Фан клуб - РК Вардар

Секоја чест за бодот од -5 и напад за ПСЖ да се се вратиш на бод против таков ростер не е мала работа.
Браво за Душебаев 60 минути изигра доста машки, пикериве слабо Столе ептен е паднат од форма не е ни пола тоа што играше минатата година, Тоскич е поарен избор и одбрана игра подобро.
Крилата како по навика одични, а незнам зошто не се обидоа да упатат удар порано стварно 15 секунди имаа за да состават напад а не на 5 секунди да влеваш и се знае дека фаул отиде.

п.с Секоја чест за Комити одлично навивање, каква атмосфера грмеше салата..за тренер незнам колку би било добро овој русинов да го земат има подобри избори.

Не беа толку слаби пикерите бе...
Првите три пенали ми се чини ги изнуди Столе(а сигурно и 1-2 исклучувања), после и гол даде.
Второ полувреме Чипурин беше одличен, иако имаше и он 1-2 зицери промашени.

Вчера најјако беше, кога Диви се обидуваше да фрли да направи контра, цела сала за глава се држеше и викаше '' Неее, нееее ! '' :pos:

Бидејќи претходно двапати ја усра со долгите топки, ама потоа се поправи.

Не беа толку слаби пикерите бе...
Првите три пенали ми се чини ги изнуди Столе(а сигурно и 1-2 исклучувања), после и гол даде.
Второ полувреме Чипурин беше одличен, иако имаше и он 1-2 зицери промашени.

Столе промашува еден тон зицери на последниве утакмици..за пеналите да, Чипурин и Тоскич се подобра опција пошто играат и во одбрана.

Има некој што знае да ми каже што бизнис има овој Самсоненко и дали е тука стриктно ради ракометов или од тука си ја тера работата, пошто некаде слушнав дека подолго време е во Скопје?

Има некој што знае да ми каже што бизнис има овој Самсоненко и дали е тука стриктно ради ракометов или од тука си ја тера работата, пошто некаде слушнав дека подолго време е во Скопје?

Газда на Руската кладилница Bet-City и воедно од оваа година газда на машкиот и женскиот ракометен клуб Вардар....ех сега не сум доволно запознаен што како но мислам дека овој Самсоненко заедно со Мијалков и луѓето од власта перат тешки пари преку овој спортот

Газда на Руската кладилница Bet-City и воедно од оваа година газда на машкиот и женскиот ракометен клуб Вардар....ех сега не сум доволно запознаен што како но мислам дека овој Самсоненко заедно со Мијалков и луѓето од власта перат тешки пари преку овој спортот

А градежните компании, а тениските академии во Германија, си ги заборавил, а сигурно има и уште нешто шт оне се знае.

Јас неможам да разберам некои работи во овој ракометот со тренерите..значи јазичната бариера е премногу битна во овој случај бидејќи половина од играчите во Вардар не разбираат српски или македонски и кога зборуваа тренерите тие како теле во шарена врата се гледаат и појма немаат што се случува..е сега ако дојди русин каков ќе биди муабетот??..овој руски ќе зборува на тајм аут и газдата ќе преведва??..мислам некако нема смисла затоа е најубаво да се зборва англиски барем ќе има некаква логика а не вака пола играчи изгубени..

Исто како кај Металург Лино кажва на тајм аут, а Атман како изгубен некој и Наумче му објаснува ама на македонски:pos:

Јас неможам да разберам некои работи во овој ракометот со тренерите..значи јазичната бариера е премногу битна во овој случај бидејќи половина од играчите во Вардар не разбираат српски или македонски и кога зборуваа тренерите тие како теле во шарена врата се гледаат и појма немаат што се случува..е сега ако дојди русин каков ќе биди муабетот??..овој руски ќе зборува на тајм аут и газдата ќе преведва??..мислам некако нема смисла затоа е најубаво да се зборва англиски барем ќе има некаква логика а не вака пола играчи изгубени..

Исто како кај Металург Лино кажва на тајм аут, а Атман како изгубен некој и Наумче му објаснува ама на македонски:pos:

Доста смешно е тоа поготово кај Вардар овие русиве ништо не разбираат сигурно? вчера нон стоп збореа на македонски и Дибиров и остали како изгубени :)

Реков ја дека Растворцев е катастрофа и дека Диви ќе ни е најбољи голман :D

Иначе како ја извадивме оваа утакмица сеуште не ми е јасно.Секоја чест....ќе се изедам жив што морав од дома да ја гледам.
Али веќе лека полека се гледа на што сме со екипава.
Малумбрес ај што игра стварно со срце,али реално нема леб тука.Он е само обичен шоумен што скока ко луд без врска.Да ни го донесат Борко,па да направиме едно трио Борко-Диви-Џамбо.

Растворцев е потрошен играч што денес само може да игра како дефанзивен специјалист.
Филип е добар за замена.....под итно ни треба лев бек.Нека отвори русов ќесето и нека го носи Маркусен, доста чмае во Катар. Башка што е доста млад...

Брумен можеби е доста спор играч,но доста корисен во оваа екипа.Он ја игра одбраната на Душебаев,без него Алекс е само пола играч.На левото крило сме светска екипа.
Триото пикери без маана.
Бековите се ок,освен тој десњак шутер.....само тоа и еден подобар голман и имаме тип топ екипа.Додуше треба да се размилува и за замена на Петриќ лека полека.Не е најмлад,а мора да се донесе играч кој ќе игра во 2 правци.Не може да игра одбрана за сите Брумен,доста е за Алекс.....за него стварно вреди да се рудари во одбрана.Мора да имаме десен беќ што ќе изигра одбрана-напад без замена и без менување на позиции.

Уште не ми е јасно како успеавме бод да извадиме, па уште и напад за победа да имаме :eek:
Одбрана бевме солидни, иако Вори и Хансен не избушија. Првиов грамада, немаше кој да го задржи, вториов со тоа шутевите негови. Напад бевме прилично лоши, кога не му иде на Игор немаме идеја, немаме креација, иако одлично се уиграни тие додавања на пикер. Пикерите одлични беа, Чипурин после толку пцуење у прво полувреме, у второ ги растури. Сите 6 гола у второ ги даде :cuc: Дибиров и Душебаев стандардно супер изиграа. Прибак добро почна али после како да се изгуби и тој. Огромен проблем ни е што немаме лев бек, Филипчо не ни шутна мислам освен тој голот од крило што го даде на среќа :pos: Растворцев прочитани му се шутевите. Брумен слаба партија имаше, промаши 2-3 шута после многу и не се осмелуваше да влегува, ма да даде 2 гола мислам. И треба да им се честита на играчите за карактерот што го покажуваат и сега и на утакмицата со Барса, од 5-6 негатива да успееш да се вратиш против овакви екипи.... :cuc:

Знаеш знаеш :pos:

@bbbbbb

Друже незнам зашто одма толку реакција со цела теорија. Не викам дека не е можно али мислам се претерува малце. Убаво рече Xsago, он можно е да е ентузијаст и сеа во вакви моменти без тренер и во еуфорична атмосфера тоа го понесува па и он сака нешто да каже да помогне.

Да не ме сфатиш погрешно и ја не се слагам кога газдата си прави што сака и изиграва и тренер, али мислам од две-три статии од екипа.мк со неколку слики и сеа последнава утакмица не е до толку критична ситуацијава. Впрочем ако би сакал он таков курназ да биде зошто би сакал да донесе авторитет како Талант:)

Фората мене ми е зашто да се отпушта Кастратовиќ кога не го носиш Талант. И сеа некако висиме без тренер со милион шпекулации (од негова уста излезе дека тренер ќе носел од Шпанија) .

За утакмицава... наша игра за нијанса понеквалитетна игра од таа со Барса. Тогаш имавме многу појака игра од крила и Душебаев беше џокерот, али затоа сеа пикерите се покажаа.

Многу промашени зицери имавме и они имаа голем број технички грешки. ПСЖ игра и брза одбрана затоа може да се оправда слабата игра на крилата посебно Брумен. Нема да се повторувам со сите пред мене да кажам дека ни фли десњак. Тешка утакмица како и да е. Се надевам овој неверојатен камбек што го направија ќе ги зајакне уште толку ментално.

Каква само фантастична атмосфера беше во салата, капак и кореографијата :cuc: .

Замисли вчера на снимката приметив дека ПСЖ не постигна гол во последните 6 и пол минути :)

И тоа дресовите од фан шопот... па па па па како отидоа човече, грабање беше буквално... мислам на масата да ставеа амблемче од Вардар некој ќе ја купеше и неа :D

Уште никој не ми кажа на паролата што пишуваше кога Комитите ја извадија под вулканот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom