Shanghai Rolex Masters | 07-13 октомври, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на турнирот?

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај не претерувајте со тие навреди срамота е. На никој странски сајт не се дава никакво значење на тоа а камоли да се наречен еден таков играч сељак или нешто слично. Како не ви е срам вие како едни обични смртници за една таква спортска и пред се човечка величина да се изразувате така. Па тој човек пред еден месец на добротворен собир успеа да собере 2.5 милиони долари за деца без родители а такви собири организира неколку пати во годината. Велите тој имал некаков балкански менталитет кој бил сељачки. Па тој човек е најдобриот спортист што некогаш постоел на овој Балкан од кој сте и вие. Да не мислите вие дека сте од Париз или Мадраид или .......СРАМОТА.

Е сега кој е сељак нека одредат останатите читатели.

Ќути жива среќа знае англиски јазик па не е сељак. :гик:

Јас кога Stefan-kobe и undercover ќе се законтраат:

jon-stewart-popcorn11.gif

Јас веќе иам кажано и порано, мене не ми е ништо чудно, а ни лошо кога ќе го го треснат рекетот, кога ќе шутираат некоја реклама или било шо, оти јас така на заебанција кога играм тенис мавам и рекети и пцујам се живо во нервоза, а не па да играм на некој голем турнир.. :) Дури и поарно е да се издериш, да треснеш нешто и слично, отколку да собираш нервоза и за тоа да правиш уште поголеми грешки во понатамошниот тек од мечот. :)

И не сте ми јасни кога се убедувате кој бил сељак, кој бил таков, кој бил ваков. Дали Ноле, дали Рафа, дали Роџер...какви и да се, работата си ја знаат перфектно. Сеа тоа што некој е понервозен, некој повеќе пцуе или треска рекети, немора да значи оти е сељак, оти во приватниот живот ни ги знаеме ни ги познаваме, сето тоа што го прават на теренот е повеќе во афект. :)

Јас веќе иам кажано и порано, мене не ми е ништо чудно, а ни лошо кога ќе го го треснат рекетот, кога ќе шутираат некоја реклама или било шо, оти јас така на заебанција кога играм тенис мавам и рекети и пцујам се живо во нервоза, а не па да играм на некој голем турнир.. :) Дури и поарно е да се издериш, да треснеш нешто и слично, отколку да собираш нервоза и за тоа да правиш уште поголеми грешки во понатамошниот тек од мечот. :)

И не сте ми јасни кога се убедувате кој бил сељак, кој бил таков, кој бил ваков. Дали Ноле, дали Рафа, дали Роџер...какви и да се, работата си ја знаат перфектно. Сеа тоа што некој е понервозен, некој повеќе пцуе или треска рекети, немора да значи оти е сељак, оти во приватниот живот ни ги знаеме ни ги познаваме, сето тоа што го прават на теренот е повеќе во афект. :)

Кога си голем шампион треба да знаеш како да се носиш со тоа. Не можеш да изиграваш било што, милиони луѓе гледаат, милиони луѓе очекуваат од тебе нешто. Нека ти текне каков беше Федерер на 19-20 години, а каков е сега.
--- надополнето: 14 октомври 2013 во 21:46 ---
Јас кога Stefan-kobe и undercover ќе се законтраат:

jon-stewart-popcorn11.gif

Јебига досадни сме, али и така и така у задње време темиве за тенис се премртви, така да боље е некој да дебатира отколку да седат празни.

Ако ова било правење слон од ништо, тогаш вие направивте не слон, СЛОНИШТЕ од "удирањето" на Рафа во Росол кое само фановите на Новак го видоја.
I Navratilova, cnn i ostali svetski mediumi, i niza komentatori i slicno, nego muabetot e obraten, nie ne se zamarame tolku ko ostanatite sto cepidlacat a nesto Nole napravi, a primer na Venus rucni rat pravat, i se klanjaat a taa ko sto se ima izblamirano retko koj u tenisot toa go napravil, i toa vo situacija u koja zgresila.
Cudna rabota, sto e do mene, neka krsat kolku sakaat reketi, ne mi smetaat takvi raboti, ova e igra na nervi, normalno e odredeni igraci da popustaat na momenti, stavete se vie u takva situacija na kraj kraeva, vie ko navivaci se nervirate a ne pa na teren koga ke nacekate nekoj debilen amerikanec u publika kao ve iritira.

Кога си голем шампион треба да знаеш како да се носиш со тоа. Не можеш да изиграваш било што, милиони луѓе гледаат, милиони луѓе очекуваат од тебе нешто. Нека ти текне каков беше Федерер на 19-20 години, а каков е сега.

Абе види, некогаш едно кршење на рекет може да ти донесе титула. :)

И Надал пред секој поен се драпа за јајцата, си ја пика раката во газот, после носот си го чепка и ушите и шотијазнам. Ама јебига, суеверен е и тоа е тоа. И јас пред да почне Манчестер чепкам на 300 места за среќа. :D

Абе види, некогаш едно кршење на рекет може да ти донесе титула. :)

И Надал пред секој поен се драпа за јајцата, си ја пика раката во газот, после носот си го чепка и ушите и шотијазнам. Ама јебига, суеверен е и тоа е тоа. И јас пред да почне Манчестер чепкам на 300 места за среќа. :D

Јас никогаш не сум осудувал кршење на рекет, само ако тоа се прави пречесто дебилно изгледа. И у ситуацијава не беше рекет туку Ролекс рекламата која го мери времето. Разбирам дека секој има различен карактер и различно реагира на одредени ситуации, ама кога стварно ќе претера некој тогаш нема лутење кога ќе дојдат критиките. Дури мислам и коментаторот на Спорт Клуб го искритикува, ако добро приметив. Си имал он и други испади, не е само овој, али јебига, таков табиет има човекот и не може тоа да се смени. Тоа во никој случај не го прави лош играч или незналица, да не се разбереме погрешно.

Јас никогаш не сум осудувал кршење на рекет, само ако тоа се прави пречесто дебилно изгледа. И у ситуацијава не беше рекет туку Ролекс рекламата која го мери времето. Разбирам дека секој има различен карактер и различно реагира на одредени ситуации, ама кога стварно ќе претера некој тогаш нема лутење кога ќе дојдат критиките. Дури мислам и коментаторот на Спорт Клуб го искритикува, ако добро приметив. Си имал он и други испади, не е само овој, али јебига, таков табиет има човекот и не може тоа да се смени. Тоа во никој случај не го прави лош играч или незналица, да не се разбереме погрешно.

Абе океј е, ама муабетот ми е нема потреба да се расправате за глупости, кој бил сељак, кој не бил сељак. Еве и примерот дека Надал не разбирал англиски. Па многу од шпанците на пример појма немаат од англиски, ама тоа е. :) Во секој случај, да, глуп потег од Ноле да ја шутне рекламата, ама ако му помогнал да се потсреди и да му помине нервозата сигурен сум дека да може сега да му дадат да одбере дали да ja удри или не, гледајќи на ТВ како глупо изгледа тоа, тој ќе рече ќе ja удрам. :)

Настрана кршење рекети и реклами, најиритирачка работа за мене како гледач е тупењето при серва, ~30 го дудлаат, имаат среќа шо не сум им јас од другата страна на мрежата, би фрлил по рекет по Надал, Делпо или Новак, шо ги матам.

Среќа божино одма сервира ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom