Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Коа веќе нема подоле,нека се откажат пола репрезентативци на кои реално не им се игра.Почнувајќи од Пачовски,Шиков и таквите гомна и ставајки деца со желба за игра и докажување.Нешто како Мојсов да речеме,што ќе гризат по терен.
Ама да,неаме тренер.Единствениот што можеше да смени нешто си отиде пред краток период на сметка на тие што си ги топлат ташаците у ФФМ.
Тоталка го поддржувам Чеде за неговото заминување.
Што му фали на Пачовски жити се, човекот нема ништо лошо направено,колку пати сиот тежок товар падна на него за да ни помогне да опстанеме,а вие вака му враќате со гомна јадење дека он е кривецот за се што се случува моментално ....

Коа веќе нема подоле,нека се откажат пола репрезентативци на кои реално не им се игра.Почнувајќи од Пачовски,Шиков и таквите гомна и ставајки деца со желба за игра и докажување.Нешто како Мојсов да речеме,што ќе гризат по терен.
Ама да,неаме тренер.Единствениот што можеше да смени нешто си отиде пред краток период на сметка на тие што си ги топлат ташаците у ФФМ.
Тоталка го поддржувам Чеде за неговото заминување.

Пачовски? :eek:
Да, Богатинов треба да брани. :tapp:

Како можи да го поддржваш Чеде кој излезе најголема пичкица во цела ситуација? Незнаеше тој какви играчи има на располагање ко ја прифати понудата за селектор? Требаше да остани до крај, па после машки да си кажи дека ја напушта репрезентацијата заради последното место.

Не дека сум оптимиста, баш не сум задоволен од резултативе и јас го делам истото мислење со дел овде, но ниту сме биле некој фактор пред квалификацииве, ниту сме нешто подолу од тоа, тоа ми е муабетот. Не знам кои се вашите очекувања, но реалноста требаше да ја гледаме од старт, а не да се фураме со можното 3то место чак и плеј-оф...
А бе види, не знам колку подолу од „не сме фактор„ може да се оди, ама изгледа тргнуваме и натаму :D.
За очекувањата на другите не можам да зборам, ама кога мене ќе ми најават на ТВ дека ќе има фудбал, очекувам на терен да видам фудбалери, а не група на граѓани. Значи за почеток очекувам барем еден центаршут од корнер/слободен, што ќе заврши во 16-ник. Е откога ќе го видам тоа, може ќе очекувам тој центаршут да заврши кај некој наш играч. Ме фати носталгија, мислам дека последен пат тоа се случи на пријателската против Данска, или таму негде. Е сега тој центаршут да биде и оштар може е премногу, па овде ќе застанам. Ама еден добар дупли пас на 10 метра не мора повеќе баш би ме израдувал, за добар прием на топката да не правам муабет.
А да,и добро е коментаторот да не ме дупи у мозок дека „Ранѓеловиќ се обидел со лоб од 16м„:D (со Велс) кога сите знаеме дека само 2-3ца можат поштено да шутнат од 16м, и тоа не секогаш.

Кога ќе видам вака, изгледа очекувањата ми се стварно високи.

П.С. Ги молам модовите да ме банираат нареден пат кога ќе потрошам повеќе од 5 реда (сериозни) на оваа тема. За памет.:D

Што му фали на Пачовски жити се, човекот нема ништо лошо направено,колку пати сиот тежок товар падна на него за да ни помогне да опстанеме,а вие вака му враќате со гомна јадење дека он е кривецот за се што се случува моментално ....

Абе 5 гола се примија и по дифолт голманот е крив ако тие пред него ги остават противниците да си се шетат во 16тик :tapp:
Ете Шиков денес не играше 5 примивме, со Белгија играше 1 примивме. Не го бранам Шиков, ама плукат по тие шо не треба.

Евтини голови прима,ама пак кога ќе видиш за наши услови е Ван Дер Сар :/
--- надополнето: 16 октомври 2013 во 00:06 ---
Пачовски? :eek:
Да, Богатинов треба да брани. :tapp:

Како можи да го поддржваш Чеде кој излезе најголема пичкица во цела ситуација? Незнаеше тој какви играчи има на располагање ко ја прифати понудата за селектор? Требаше да остани до крај, па после машки да си кажи дека ја напушта репрезентацијата заради последното место.

Го поддржувам бе,си знае човекот какви гомна седат у ФФМ и не мрдаат со прст.Можеби му биле ветувани брда и планини за фудбалот да тргне на репрезентативно ниво и затоа тргна јако на почеток,ама од кога видел со кој си има работа,си рекол,тури им курот,ќе го бараме пак Харалампие.

Дај бе,бар ти знаеш...

Евтини голови прима,ама пак кога ќе видиш за наши услови е Ван Дер Сар :/
--- надополнето: 16 октомври 2013 во 00:06 ---

Го поддржувам бе,си знае човекот какви гомна седат у ФФМ и не мрдаат со прст.Можеби му биле ветувани брда и планини за фудбалот да тргне на репрезентативно ниво и затоа тргна јако на почеток,ама од кога видел со кој си има работа,си рекол,тури им курот,ќе го бараме пак Харалампие.

Дај бе,бар ти знаеш...

Требаше да си ги заврши квалификациите и да си замини.

Требаше да си ги заврши квалификациите и да си замини.

Да бе,тебе некој константно да те ебе у здрав мозок,ти што ќе напраиш ?
Ќе чекаш да сврши па ќе станеш ?

Да бе,тебе некој константно да те ебе у здрав мозок,ти што ќе напраиш ?
Ќе чекаш да сврши па ќе станеш ?

Многу рано му текна да стане, на 2 утакмици пред завршување на квалификации.

Да знам дека даваат се од себе, тогаш не би ги критикувал, ама вака...
Им било срам: Некои од репрезентативците среде меч побарале да го напуштат теренот!

Ова по мечот го соопшти в.д. селекторот Зоран Стратев, кој бил разочаран од тој однос на фудбалерите.
„Одигравме без дисциплина, некои играчи не ни посакаа да играат, штом резултатот тргна во лоша насока побараа да излезат од теренот. Таков однос спрема државниот тим е неприфатлив. Не сум задоволен од залагањето, не очекував вака лош настап, иако се работеше за последен меч од квалификациите. Доколку останам да бидам селектор, голем дел од овие фудбалери вечерва нема да се на списокот“, изјави Стратев.

Сега може да ве замолам нешто сериозно,ок,заврши ова срање,да го свртиме правецот на коментирање .... многу ме интересира што ќе биде овој период што следува,дали ќе има некоја сериозна бура од настани во позитивен правец .... ме интересира што е вашето мислење,ве молам сериозно коментирање без глупирање ... мислам дека овој натпревар ден ќе остави белег и потик за многу промени ... но имам негативна забелешка до вас .... ако гледаме дека лошо се случува со фудбалот,вие како љубители на фудбалот не преземате ништо,никаква бурна реакција,протести како треба да се спречи со глупостиве во фудбалот .... не ми е јасно,се жалиме дека пропаѓа мак фудбалот а вие седите настрана и ништо ме правите,само кукате по интернет и преземате ама баш никакви акции .... ако ви пречи нешто,станете и направете нешто .... најголема вина лежи кај нас публиката,само си чмаеме и пенисот ни е крив после зш е така ... ако нема реакција нема акција .... :(

Сега може да ве замолам нешто сериозно,ок,заврши ова срање,да го свртиме правецот на коментирање .... многу ме интересира што ќе биде овој период што следува,дали ќе има некоја сериозна бура од настани во позитивен правец .... ме интересира што е вашето мислење,ве молам сериозно коментирање без глупирање ... мислам дека овој натпревар ден ќе остави белег и потик за многу промени ... но имам негативна забелешка до вас .... ако гледаме дека лошо се случува со фудбалот,вие како љубители на фудбалот не преземате ништо,никаква бурна реакција,протести како треба да се спречи со глупостиве во фудбалот .... не ми е јасно,се жалиме дека пропаѓа мак фудбалот а вие седите настрана и ништо ме правите,само кукате по интернет и преземате ама баш никакви акции .... ако ви пречи нешто,станете и направете нешто .... најголема вина лежи кај нас публиката,само си чмаеме и пенисот ни е крив после зш е така ... ако нема реакција нема акција .... :(

lol, друже кај живееш ти бе, што да правиме? Пред некоја година, неколку души изглегоја на протест пред ФФМ за оставка на Харалампие. За жал беа злоупотребени после. Дојде ново раководство и што? Џабе, особено со моменталниве околности.

Курир се ирелевантни, ама пишуваат дека Ибраими го соблекол дресот на полувреме и не сакал да продолжи да игра. Зошто и како не знам. Дали е ова вистина, ќе дознаеме деновиве.

Брука, демотивација!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom