Фан клуб - РК Вардар

Ау што се дешаваше вчера у Борис знаат само тие што беа, фантастична атмосфера проследена со според мене атрактивен ракомет само штета што тој последен напад не го убрзаа малце ама може од клупа им беше сугерирано да одат на бод.

Читајќи го Коњаникот на форумов како треба порано да се иде у сала си влегов уште 6 и што да видам Комити си беа на место а салата од минута во минута стануваше се пополна и пополна.

Седев доле у трет ред и имав прилика да ги забележам реакциите на ракометарите на ПСЖ коа сфатија каков пекол ги чека во Борис Трајковски

tumblr_m6piu30nVE1qhnr1lo1_500.gif

И еве го Гојун педерчето кое почна да ги млати нашите и да пцуе наоколу и требаше да го избркаат од сала.

tumblr_mjrgn4D4bN1s8czzko1_250.gif

После гостувањава кај нас мислам дека никој од другиве ракометни клубови нема да сака да биде у група со Вардар, еве мислам дека ПСЖ и некое милионче ќе фрлат само за да не доаѓаат пак у Скопје.

Следни на тапет: Комити

Значи вчера беа фантастични и клубот го бодреа откако влегоа во сала па до крајот.
Фантастична кореографија и фантастично ја размрдуваа публиката во текот на целиот натпревар а тоа што се случуваше во последните 2-3 минути беше лудница и цела сала се тресеше.

7.000 луѓе бевме на нозе и урлавме а ако дадеше Вардар гол у последниот напад не можам да замислам што ќе се случуваше, ќе пропадневме со се салата жими се!!

Е сеа малце околу утакмицата, Вардар играше добро но шансите кои му се укажуваа не ги користеше ко што треба, ептен брзаа и тоа за малце ќе им се удреше од глава.

Исто замерка пошо Диви бранеше 50 минути ебате, јес да имаше интервенции у прво полувреме ама требаше да ги ротира пошо овој падна у второ и го напунија, се гледаше дека нема мотивација и не може да се пронајде.

Малумбрес скока ко зајак само и го имаат научено и само ниско му пуштаат топки.

Милиќ влезе у право време и фати тоа што беше најбитно и е еден од позаслужните за бодот.

Клубов има огромен потенцијал ама ова е тек само почеток се надевам, ако остане Самсоненко подолго време од година во година ќе гледаме се подобар Вардар.

И за крај фала за спектаклот:cuc::cuc::cuc:

И малку анализа за натпреварот:

- Одбраната полека полека се подобрува. Има уште простор за напредок ама ова веќе лини на нешто.
- Душебаев е звер, една од главните цели на тимот ќе мора да биде да се задржи што подолго.
- Очајно треба разбивач на лев бек. Со Душебаев десно, нема друг избор.
- Брумен одигра многу слабо. Дали е уморен откако се изнаигра првите два месеци или е лош ден во прашање ќе видиме.
- Чипурин во најдобро издание досега. Искрено не знм дали има друга екипа со толку добра пикерска тројка. Избор колку сакаш за тренерите, а ми се допаѓа и што претходно Зоран а сега и Доне добро ги ротираат.
- Растворцев е играч за одбрана плус повремено по малку во напад. Не може да се носи во ЛШ очигледно.
- Мора да се најде решение за изведување на пенали. Дибиров е премногу несигурен. А и Брумен и Ф.Лазаров се просечни.
- Дуото Ангелов-Милиќ мислам дека некако ќе функционира и ќе може барем пристојно да минува Вардар. Малумбрес е супер за трет голман, за повремено да влета и на атмосфера и инспирација да брани ако му тргни, ако не брзо пак на клупа. Даскаловски и Чаневски не знам зошто не си побараат нов клуб.

Се на се мислам дека можеше многу подобро да одигра Вардар, не би рекол дека ова им беше најдобро издание (против Барселона беа многу подобри) ама беше доволно за бод со ПСЖ.

Растворцев и мене ме разочарува, мислев дека ќе биде супер засилување, али презастарен делува. Тоа беше и разликата вчера од мечот на Металург, таму го има Вугринец кој ги избуши од далеку, овде Растворцев слаб, а Алекс нема висина за тоа. Но затоа Прибак беше солиден. Сепак, Дисинџер е 99% нов играч на Вардар од зима па со тоа Вардар го добива тој бек-шутер. Инаку и овој Терзиќ чинам е грамада, само не знам што бидна со него.

Инаку еве што постираше и Бегоња вчера :D

Capture.JPG

Мислам дека се изгорени овие да играат барем у третина од ваква атмосфера, вчера ги покажаа неколку пати како скокаат, заслужуваат во сабота барем неорганизирана поддршка да имаат.

Добар меч,отсекогаш сум ги сакал повеќе мечевите со помалку голови..
Браво за Вардар,заслужен бод,иако можевте да победите...
Меч кој ќе заврши 35-33 со брзо завршување на нападите,со многу грешки,со малку одбрани на голманите не е прав меч..
Во ваквите мечеви се гледа силата на екипата..
Можеби за око не е добро,ама по ова се познава која екипа е тактички спремна,која екипа игра одбрана,одбрана на голмани...
Вчера имаше од се по малку..
Добра одбрана на Вардар,го спречија брзиот центар на ПСЖ,нивното најсилно оружје,примија доста голови од контра,ама и покрај ова да примиш само 24 гола е навистина успех...
Диви се покажа како добар потег,при вжештена атмосфера вади добри партии....
Иако не успеа да ги заджи бомбите на Хансен кој беше најрасположен во ПСЖ вчера..
Другите не одиграа на нивното ниво,посебно Нарцис...
Очигледно е дека ПСЖ сеуште се ненаштелувана дружина,кога ќе се уиграат ќе бидат посилни...
Штета шо Вардар не тргна малку похрабро во последниот напад,пичкарски изиграа,без некоја смислена акција за завшување на напад,паметно беше шо до десет секунди ја вртеа топката,но требаше во последните 10 секунди да се направи некоја акција за бековите...вака се остави Дибиров да се закуца во зоната...
Како и да е и бод е премија со оглед дека ПСЖ водеше 5 разлика на неколку минути до крај,паднаа на атмосфера на крај...уште еден доказ дека чкрипат..
Со овај бод Вардар има шанси за пласман во наредна фаза,имаат меч + на "домашен" терен како и Металург,според мене тие меѓусебни мечеви ќе решат кој ќе оди понатаму,мислам дека Минск ако добие барем еден од фаворитите дома(или ПСЖ или Барса,ПСЖ многу поверојатно)+да го тепаат Металург дома ќе одат во 1/8 финале.....
Ќе видиме има време...како и да е,доста силна група,можеби и најсилна...Барса отскокнува,ПСЖ е за нијанса(барем по имиња над другите три,иако не покажаа ништо),другите 3 екипи ќе се борат до крај за пласман во 1/8 финале...
Ако ПСЖ ги изгуби двата меча со Барса(шо според формата нема да е некое изненадување),и да кикснат во Белорусија ништо чудно и да не одат понатаму...:icon_lol:

Уште не ми е јасно како успеавме бод да извадиме, па уште и напад за победа да имаме :eek:
Одбрана бевме солидни, иако Вори и Хансен не избушија. Првиов грамада, немаше кој да го задржи, вториов со тоа шутевите негови. Напад бевме прилично лоши, кога не му иде на Игор немаме идеја, немаме креација, иако одлично се уиграни тие додавања на пикер. Пикерите одлични беа, Чипурин после толку пцуење у прво полувреме, у второ ги растури. Сите 6 гола у второ ги даде :cuc: Дибиров и Душебаев стандардно супер изиграа. Прибак добро почна али после како да се изгуби и тој. Огромен проблем ни е што немаме лев бек, Филипчо не ни шутна мислам освен тој голот од крило што го даде на среќа :pos: Растворцев прочитани му се шутевите. Брумен слаба партија имаше, промаши 2-3 шута после многу и не се осмелуваше да влегува, ма да даде 2 гола мислам. И треба да им се честита на играчите за карактерот што го покажуваат и сега и на утакмицата со Барса, од 5-6 негатива да успееш да се вратиш против овакви екипи.... :cuc:

Растворцев и мене ме разочарува, мислев дека ќе биде супер засилување, али презастарен делува. Тоа беше и разликата вчера од мечот на Металург, таму го има Вугринец кој ги избуши од далеку, овде Растворцев слаб, а Алекс нема висина за тоа. Но затоа Прибак беше солиден. Сепак, Дисинџер е 99% нов играч на Вардар од зима па со тоа Вардар го добива тој бек-шутер. Инаку и овој Терзиќ чинам е грамада, само не знам што бидна со него.

Мислам дека се изгорени овие да играат барем у третина од ваква атмосфера, вчера ги покажаа неколку пати како скокаат, заслужуваат во сабота барем неорганизирана поддршка да имаат.

Go potpishuvam ova na ElNinho, so toa shto ushte prethodno znaev i mrchev deka Rastvorcev ne e nikakvo zasiluvanje.

Edna ispravka samo : Christian Dissinger se izgovara Дисингер (некаде би го кажале и Дизингер, ама ммислам дека првово е поправилно), не Дисинџер, а таман работа Кисинџер:pos:. Patem znae li nekoj francuski? Kako se izgovara pravilno prezimeto na golmanot na Paris?

Za utakmicata nema shto da se kazhe, se e kazhano, onolku kolku shto mozhe da se iskazhe. Chuvstvoto koga igra Vardar vo vakva atmosfera e neopislivo. Se dozhivuva i toa e toa. Za naivanjeto nemam zbor. Za igrata...hmm so Barcelona mislam deka izigravme podobro. Razlikata e vo nemanje podrshka od bekovskata linija na vcherashniot mech, ili so drugi zborovi Karachich. Vtoro so Barcelona nemavme volku promasheni ziceri. Treto mnogu slabo ja efektuiravme prenosta so igrach povekje. Za kraj Brumen ne dobi nishto od topki vchera i toa shto go dobi go izgubi poshto ne beshe nikakva pozicija. No pokazhavme karakter i so malce srekja sitgnavme do mnogu dobar rezultat.

Za zhenskata ekipa. Mislam deka navistina zalsuzhuvaat so Podravka da otideme vo pogolem broj i barem neshto od ova vchera da go imaat kako podrshka. Mislam deka navistina mnogu kje im znachi na devojchinjata (iako nekoi i ne se bash devojchinja : ))

Nego neshto drugo denes mi bode ochi koga prechituvam vesnici blogovi portali twitovi i sl. Sams se stail kako glaven trener na Vardar na utakmicava? Ne pomoshen tuku glaven? WTF? Ochigledno nekoi raboti za otpushtanjeto na Katratovic i pokraj izvonredniot rezutat so Barcelona (a i ova so pariz e negova zasluga delumno bidejkji Vardar ne izigra nishto novo, chist copy paste) na slednive mechevi kje izleze na videlina. Super e shto sponzorira tipot ama treba da znae deka nikoj, a najmalku toj ne e nad Vardar. Neka si napravi tim, The Sam(p)sons i neka si bide trener, pomshnik, fizio, PR, menager, pa i krilo ako tolku saka neka zaigra. Ama neka ne se glupira so Vardar i neka gi ostavi lugjeto da si ja rabotat svojata rabota. Vardar ne e privatna sopstvenost.

Nego neshto drugo denes mi bode ochi koga prechituvam vesnici blogovi portali twitovi i sl. Sams se stail kako glaven trener na Vardar na utakmicava? Ne pomoshen tuku glaven? WTF? Ochigledno nekoi raboti za otpushtanjeto na Katratovic i pokraj izvonredniot rezutat so Barcelona (a i ova so pariz e negova zasluga delumno bidejkji Vardar ne izigra nishto novo, chist copy paste) na slednive mechevi kje izleze na videlina. Super e shto sponzorira tipot ama treba da znae deka nikoj, a najmalku toj ne e nad Vardar. Neka si napravi tim, The Sam(p)sons i neka si bide trener, pomshnik, fizio, PR, menager, pa i krilo ako tolku saka neka zaigra. Ama neka ne se glupira so Vardar i neka gi ostavi lugjeto da si ja rabotat svojata rabota. Vardar ne e privatna sopstvenost.

Не само што седеше на клупата, туку и беше заведен како тренер, со A картичката на врат си стоеше цело време, Доне повеќе време губеше во разговор со него отколку со играчите.

На крај и криво ми падна за Доне, на последниот тајмаут кога Самсоненко отиде у средина меѓу играчите, а Доне остана надвор (немаше простор да се пробие и така :D ), проба да каже нешто ама се откажа. А на првиот тајм-аут баш добро се постави, им скоцка акција која ја применија и дадоа гол. Али, нема авторитет за жал, така да нема да дознаеме дали има човекот потенцијал за прв тренер.

За Самсоненко... и Левче кај Металург седи на клупа на секој натпревар, но улога му е да ги гњави судиите и делегатите а не смее да му се вмеша у работата на Лино. Мислам дека пред 2 сезони еднаш му имаше прерчено нешто на чика Лино и од тогаш е мирен ко кутре кон него. Не трпи авторитетен тренер такви работи, можеби и Кастратовиќ не сакал да го трпи тоа...

Се се сведува на можеби, не знаеме дали е така но сепак многу фактори наведуваат на тоа дека Самсоненко сака да влече многу конци, а така тешко некој од рангот на Душебаев и Обрван ќе прифати да е тренер.

Инаку за Брумен, мислам дека е многу потценет. Вчера тој беше клучниот што Нарцис/Нарсис (или како и да се изговара :D ) го немаше никаде, oн беше и „предводникот“ на двете технички грешки на ПСЖ на крајот на мечот. Во напад не доби многу топки реално, Анонеј му извади еден зицер, но (повторно како и со Барса) даде клучен гол од полуконтра кој го врати целосно Вардар во мечот.

Не само што седеше на клупата, туку и беше заведен како тренер, со A картичката на врат си стоеше цело време, Доне повеќе време губеше во разговор со него отколку со играчите.

На крај и криво ми падна за Доне, на последниот тајмаут кога Самсоненко отиде у средина меѓу играчите, а Доне остана надвор (немаше простор да се пробие и така :D ), проба да каже нешто ама се откажа. А на првиот тајм-аут баш добро се постави, им скоцка акција која ја применија и дадоа гол. Али, нема авторитет за жал, така да нема да дознаеме дали има човекот потенцијал за прв тренер.

За Самсоненко... и Левче кај Металург седи на клупа на секој натпревар, но улога му е да ги гњави судиите и делегатите а не смее да му се вмеша у работата на Лино. Мислам дека пред 2 сезони еднаш му имаше прерчено нешто на чика Лино и од тогаш е мирен ко кутре кон него. Не трпи авторитетен тренер такви работи, можеби и Кастратовиќ не сакал да го трпи тоа...

Се се сведува на можеби, не знаеме дали е така но сепак многу фактори наведуваат на тоа дека Самсоненко сака да влече многу конци, а така тешко некој од рангот на Душебаев и Обрван ќе прифати да е тренер.

Инаку за Брумен, мислам дека е многу потценет. Вчера тој беше клучниот што Нарцис/Нарсис (или како и да се изговара :D ) го немаше никаде, oн беше и „предводникот“ на двете технички грешки на ПСЖ на крајот на мечот. Во напад не доби многу топки реално, Анонеј му извади еден зицер, но (повторно како и со Барса) даде клучен гол од полуконтра кој го врати целосно Вардар во мечот.

Jas nishto ova na klupa vchera ne vidov. Sega doznavam od tuka i portali. Ama me nervira negovata nedredena postavenost vo timot. Bash e Gunar prokop faca. A takvi faci losho si pominuvaat vo skopje. Mislam koj rakometen faktor e on da mu se mesha na Done vo rabotata? Patem treba da ultra egzibicionist za da si se pishesh odednash A trener. Mislam daj.

Nastrana debilnite izjavi deka Kastratovic e smenet zaradi porazot od minsk i tatran i deka bil nesposoben da vodi vakov tim. Ko bozhem nie sme Barcelona ili Kil pa odednash horor e da se zagubi od Minsk. Se slozhuvam so tebe i mislam deka e izbrkan zoshto ne sakal da go trpi drklevo koj se natura iako poima nema od nishto povrzano so rakomet. Stojam na toa deka Kastratovic kje beshe dobar trener. Nereshenoto so Barcelona z amene e senzacija. Iskreno ne ni POMISLUVAV deka e mozhno i se plashev deka kje bide debakl. Se shto posakuvav beshe poraz do 5 razlika. No izigravme fantastichno. I da smenish trener posle takov rezultat, definitivno tuka ima malce racionalnost a mnogu strasti. Ednostavno tipot saka da se izlozhuva pred javnost, da se prai mecena i da si go hrani egoto, a kastratovic ne mu daval prostor.

Sega Kuleshov??? Prvo shto pomisli e deka e zaebancija. Stvarno ne znam shto ima da im kazhe kuleshov na rastvorcev i dibirov, prviov negov dolgogodihen soigrach. a na ostanative ne znam samo koj kje im prevede.BIl najdobar mlad trener vo rusija, chitam! Mnogu prestizhno. dovolno e da go vidish vtoriot tim vo ligata do lani i se stanuva jasno.

"А" картичката стои за "главен тренер" или за "службено лице" ала "Левче"? Ако е второто нема ништо страшно во тоа. Ентузијаст е човекот, мерак му е да се пика, не значи дека тој ја води екипата.

Еден куп шпекулации излегоа во последната недела време, ама јас мислам дека треба да се остави времето да покаже. Наскоро и нов тренер ќе се добие (некако не сум сигурен јас дека ќе биде Кулешов - логично е за него да ја проверува формата на репрезентативците во пресрет не ЕП).

Се согласувам дека не требаше Кастратовиќ така да биде избркан, и дека резултатите беа сосема задоволителни и не беа причина за бркање. Исто и јас мислам дека можеше да биде добар тренер од него, ако му се дадеше поголема шанса. Ама реално сеуште не ги знаеме причините за целата ситуација туку само шпекулации. А покрај шпекулациите дека Самсоненко премногу сака да диригира и затоа не можел со Кастратович имаше и шпекулации дека Зоран не ја држел во раце соблекувалната и имало играчи кои не го слушале и атмосферата во тимот не била добра заради него. Којзнае што е вистината можеби нема никогаш да се обелодени, ама ми се чини дека повеќето работи ќе се расчистат наскоро.

И уште нешто, еден куп навивачи ја бараа главата на Кастратовиќ уште откако го поставија за главен тренер, му скандираа Вујо мајсторе и што уште не, а сега не требало така да го избркаат и го бараат назад. Епа не можи така. Не е фер кон никого.

П.С. Во секој случај секоја чест до Доне Бошковски, му даде заслуга и на Кастратовиќ за резултатот на прес конференцијата. Реално и ја има. На веб страната "креативно" го нема овој дел од изјавата и нема да ме чуди Доне да добие некоја казна за ова (макар што можеби и ја заслужува бидејќи во професионален клуб додека имаш договор не смееш да коментираш вакви работи).

Секоја чест за бодот од -5 и напад за ПСЖ да се се вратиш на бод против таков ростер не е мала работа.
Браво за Душебаев 60 минути изигра доста машки, пикериве слабо Столе ептен е паднат од форма не е ни пола тоа што играше минатата година, Тоскич е поарен избор и одбрана игра подобро.
Крилата како по навика одични, а незнам зошто не се обидоа да упатат удар порано стварно 15 секунди имаа за да состават напад а не на 5 секунди да влеваш и се знае дека фаул отиде.

п.с Секоја чест за Комити одлично навивање, каква атмосфера грмеше салата..за тренер незнам колку би било добро овој русинов да го земат има подобри избори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom