Стиснат или трошаџија, што е подобро?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

Што е подобро?

• Вкупно гласачи
    83
Јас сам циција. Чорбаџија не се станува со трошејне. :D

Мераци, ќе создадеш империја...и таму во некое 2-3 поколение ќе имаш внук пијаница, наркоман, коцкар, женкар...ќе ти ги прок*рца сите пари за брзо време. Уште ако си жив...уф уф :sneaky:

У кој град беше жити се? :D

zakyntos грција..... јадев се и сешто у нормала шо е,без морски плодови и шотизнам какви рецепти.

Имам навика да тргам по некое евро од секое патување,и секоаш остануе чудна работа :D

Мераци, ќе создадеш империја...и таму во некое 2-3 поколение ќе имаш внук пијаница, наркоман, коцкар, женкар...ќе ти ги прок*рца сите пари за брзо време. Уште ако си жив...уф уф :sneaky:

Прадедо ми чорбаџија, ни коцкар ни пијаница.
Дедо ми чорбаџија, ни коцкар ни пијаница.
Татко ми чорбаџија, ни коцкар ни пијаница.

Целото тава низ војни, затвори, експропријации, комунизам, кратејне нули, заробувајне девизи, и слични други глупости.

Јас не сам оште чорбаџија, ама не сам ни коцкар ни пијаница.

;)

едит: Човек шо си ја знае историјата, може да си ја создава иднината без проблеми. :-)

Прадедо ми чорбаџија, ни коцкар ни пијаница.
Дедо ми чорбаџија, ни коцкар ни пијаница.
Татко ми чорбаџија, ни коцкар ни пијаница.

Целото тава низ војни, затвори, експропријации, комунизам, кратејне нули, заробувајне девизи, и слични други глупости.

Јас не сам оште чорбаџија, ама не сам ни коцкар ни пијаница.

;)

Е чекај де, мало е богатството...ќе се појави некој таков, секогаш е така :)

zakyntos грција..... јадев се и сешто у нормала шо е,без морски плодови и шотизнам какви рецепти.
Да пресметам во твое име, Лидл (јадење и пиење пред искачање) + едно гиро на ден+ лежалка+едно пиво на ден = без шетање низ остров и рентање возило, без влезница за дискотеки, без кафе. Вкупно 150 евра браво :)
Лаганас ли беше сместен?

Абе подобро на улица ќе завршам, со питачки стап, него да сум шпараџија :icon_lol:

Знаев еден таков, кога и да требаше да се трошат пари дали на јадење - пиење, или некаква забава, он викаше "јас ќе си одма дома" и стварно си одеше.

Сите уживавме се зезавме, се гостевме...он дома седеше, абе да ти пукне џигер.

Или еден друг пример на една фамилја која се водеше по еврејски стандарди lol (само на воздух и вода живееа) и ги ограбија, цела заштеда им ја однесоа...и каде е ќарот од таквиот живот?

Да пресметам во твое име, Лидл (јадење и пиење пред искачање) + едно гиро на ден+ лежалка+едно пиво на ден = без шетање низ остров и рентање возило, без влезница за дискотеки, без кафе. Вкупно 150 евра браво :)
Лаганас ли беше сместен?

лаганас,рентање немав потреба секаде бев освен во аквапаркот шо и немав некоја желба.

кај нас луѓето имат навика неделно по 1500 да трошат на кафиња,шо според мене е нај банална работа,кога може да се сведат на 500 максимум :D

Не верувам во штедење, ако ми треба повеќе тогаш гледам да заработам повеќе. Еднаш се живее и кога би можел да бирам би сакал да умрам должен хахаха....non recourse debt :)
--- надополнето: 14 октомври 2013 во 15:55 ---
Не верувам во штедење, ако ми треба повеќе тогаш гледам да заработам повеќе. Еднаш се живее и кога би можел да бирам би сакал да умрам должен хахаха....non recourse debt :)

:cautious: колку само мразам циции, не дека ептен се расфрлам али што и да ми падне у око купувам, си правам мерак на душата.

џабе ке се мачиш, ке правиш куќи, ке скратуваш од годишниот одмор и ред други работи за утре да дојде снаа ти да те избрка у подрум.
јебете реинкренација и такви чуда, животот е еден.
затоа ЖИВЕЈ! (y)

лаганас,рентање немав потреба секаде бев освен во аквапаркот шо и немав некоја желба.

кај нас луѓето имат навика неделно по 1500 да трошат на кафиња,шо според мене е нај банална работа,кога може да се сведат на 500 максимум :D
Браво, ептен шпараџија ти :)
Не си бил секаде, али ете си бил со ниет за Лаганас и си испланирал до цент. Туку јас до мене блиски луѓе немам шпараџии, па ти се восхитувам од ова што го напиша, секоја чест.

А немам оти неможам да поднесам некој на маса во кафана да ми нарача само пиво. Со изговор јаден сум и тоа се повторува на секое седнување. Или на плажа не сум жеден (6 саати на сонце, 10 дена на одмор). Така морници ме лазат веднаш низ телово од такви ситуации. Јас знам едно само кога имаш седни, кога немаш ич не седнувај на маса или не оди никаде.

Браво, ептен шпараџија ти :)
Не си бил секаде, али ете си бил со ниет за Лаганас и си испланирал до цент. Туку јас до мене блиски луѓе немам шпараџии, па ти се восхитувам од ова што го напиша, секоја чест.

А немам оти неможам да поднесам некој на маса во кафана да ми нарача само пиво. Со изговор јаден сум и тоа се повторува на секое седнување. Или на плажа не сум жеден (6 саати на сонце, 10 дена на одмор). Така морници ме лазат веднаш низ телово од такви ситуации. Јас знам едно само кога имаш седни, кога немаш ич не седнувај на маса или не оди никаде.

Јас знам и такви шо имаат, седнуваат, ама не нарачуваат :icon_lol:

Јас знам и такви шо имаат, седнуваат, ама не нарачуваат :icon_lol:
Стани си. Најозбилно. Тоа ти е класичен пример за појео ме туџи срам. Додека јас да се срамам пред келнерот, вака ќе си заминам и мирна глава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom