 50 ден. 45 е доларот амерички мислам. :facepalm:

Колку попуст ќе даеш? Нели викаше дека тие игри од 50 евра што се продавале на Стим не вределе ни 50 денари? :) Да ти дадам 50 денари да ми купиш игра од 50 евра а што викаш?

Ти не се прај паметен многу. Тие твојте бандл игри сите знаеме дека си ги купил за 51 денар, и свака му част на детето што ти ги купил за 900 или секоја 50+ цена. Има овци стрижи ги.

За тие што не знаат штое тоа БАНДЛ ИГРИ, постои една страна каде што даваат одбрани Оргинални игри за на Стим, по цена која што вие сами ја одбирате.Одбраната цена потоа оди на 3 места: дел за веб-страната, дел за хуманитарни цели и дел за создавачите на игрите. Вие бирате колку од вашите пари одат каде. Профитот е што е win-win ситуација. Се случувало и по неколку милиона бандала да се продадат, купувачите добиваат евтини оргинали игри, хуманитарните организации, веб-страната и девелоперите на игрите добиваат огромни суми.

Пред извесен период на БАНДЛ (читај огромен попуст(1 долар)) беа сите овие игри, го цитирам LetMeSea: „Имам неискористени клучеви за Medal of honor, Crysis 2 Maximum edition и Dead Space. Вкупната вредност на стим им е 4600 денари. Сака некој да ги купи за 900 денари?“

И као демек овој ги земал од стим МНОГУ СКАПО и сака да ги продаде. Ај у пм од овакви

Ти не се прај паметен многу. Тие твојте бандл игри сите знаеме дека си ги купил за 51 денар, и свака му част на детето што ти ги купил за 900 или секоја 50+ цена. Има овци стрижи ги.

За тие што не знаат штое тоа БАНДЛ ИГРИ, постои една страна каде што даваат одбрани Оргинални игри за на Стим, по цена која што вие сами ја одбирате.Одбраната цена потоа оди на 3 места: дел за веб-страната, дел за хуманитарни цели и дел за создавачите на игрите. Вие бирате колку од вашите пари одат каде. Профитот е што е win-win ситуација. Се случувало и по неколку милиона бандала да се продадат, купувачите добиваат евтини оргинали игри, хуманитарните организации, веб-страната и девелоперите на игрите добиваат огромни суми.

Пред извесен период на БАНДЛ (читај огромен попуст(1 долар)) беа сите овие игри, го цитирам LetMeSea: „Имам неискористени клучеви за Medal of honor, Crysis 2 Maximum edition и Dead Space. Вкупната вредност на стим им е 4600 денари. Сака некој да ги купи за 900 денари?“

И као демек овој ги земал од стим МНОГУ СКАПО и сака да ги продаде. Ај у пм од овакви

Tomb Raider
Bioshock Infinite
Ms Splosion Man
Toki Tori 2
Don't Starve
Monaco: What's Yours Is Mine
Far Cry 3: Blood Dragon
Metro: Last Light
Dust: An Elysian Tail
Remember Me
Deadpool
10 игри за 1990 денари, контакт по ПП, може и секоја игра посебно само така поскапо ќе ве фати.
Ова не било на бундле!
Ниту другите три игри биле, али неписмени како тебе на секој чекор. :facepalm:
Најсмешно е што дури и да биле сега не се, а цената си ја има на Стим :facepalm:
За ниту една од игрите немам јас платено ниту денар тоа јас си го кажав.
Ако брани си го другарчето :). Подобро ќе биде да му кажеш друг пат да не се меша во нечиј оглас. Сега да видам дали неговите 50 евра му вредат 50 денари o_O
--- надополнето: 17 октомври 2013 во 00:45 ---

Ќе ми ја купиш оваа http://store.steampowered.com/app/231670/
ти давам 50 денари... ова чекај америчкиот долар е 45..значи 45 денари?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom